Vlhkosť v sprchovom kúte

Zdravím vás. V spchrchovom kúte v ľavom rohu sa mi tvorí vlhkosť.V rohu je niečo ako rosa aj na obklade aj na dlažbe. Kúpeľňa ešte nie je zasilikonovana. Roh je vonkajší. Neviete ako to vyriešiť ? Je to novostavba. Dom je zateplený cca 5-6 mesiacov. Ďakujem
Odpovedať
pustat studensiu vodu ? :-D neviem ved je normalne ked sa clovek sprchuje ze sa mu to v kupelni orosi :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emiliee:

pustat studensiu vodu ? :-D neviem ved je normaln…
@emiliee Čítala si, čo napísal? Dlažba je nezasilikónovaná, tj. sprcha sa nepoužíva (dúfam!). Ale k veci. Kúriš? Máš podlahovku potiahnutú aj pod sprchový kút? Ak je ten roh vonkajší a nie je dotiahnutý nejaký detail zateplenia na styku sokel/stena, môže byť práve toto chladnejšie miesto dôvodom vzniku kondenzátu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanpl:

@emiliee Čítala si, čo napísal? Dlažba je nezasil…
@milanpl super postreh, pochybujem ze poza zlab ide kurenie @jakub253 velmi nestastne umiestnenie sprchacu, popis vonkajsie zateplenie a izolaciu podlahy
Odpovedať
... a vlhkost a teplotu v tom kute ....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jakub253:

Zdravím vás. V spchrchovom kúte v ľavom rohu sa m…
@jakub253 pravdepodobne je zle vyrieseny niektory detail zateplenia (podlaha/vonkajsie) a mate tam tepelny most. Rada co s tym? - Skontrolovat zateplenie, pokialide tak opravit, ale to je malo pravdepodobne,zeto dodatocne pojde. - Naucit sa stym zit a kontrolovat na vznik plesni, vela kurit a este viac vetrat...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@milanpl super postreh, pochybujem ze poza zlab i…
@cukrik25 vonkajšie zateplenie 15cm polystyren, podlaha 10cm polystyren. Ale práve v mieste žľabu polystyren nie je. Konci v polovici sprchoveho kúta. Podlahovka konci v polovici kúta taktiež.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanpl:

@emiliee Čítala si, čo napísal? Dlažba je nezasil…
@milanpl vonkajšie zateplenie 15cm polystyren, podlaha 10cm polystyren. Ale práve v mieste žľabu polystyren nie je. Konci v polovici sprchoveho kúta. Podlahovka konci v polovici kúta taktiež. V dome ešte nebývame, tak sa to nepoužíva zatial.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jakubd:

@jakub253 pravdepodobne je zle vyrieseny niektor…
@jakubd obavám sa, že zateplenie bez vyburania mozne opraviť nebude. Nemôže nám to do budúcna narobiť väčšie problémy ?
Odpovedať

@jakubd obavám sa, že zateplenie bez vyburania mo…
@jakub253 nebyvate znamena aj nekurite?
Odpovedať

@milanpl vonkajšie zateplenie 15cm polystyren, p…
@jakub253 Myslím, že si si práve odpovedal. Obvodová stena, bez zateplenia podlahy v danom mieste. Ak máte v sprche potiahnuté podlahové kúrenie, je možné, že nahriaty poter tento problém odstráni. Ak sa to deje pri zapnutom kúrení (bežnom kúrení, nie s nejakým stavebným temperovaním), zrejme s tým budete musieť žiť. Dlažba na rozdiel od omietky nesplesnivie, maximálne to schytá silikón.
Odpovedať

@jakub253 nebyvate znamena aj nekurite?
@cukrik25 kúrime, ale len 3 dni, keďže sme nedávno dokončili pokladanie dlažby v celom dome.
Odpovedať

@cukrik25 kúrime, ale len 3 dni, keďže sme nedáv…
@jakub253 poter sa prekuril pred lepenim dlazby?
Odpovedať

@jakub253 poter sa prekuril pred lepenim dlazby?
@cukrik25 ano
Odpovedať

@cukrik25 ano
@jakub253 tak by som to este neriesil, bude trvat nejaky cas kym zmizne zabudovana vlhkost, ohreje sa murivo, vyuzil by som tuto zimu na kontrolu termokamerou, ta ukaze ci je tam problém s izolaciou
Odpovedať
Predpokladám, že teraz len temperujete a ešte nekúrite na normálnu teplotu a preto je rosný bod na studenom obklade. Pri bývaní by to malo byť ok, resp. problém by sa nemal vyskytovať. PS Toto nie je o lhkej podlahe a murive, ani o zabudovanej vlhkosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

Predpokladám, že teraz len temperujete a ešte nek…
@stowasser je vo vseobecnosti zname ze pocas prvych rokov sa vyskytuje zvysena vlhkost v novostavbach - mokre murivo, poter, omietky a chvilu trva kym sa podmienky v dome ako tak ustalia. Kombinaciu studeného povrchu a vysokej vzdusnej vlhkosti mozeme vidiet na fotke od autora.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Kedysi dávno sa v novostavbách "kúrilo" koxom v železných košoch kvôli tomu, aby betón doreagoval, "vypustil" vodu. No mám za to, že sprchovací kút (kúpeľne všeobecne) sú alebo by mali byť realizované s ohľadom na aj trvalú vlhkosť. Ak by ma to "to", skúsil by som ju eliminovať odvlhčovačom alebo silikónovou podstieľkou pre mačky - v autách sa mi osvedčla proti vlhkosti, roseniu okien.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch

Zdravím vás. V spchrchovom kúte v ľavom rohu sa m…
@jakub253 ako ste vyriesili tento problem? Bol to tepelny most asi. Inak dosť nepresne položena dlazba.
Odpovedať
Profilova fotka
Odhliadnuc od vlhkého rohu vam v budúcnosti vrásky na čele urobi aj zle riešený detail odvedenia vody v okolí žľabu .toto je ukážka ako sa to nesmie robiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?