Spád v sprchovom kúte

Mame vynechany anhydritovy poter v kúpeľni na sprchový kút 95x95cm. Chceli by sme ale kút 110cm dlhý. Jeden majster bol pozrieť a povedal, ze lepidlom sa ani 10cm nedá dat do spadu na dĺžku 100cm a neviem teda ci sekať poter mame teraz 20cm alebo ako? Pod poterom je teplovodné kúrenie. Nestačí ten spád na 90cm? Ak treba sekať poter akým spôsobom by ste odporúčali?
Odpovedať
Skús to nakresliť, čo tam je a čo chceš, lebo z tohto popisu jeden múdry nebude...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Skús to nakresliť, čo tam je a čo chceš, lebo z t…
@dedo758 no dlhší sprchový o 20cm chceme ako je vynechany poter. Takto je realita a chceme potiaľ ako je modrá čiara
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od laylitta123:

@dedo758 no dlhší sprchový o 20cm chceme ako je v…
@laylitta123 ten spád kľudne môže byť tak ako je po tých 95cm, len sklo alebo zástena sa dá ďalej. To sa aj tak osádza na tú rovnú časť a nie do spádu. Alebo vypočítať ako bude vychádzať dlažba a odtiaľ robiť spád. Tých 15cm navyše sa dá vysekať keby ozaj treba, ale neviem či je to nutné, možno by stačilo len zbrúsiť z toho poteru mierne pokiaľ sú rúrky dobre zaliate. Do tej vynechanej časti sa dáva spádový poter, čiže neviem aké lepidlo je myslené. Spád býva malý, lebo nech sa zas človek nešmýka na tej mokrej dlažbe, čiže možno 2cm to budú max. Takže nerozumiem kde je ten problém. Možno ste sa len s majstrom nepochopili.
Odpovedať

@dedo758 no dlhší sprchový o 20cm chceme ako je v…
@laylitta123 Noo, to už je lepšie🙂 Pokiaľ ide o spád v kúte, tak tých 95 cm na dĺžku úplne stačí a spád nie väčší, ako spomínané 2 cm. Keď stojím pod pevnou sprchou, tak za touto hranicou (95) je našpliechané minimálne. Zástena bude z oboch strán, alebo iba z dlhšej...?
Odpovedať
Mám to rovnako. Tiež som mal vyspadovanu určitú dĺžku a rozhodol som sa dať dlhšiu zástenu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@laylitta123 ten spád kľudne môže byť tak ako je …
@marsdm majster pochopil podľa mňa veľmi dobre, lebo prvé čo vošiel a hneď na mňa vyskočil, prečo taky malý sprchový kút? Ja ze malý? Ma 95x95cm a v kúpeľnovom štúdiu hovorili, ze o cca 10cm dlhší sa dá urobiť spad cez to lepidlo na tom poteri ešte.ale on hneď, ze nie nedá, ze to koľko lepidlá tam chcem mať... 🤔 Pýtam sa ho a co treba vysekat poter? Pozrel na mňa ďalším pohľadom, ci som blázon. Tak sa pýtam a aké navrhujete riešenie? Žiadne nie je, musí byť 95cm. 😂Skúsim iného majstra ešte co povie @dedo758 z ľavej strany bude murovaná stena a spredu budú sprchovacie dvere
Odpovedať
Väčší spád je lepší, ale zasa nie moc veľký. Máme 3,5cm na 120cm a podľa mňa to je skvelé, lebo nestojím vo vode s mydlinami ale beží to preč. Ale záleží aj od dlažby, máme takú drsnejšiu, takže sa na tom nešmýka. Hladkú by som dal 2/100 max. Podľa mňa je dobré to mať celé v spáde, lepšie na údržbu. Kde ostáva stáť voda je vždy problém, hoc to aj po sprche stiahnete stierkou na sklo. Ale 10cm nevidím problém podvihnúť na lepidle, ja by dom určite predtým aj osekol tú hranu poteru, to sa dá pekne spraviť. Podľa mňa sa tomu majstrovi s tým nechce hrať.
Odpovedať

@marsdm majster pochopil podľa mňa veľmi dobre, l…
@laylitta123 tak už chápem to lepidlo. On chcel spraviť spád o tých 15 cm dlhší, ale iba s tým že zdvihne dlažbu vyššie, čiže bez sekania poteru. Ale aj keby je spád 2cm/1m, tak na tých 15cm to je cca 4mm vyššie. To sa možno stratí aj v tom lepidle, že tam by dal menej trocha alebo ten kúsok by mohol zbrúsiť jemne o pár mm a všetko mu vyjde, bez navýšenia dlažby v celej kúpeľni. Ako sa hovorí, kto chce hľadá spôsoby.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Väčší spád je lepší, ale zasa nie moc veľký. Máme…
Ak spravis spad 2cm na 1m tak tych dodatocnych 10 cm bude vyssie oproti planu 2mm... Ci zle pocitam? Teda cela podlaha v kupelni pojde vyssie o 2mm... Takze jediny problem moze byt, ze ti to uz bude velmi nesediet s podlahou vo vedlajsej miestnosti, inak je to len o hobli s vyssim zubom a vyssou spotrebou lepidla... Edit: dlho som mal stranku otvorenu, nevsimol som si dalsi koment, tak nic...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

Ak spravis spad 2cm na 1m tak tych dodatocnych 10…
@minoo vzhľadom k tomu, ze v chodbe je kompozit 6mm a v kúpeľni dlažba aj tak bude sa to musieť napasovat alebo dat prechodova lišta/ tmel. V kúpeľni vyliali menej anhydritu, ale aj tak realita ako to vyjde môže byť inde
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?