Aky zaklad ma nosna priecka

Profilova fotka
Zdravím,mal som statika na chalupe preberali sme moznosti co ako palach,a teda pojde tam zelezobetonova deka,no cca v strede domu je nosna priecka a mam si zistit aky zaklad ma ta priecka,ze ci to udrzi,kto mi toto zisti,koho ma volat???
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 no, má to zisiť statik, a robí sa to tak, že sa vedľa steny vykope jama až po úroveň založenia. A je to zbytočná práca, lebo sa tým nič nezmení. Ak dom nevykazuje praskliny, a zaťaženie bude rovnomerne rozložené, žb doska len pomôže.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 on povedal nieco ze treba dat spravit,rengen zakladu alebo cosi take,o kopani nehovoril nic,len ze treba dat zistit ten zaklad priecky ze ci udrzi tu žb dosku.na jednu tranu k obvodovemu muru je to 5m a druha 5.7m
Odpovedať
@pepe16 rontgen! :-) srandista. Ak sa obáva prečo nenavrhol ľahký strop?
Odpovedať
Nebol to nahodou lekar? O ultrazvuku nehovoril nic? :-D (len zartujem :))
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 no, nech ten rentgen donesie, ja to zaplatím. Ak statik nevie odhadnúť dedinský dom tak čakajte, že tomu ešte nerozumie. Spočítať statiku počítačom na novú stavbu nie je to isté, čo skúsenosť a odhad na starej stavbe. Ale báť sa nemusíte a môžete robiť. Na takýchto stavbách sú väčšinou steny široké 50 a viac cm, to už samo zabezpečuje stabilitu, aj keď sú len položené na zemi. Rokmi je stavba sadnutá a priťaženie sa neprejaví. Ak je dom zo zmiešaného muriva kameň-tehla- hlina, treby kamennú časť vyčistiť, ak sú spáry medzi kameňmi zaliať cementom a získa sa plnohodnotné murivo. Ak je vlhké treba podsekať alebo podpíliť ešte pred stropom.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav bol aj navrh len vyrovnat doskami pak osb a podlaha hotova,no pak mu tam zas chyba veniec,a kedze krov chcem nechat.... Lahsie mi pride ta žb doska no povedal ze mam zistit tu priečku,ci rengen ci nejak presvietit ci ako,toto neviem :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 to je zaujímavé, dom stojí, nespadol ale teraz treba veniec, ale možno dožinkový.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?