Ako izolujú škrupinové betónové tvárnice?

Ahojte, mate niekto skúsenosti so stavaním zo škrupinových betónových tvárnic. Aké sú tam tepelnoizolačné vlastnosti? Dakujem.
Odpovedať
S tepelnoizolačnými vlastnostami pri BŠT sa prakticky neuvažuje, cize pri výpočtoch je možné považovať ich za nulové (reálne myslím, že maju R=0,4). Tento materiál je určený predovšetkým na sendvičové konštruckie, kde je tento parameter pri nosnej časti konštrukcie zanedbateľný/druhotný. Čo sa tyka skuseností, prave dokončujeme hrubu stavbu z tohto materialu - svojpomocne. Pracnosť neviem porovnať, nakoľko staviame prvy dom :-) . Presnosť tvárnic je na dobrej urovni, stavanie ide rýchlo. Pevnost je naozaj velká, jednu krivú som z 2,5 metrovej výšky (zo zvedavosti) hodil o podkladový betón a zostala celá :-) . BTW sú pomerne ťažké, čo pri stavaní nieje výhoda, no v našom prípade zateplujeme z vonka, takze bude aspon dost akumulačnej hmoty (co je pri NED výhoda). PS: Mrkni album "P e t k o a J a n k a" :-)
Odpovedať
mpeto neviem sa dostat k tomu fotoalbumu, nedas radsej link? mozem sa opytat co ta presvedcilo aby si radsej zateplil zvonku a nie zvnutra? Na vsetkych strankach pisu ze je idealne zateplenie z interieru. Ako planujes tahat vodu, elektr., kanalizaciu?
Odpovedať
link na album: http://www.modrastrecha.sk/album/albu... Rozvody budeme tahat v podlahe, podhlade a pripadne v SDK predstenách. Na vertikálnu kanalizacný zvod sme uz pri murovaní vynechali sachticku v stene. Vonkajsie zateplenie je jednoduchsie z hladiska eliminácie tepelných mostov, z mojho pohladu aj realizácie. Okná budú predsadené do izolácie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?