Akú hrúbku muriva a EPS máte?

Ahojte, prosím, napíšte mi, ako ste sa rozhodli (alebo sa rozhodujete) stavať Váš domček. Zaujíma ma hrúbka muriva + vonkajšia izolácia. Ďakujem. Katka
Odpovedať
Katka,je tu kazdy druhy den tato tema.Skus popozerat,su tam zaujimave nazory.Ja len co som okukal od skusenejsich,keby ze idem v najblizsej dome staviat,pouzijem ytong 30 a 20 eps.V podstate tensie murivo a pridat na izolacii.
Odpovedať
@kuracinarez Ďakujem za info. Viem, že je to dosť preberaná téma, ale chcela som vidieť sumár, že ako sa nakoniec jednotliví stavebníci rozhodli.. Zhruba mám aj ja predstavu o ideálnej "konštelácii", ale chcela som v jednej téme zosumarizovať výsledky.. 8-)
Odpovedať
@katka54 Taka tema je ale skor sa tam ludia povadia ako si poradia..a nie každemu sa chce čitat 8 stran toho ako si dvaja jednotlivci dokazuju ktorý ma vačšiu pravdu.. :-D @kuracinarez
Odpovedať
@katarinka2010 No, tak nejak.. x-) Preto som to tu chcela dať dokopy, ale zrejme som asi jediná, ktorú to zaujíma, lebo zatiaľ, až na Vás dvoch, nikto nepríspevkoval.. Ľudia sú zrejme tejto témy už prepríspevkovaní.. =-)
Odpovedať
@katka54 taky co sem chodia denne maju toho isteho uz dost. lebo denne sa tu objavi xy tem a skoro to iste. treba si precitat strasie temy a ked nenajdes odpoved nikde tak tam staci dolozit otazku. urcite by sa tam niekto nasiel kto by napisal. o tehlach zatepleniach je tu toho neurekom. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja prispejem :-D ,mame heluz 40tku a davame 10cm polystyrenu.Vsade teraz citam o tom,ze dat 30cm muriva a 20 izolaciu.Kazdy si musi urobit podla svojho uvazenia.
Odpovedať
tak jo my 300ytong a zateplenie netusim 15 az 20 polystyren.
Odpovedať
...ejco: tak to si zarobíte akurát na plesne... :-D
Odpovedať
250porobeton + 200 EPS
Odpovedať
Profilova fotka
cakala som mudrlanta.Na 40tku tehlu 10cm staci.Ideal je 12cm.A kedy by sa mi mali objavit tie plesne?Lebo kamarat ma postavene z toho roky a nic.
Odpovedať
@mima1 veď ja viem, a aj to chápem, ale nechcem tu veľmi ani diskutovať, ako len zosumarizovať tie rozhodnutia.. x-) @box vďaka za príspevok, ale napíšte nám aj Vy, ako máte riešený dom.. My rozmýšľame Profi 44 + zatepľovať 20 cm, ale asi len zo severnej strany, ostatné nezatepľovať.. Alebo Profi 38 + 15 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
fiiiiiiii, to si sem nemala ani pisat,lebo odbornici ta zrusiaaaaaa :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ejco ja to tak neberiem, koniec-koncov je to každého osobná vec ako sa rozhodne stavať.. A zas na druhej strane, ja som vždy za konštruktívnu kritiku a vďačná za každú radu.. :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak,ale niekto chce silou mocou presadit svoje.Tiez som si precitala,vypocula a urobila svoj nazor.Ved budem v nom ja byvat.
Odpovedať
Ja budem dávať Ytong 30cm + cca 15cm izolácia. Ten kto tu napíše niečo na iného príspevok nech ho aj podloži faktom ( výpočtom o rosnom bode prípadne návratnosti penazí pri určitej hrúbke izolantu. Trepať do vzduchu vie každý! Rada: každý si chváli to svoje :-) Nedržte sa rád od iných keď sa to dá pekne vypočítať len treba chcieť.
Odpovedať
Som z Nitry a zaciname tuto otazku riesit tiez, pretoze ideme stavat. Na stranke istych stavebnin v Nitre som nasiel aj toto:http://www.kartel.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=178 Je to vyskumna praca z Technickej univerzity vo Zvolene, ktora dokazuje, ze pri novostavbach z porobetonu nema dodatocne zateplenie zmysel.
Odpovedať
..38 tehla+15 cm eps...v mojom prípade mi vychádza tepelný odpor eps väčší ako tepelný odpor muriva, čo je základ pre rosný bod v eps......
Odpovedať
My máme betonove tvarnice , vylievané betonom ZB5-20 hruby 200mm, polystyren 70F 350mm... taký betonovy bunker:-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Akú veľkosť EPS tabúľ ste dávali?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?