Aky dom na pozemok 450 m2

Zdravím Vás Chcel by som sa spytat ze ci ma niekto z vas pozemok o vymere cca 450 m2...Chcel by som kupit takyto pozemok a rozmery ma priblizne 14×30m.Neviem sa rozhodnut medzi dlhsim bungalovom alebo poschodovym domom.ak ma niekto postaveny dom s na podobnom pozemku dost by mi pomohlo ak to ma aj niekto na fotkach...neviem si predstavit ako by vyzeral dom osadeny v takomto pozemku :-)
Odpovedať
záleží od toho, ako chceš využívať taký pozemok. My máme pôvodne 494 m2, ďalšie sme dokupovali až neskôr. Ale rozmer sme mali taký atypický - predná časť len 17 m, zadná tuším 24 m. Ale tam, kde máme postavené sú väčšinou pozemky len 400 m2. V pohode tam majú postavené bungalovy aj 4 i. a okolo aj nejaké zatrávnenie, menšia záhradka.
Odpovedať
@kraken147 je x takych domov, kedze dnesne developerske projekty su okolo 450-600m2 pozemky. Ja mam 992m2 a je to tak na spodnom limite. Pokukujem po.susednom pozemku a keby som vyhral v lote, tak dokupim este 13 arov ;)
Odpovedať
@ajkava na ten pozemok by som chcel postavit dom plus tam potom urobit nejaky altanok a aby aj nejaka zahtadka z toho vysla....preto sa pytam ci ma niemto na takom malom pozemku postavene :-) neviem si predstavit kolko miesta by mi tam po postaveni domu zostalo
Odpovedať
@ivantausk no ved hej je vela takych projektov...lenze treba sa drzat aj hranic od susednych pozemkov...ja mam z dvoch stran susedov a z dvoch miestnu komunikaciu
Odpovedať
@kraken147 tak budeš sa asi musieť ťahať do dĺžky. Ale tých 30 m sa celkom dá. Len rátaj s tým, že to bude také na tesno všetko. Ale pozemok dnes bežný.
Odpovedať
Profilova fotka
@kraken147 Keď vidím takúto otázku vždy si predstavím bungalov z valbovou strechou za betónovým plotom dva metre zelene okolo domu parkovacie miesto alebo dva vydláždené a za domom terasa a koniec. Už len kvôli výhľadu ponad strechy ostatných podobných bungalovov by som išiel do poschodového nech aspoň z horných izieb je aký taký výhľad. Neviem kde bývaš ale ak by si chcel vedieť ako to vyzerá stačí sa prejsť po nových častiach dedín okolo BA ako Malinono, Bernolákovo a podobné malé parcely betónové ploty každý dom iný proste hrôza.
Odpovedať
ja mam cca 19x29 a isla som do uzsieho dlheho domu (poschodovy som nechcela)... planujem 4 parkovacie miesta ... vysla mi taka mensia predzahradka, kde su sachty a ostal mi taky mensi dvor na terasu, travnik a kvety. Pri plote, co mam dom v odstupe 2m, planujem dat tak 2-3 vyvysene zahony na nejaku tu zeleninku. Aj by som ti poslala foto, ale momentalne je tam kopec hliny (este staviam), tak z toho moc neuvidis. A ved ked sa pojdes prejst do novo-vybudovanych casti, tak urcite najdes oba druhy domov. Pozri si na katastralnej mape alebo na mapke ktore pozemky maju aku rozlohu a chod popozerat.
Odpovedať
@martosko to je fakt nechutne ze je kazdy dom iny :-) ako si to mohli dovolit?
Odpovedať
@realistanr skvor si myslim, ze pise o plotoch vedla spolocnej komunikacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk @realistanr Skôr som to myslel na tie domy neviem kto robil regulatívy v takýchto častiach ale niekedy napríklad za komunistov keď boli na uliciach prevažne podobné domy to pre mňa vyzeralo lepšie ako teraz keď je sloboda a každý chce byť jedinečný ale neuvedomujú si že svojim domom sa podieľajú na tvorbe okolia ostatných. Predstavte si to v lese keby vedľa borovice a smreku rástli lipy gaštany, sem tam jabloň a hruška kde tu palma, vŕba, k tomu ešte bambus a par kaktusov, nie je les krajší keď je buď ihličnatý s druhmi ihličnatých stromov alebo listnatý a keď v ňom nie sú stromy čo k nám ani nepatria ( za mňa kanadské zruby u domov ), prečo to tak nemôže fungovať aj s bývaním prečo chce byť dnes každý nasilu jedinečný.
Odpovedať
@mnambodka aky mas podorys domu? Nevadi ze tam mas bordel :-D foto mi mozes poslat do spravy ak sa ti chce :-)
Odpovedať
@kraken147 pohladam a mozem poslat ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko nuz, podla mna by sa mali regulovat len zaklane crty a to maximalna vyska, farba fasady a "styl" oplotenia. Ostatne by malo byt viac menej na majitelovi. Ked chce niekto viac regul, nech si kupi byt ci dom v starom meste, napr Benatkach ;).. tam reguluju aj vysku ci sirku okien a tvar ozdob na parapete...
Odpovedať
@kraken147 jednoznacne poschodovy. Ale vsetko zalezi od dalsich veci, ktore neboli uvedene.
Odpovedať
@kraken147 nebudem sa vyjadrovat k príspevkom ze vsetci maju betonove ploty a ze su vsetci na seba nalepeni.... no jednoducho je to tak ale pri cene cca 100e za meter si nie kazdy moze dovolit 10 a viac arove pozemky... my mame tiez nieco podobne ako pises... zalezi na tebe, co tam chces... ale ine som chcel, chod si najskôr na urad zistit, ci nemate v uzemnom rozhodnuti posunute hranice domov, lebo my sme mali koli uzkym pozemkom (15m) posunutu hranicu z 2m na 1m od hranice pozemku... my sme to ale nevedeli tak sme postavili "len" 7m siroky dom aby sme boli v súlade zo stavebnym zakonom... takze o meter sirsi dom by sa nam tam tiez zmestil a za domom mame cca 13m... dom je poschodovy 110m2
Odpovedať
@martosko ano kazdy dom iny hroza, toto je asi tvoj sen http://i.imgur.com/YjsBGVp.jpg Prave je super ze kazdy dom je iny
Odpovedať
@sysell on to mozno myslel tak, ze tie domy , treda ta oblast nema ziadnu koncepciu, ziaden vzhlad dnes sa tak stavia, ze sa na tieto veci vobec nepozera ... aj v mestach, kde v historickom centre sa postavi sklenikova vyskova budova, vyzera to ako grc, vobec to tam nepasuje, ale nevadi, ved biznis je biznis ...
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Až tak by som to nevidel, prečo by to napríklad nemohlo vyzerať podobne ako na tomto obrázku neviem odkiaľ to je fotka ale typol by som si že nie z daleka. žiadne škaredé betónové ploty jeden štýl a farba striech, žiadne uloženie do pravidelnej štvorcovej siete, jednotná farebnosť fasád a keď vidíš aj niečo odlišné tak to nieje úplný protiklad ale dáva to tomu miestu akcent a nepúta to na seba všetku pozornosť. Snáď sa aj u nás za nejakú tú generáciu zakorení nejaká zodpovednosť aj za verejný priestor a nie len za svoj majetok.
Odpovedať
@martosko s tou zodpovednostou za verejny priestor mas uplnu pravdu. len u nas zial absentuje este aj ucta k cudziemu majetku, v dosledku coho si stavaju ludia tie obludne ploty, aby jasne demonstrovali kde je ich majetok. smutne, ale realita. my sme nemali potrebu stavat plot, zial, po opakovanom zasahu do nasho sukromia sme k tomu pristupili. na slovensku je to tak. p.s. nemam betonovy plot, ale v jednej chvili mi uz prisiel ako dobra moznost.
Odpovedať
Profilova fotka
@kraken147 pozri si pre predstavu môj fotoalbum, pozemok 490m2, 16x30, poschodový dom 8x10,5. Ak si pozrieš pri konci albumu fotku (bager vzadu na pozemku), tak po koniec tej elektrickej búdy je pozemok, pred domov cca 5 metrov, na boku od cesty 3 metre a od suseda na boku 5 m. http://www.modrastrecha.sk/blog/tinar...
Odpovedať
Ak dáš bungalov nič ti neostane, určite poschodový, alebo čiastočne poschodový.
Odpovedať
Profilova fotka
Išla by som do poschodového domu. Ostane ti tak viac miesta na pozemku a nebude to vyzerať tak tmavo. Ako pozemok je podla mňa primeraný a nenazývala by som ho malým. Je taký akurát. a ak sa s projektom šikovne vyhráte tak to bude vyzerať dobre. Veď si vezmite už sa málo ponúkajú veľké pozemky. Ľudia na ne po prvé nemajú a po druhé nikto v tejto dobe už nechce nejak pestovať a byť otrokom záhrady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Poschodovy. Bungalov by som na takto maly pozemok neosadzoval. Ostalo by ti minimum miesta ak by si chcel mat aj garaz a napriklad este terasu. Poschodovy zaberie miesta menej co sa tyka zastavanej plochy no moze ti poskytnut viac uzitkovej. Asi by som neorozmyslal a vyriesil by som to tym poschodovym domom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@tinara23 Zdravim Vas som tu po dlhsej dobe...mal by som jednu otazku...uz mate dostavane? Kolko vas vysla stavba? Paci sa mi vas domcek :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?