Ako na sadrokartónové priečky v podkroví?

Profilova fotka
Ahojte vsetci, potrebovala by som poradit ako na priecky v podkrovi, strecha je hotova a teraz sa chystame na priecky v podkrovi - vsetky budu zo sadrokartonu. Neviem ako kotvit horne zakladacie profily do kliestin? Treba urobit nejaku dilataciu medzi profilom a kliestinou? Dalej neviem ako to spravit az sa budu zalievat potery, ako oddilatovat SDK od cistej podlahy? Keby mal niekto nejake fotky z realizacie, bolo by to super... :-)
Odpovedať
@mimmka25 Najlepšie je nájsť montážne postupy na stránkach výrobcov SDK - Knauf a podobne. ;-) x-) V projekte tieto veci nemáte v detailných nákresoch a rezoch?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr V projekte máme murované priečky, jasné že sme si našli postupy, máme aj knihu montážna príručka sadrokartonára, ale vlastné skúsenosti ľudi, sú najlepšie. Takže práve preto sem píšeme a budeme vdačný za každú dobrú radu.Ďakujeme
Odpovedať
@mimmka25 Ahoj ja mám v projekte priečky, ale nakoľko mám v celom dome drevený trámový strop tak podobne ako ty idem v podkroví robiť sadrokartónové priečky. Už som si čo to pozisťoval od technika firmy knauf, ktorý bol priamo aj na mojej stavbe. V prvom rade ako ideš robiť priečky tak musia byť hotové potery. Profil ktorý bude na spodnej strane priečky sa kotví do poteru, takže musíš presne vedieť v ktorom mieste ti prechádza napríklad podlahovka, elektrické káble, voda, odpad a podobne aby ste to neprevŕtali. Nakoľko som si všetky práce na dome robil sám, okrem strechy tak na túto prácu si netrúfam lebo si myslím že na to treba mať skúsenosti. Veľa šťastia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Akú skladbu priečok prosím ale máte?? lebo my máme drevené výdrevy v tom izoláciu, určite chcem SKD dosky, ale neviem kde dať fóliu??? z vnútra miestností alebo ako?? neviete poradiť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?