Ako sa riešia bodové tepelné mosty v pasívnom dome?

Chcel by som sa opytat ako mate vyriesene detaily tj, napr. kotvenie pergoly o dom, vonkajsie vypinace osvetlenia, uchytenie zvodov ? tak aby tam neboli bodove tepelne mosty ?
Odpovedať
http://kalksandstein.cz/upload/pasivn... nejaké riešenia sú na tejto stránke
Odpovedať
@tinuskaaaa dakujem toto som cital a nemate nieco ine nove atd ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
mne bolo navrhnute taketo riesenie ... tj. ocelova platna, na ktoru su privarene zavitove tyce, na to pristkrutkovany kus xps+ osb dosky.. kotvi sa potom do tych osb dosiek. uz som si dala vyrobit tu ocelovu konstrukciu.. @fricko
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Plánujem lokálne TM (balkónové zábradlie, úchyty dadových zvodov) riešiť formou purenitovej konštrukčnej dosky. Nosné múry sú z materiálu YTONG P4-500, fasádna izolácia EPS NEO 300 mm. Aká je optimálna hrúbka pri použití PURENITU, doska je hrubá 60 mm, postačí jedna vrstva, alebo je vhodnejšie dve dosky zlepiť na výslednú hrúbku 120 mm?
Odpovedať
zásuvky, vypínače a svietidlá prípadne iné veci montované na povrch prípadne do montážnej krabice sa dajú riešiť produktami od KOPOS http://www.kopos.cz/cs/novinky/novy/e....
Odpovedať
Profilova fotka
vedeli by ste spočítať úniky tepla bodovými mostami, náklady na úniky a náklady na tieto zložité a možno nefunkčné prípravky? Ja by som to nevedel, pretože vedenie tepla je iné ako u plošných prvkov, takže by som to ani neriešil. Na riešenie sú balkónové dosky, a tam by som volil inú konštrukciu ako konzolu. No a pergolu netreba kotviť do múru, stačí oprieť. Pri votknutých podporách to krokva pergoly nepotrebuje. Detaily el. ako fuhrich. Ale osadenie krabice lepidlom do PS má lepšie izol. vlastnosti ako orginálna podložka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?