Ako ste betonovali schody?

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spytat ako a kedy ste betonovali schody? Dorabam totiz salovanie deky + veniec. Murari mi povedali ze salovat schody sa budu az po deke a beton budeme robit v miesacke. Nie je lepsie zasalovat schody hned s dekou a potom to zaliat vsetko pumpou? Prosim poradte. Dakujem.
Odpovedať
U mna zalievali deku a schody naraz, skoda nezabit dve muchy jednou ranou :)
Odpovedať
Ahoj,my sme presne tak betonovali ako ty chces,cize vsetko naraz.je to jednoduchsie a potom mas pokoj.najprv sme betonovali schody pumpou s hustejsim betonom a potom deku a nakoniec veniec ak by nahodou bolo malo betonu tak veniec by sa dobetonoval rucne jemu by to tak neuskodilo ako deke.a potom mozes pokojne polievat vsetko naraz.ale kazdy murar je iny cize je na tebe ako sa rozhodnes ked to ty platis ty si sef ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem vam za informacie, zajtra sa porozpravam s murarom. Kolko myslite ze trva salovanie schodov? schody zo suterenu na prizemie s platnou uprostred.
Odpovedať
@petko_sonka Odhadom dvaja ludia cca 4 dni na komplet aj s viazanim armatur.
Odpovedať
Profilova fotka
Dvaja tri dni .
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka myslím,že schody by sa od základovej dosky mali oddilatovať kvôli tepelným mostom
Odpovedať
Profilova fotka
Ups beriem späť' myslel som,že sa bavíme o základovej doske
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem pekne za info. Nakoniec to dopado tak ze budeme musiet spravit schody extra. t.z miesacka a furiky s betonom :) Dnes mi murari povedali ze koli podeste kt. sa nachadza u zakonceni schodov sa neda salung spravit popredu... holt... tak v pondelok dokoncime salung deky, zavolam zeleziarov, pak radlovanie a pak uz snad vysnivana deka :)
Odpovedať
som trapný neviem pýtam sa ako sa robí dilatácia schodov budem mať schody z prízemia z dolnej deky do podkrovia a naozaj si túto časť stavby neviem dobre predstaviť... vie mi niekto poradiť... p.s. v tejto fáze ešte nie som bude sa na to pozerať murár, dozor, aj architekt, ale ked bude o tom debata chcem byť pripravený díík...
Odpovedať
@poliacik321 u mna schody neizolovali od dosky, aj steny som mal odizolovane penovym sklom od dosky len po obvode a cca meter smerom donutra... vraj su tym tepelny mosty dostatocne vyriesene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?