Skusenost s dlazbou s OBI?

Ahojte, mate niekto skusenost s touto dlazbou s OBI? velmi sa nam paci ako dekor tak aj format 120x60cm, je rektifikovana, len cena je podozrivo nizka 13,59e za meter, naviac made in India, este som ju nemeral ale vyzerala v pohode prave. Pripadne ak mate podobny dekor mozte dat info kde ste kupovali? Diik
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od skapikpalo:

Ahojte, mate niekto skusenost s touto dlazbou s…
@skapikpalo no ja osobne by som ako dlažbu nedával kaolín ani pálenú hlinu.. Výhradne iba gresovú dlažbu. Vlastná skúsenosť. Samozrejme, záleží do akej miestnosti.. Ale principiálne je gresová dlažba najodolnejšia. Pri páde tvrdého predmetu sa z neneodlúpi ako z pálenej hliny a nepraskne a nerozbije sa ako kaolín.. Už som vymieňal poškodenú dlažbu po páde poháru. Ak je to gres, tak choď do toho, ale obábvam sa, že za tú cenu gres nekúpiš.
Odpovedať
Aha tak to pocujem prvy raz ze Kaolin:D to gres asi nebude... Skor ma zaujima ci ste kupovali dlazbu s tychto hobycentier. Pripadne overeny obchod na dlazby v okoli BA -MA? Kupili sme novostavbu a planujeme obkladat kupelky, predsien a technicku miestnost.
Odpovedať
Dlazby made in India, kazda ina a velmi krive, lepsie zainvestovat do gresu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rosio:

Dlazby made in India, kazda ina a velmi krive, le…
@rosio nie je pravda. My máme z Indie, rovnucke, dali by sa obkladat aj bez špary ale dali sme krížiky. Tvrdá, že trebalo najtvrdší diamantový vykruzovak. A rozmery tiež 120*60. Fakt kvalitná, krásna.. ale teda drahšia, v akcii a z normálneho kúpeľňového štúdia v meste.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od skapikpalo:

Ahojte, mate niekto skusenost s touto dlazbou s…
@skapikpalo my máme tie dve šedé vodorovné nad sebou, po 25€/m2 Tu bielu matnu zvislé vedľa nich nám ponúkali že na podlahu ale vzali sme lesklé obidve, aj steny, aj dlážku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@rosio nie je pravda. My máme z Indie, rovnucke, …
@tabitka337 v studiu je ina trieda a v obi maju 3 triedu, nas obkladac ma s tym 15 rocne skusenosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@skapikpalo my máme tie dve šedé vodorovné nad se…
@tabitka337 to,co je na foto je gres
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rosio:

@tabitka337 v studiu je ina trieda a v obi maju 3…
@rosio hm.. môže byť.. tak potom preto aj tá nižšia cena v Obi.. To podľa foto vies čo je gress? Super 😉 Ale fakt je veľmi kvalitná, ešte sme si hovorili že to asi preto že je z Indie 😂 Inak asi stojí až okolo 35€ keď nieje v akcii
Odpovedať
kamaratka ma presne taku istu a este vo vyskom lesku, gres sa pohybuje momentalne od 25 a vyssie, my mame gres a cena bola vysoka,lebo mame mramor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@skapikpalo no ja osobne by som ako dlažbu nedáva…
@zicher Nesúhlasím. Kupoval som dlažbu v OBI, mal som predstavu akú chcem a keď som povedal predavačovi, že ju chcem do dielne, tak má presvedčil aby som ju nekupoval, lebo je to hlinená a čokoľvek mi padne na zem, tak ju poškodí. Do dielne vraj jediné gresovú dlaźbu. Nechal som sa presvedčiť, kúpil som raz tak drahú 8 mm hrubú gresovú dkaźbu 60x60 cm. Už pri pokládke som zistil, že to nebola dobrá voľba. Pred samotným lepením som si dlažbu rozloźil po podlahe a keď som pri posúvaní po podlahe ľahko udrel jedným kusom dlažby do druhej, tak sa na okraji z nej vylomilo. Je neskutočne krehká, jeden kus položený pred ponkom, kde mi vypadlo zo zveráku ozubené koliesko z prevodovky som už musel vymeniť, lebo sa v okamihu rozbil. Teraz chodím po dielni po špičkách a so strachom, aby mi náhpdou niečo nespadlo na zem. Osobne by som už v živote gres na podlahu nechcel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@zicher Nesúhlasím. Kupoval som dlažbu v OBI, ma…
@chinatech mozno si natrafil na zlu dlazbu, ale s najvacsou pravdepodobnostou je nedostatocne nalepena :-(
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@chinatech mozno si natrafil na zlu dlazbu, ale s…
@rkorba žiadne možno. Skrátka je to tak. Dokonca mám známeho, ktorý sa živí predajom kameňa, dlažby a obkladov. Vysoko neodporúča dávať keramickú dlažbu do exponovaných miestností, ako je kuchyňa. Už len pád lyžičky poškodí glazúru a ostanú ťukance, nehovoriac o tom, keď ti padne pohár... Keď máš kamienok v topánke a škrkneš nechtiac po glazovanej dlažbe, tak môžeš zanechať vryp. To sa na grese nestane. Ale nikoho presviedčať nebudem, cena je u nás rozhodujúca. Ale pre tých, čo si to nebudú ukladať sami, tak cena pokládky býva dvojnásobná, oproti cene materiálu. Preto si myslím, že za kvalitu materiálu sa v tomto prípade oplatí priplatiť. Mimochodom, ja mám v celom dome aj vonku na terase gres. Iba v kúpelni a na wécku a komore mám keramiku. Oľutoval som. Nezohnal som v požadovanom odtieni gres, tak som dal keramiku. Aj v komore, aj v kúpelni mám ťukance. Ale na tom grese nikde žiadny ťukanec. Tak viem o čom píšem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
keramická dlažba je rovnako pekná ako gresová, možno aj krajšia. Pokiaľ neobjavíte prvý ťukanec. Vyzerá to takto. Nie, nie sú to smietky, to sú ťukance.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@zicher Nesúhlasím. Kupoval som dlažbu v OBI, ma…
@chinatech ja mam v kotolni z obi tu najlacnejsiu ciernu 30x30 mrazuvzdornu (kamenina je asi gres nie?), dakych 8€/m² a uz mi niekolkokrat padlo kladivo, svedsky kluc, blicky... A nerozbila sa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@chinatech mozno si natrafil na zlu dlazbu, ale s…
@rkorba Tým lepením to asi nebude, lebo ako som písal už pri posádke bez lepidlo na novelizovaný podklad ak som trochu neopatrne buchol jedným kusom dlažby položenom na podlahe o druhý, tak sa na okraji z neho odštiepilo.. Aj s rezaním tej dlažby som mal problém. Chcel som si narezať 5 cm široké pásiky na obklad soklov. Bez úspechu. Použil som diamantový kotúč obyčajný, segmentový, lamelový, elektrickú rezačku s vodným chladením a pokaždé boli kraje odzobané- povylamované. Podľa mňa je na vine samotná dlažba.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@chinatech ja mam v kotolni z obi tu najlacnejsiu…
@minoo Tak to Ti tetaz tíško závidím.
Odpovedať
Takto poctivo som sa snaźil klásť tú gresovú dlaźnu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

Takto poctivo som sa snaźil klásť tú gresovú dlaź…
@chinatech no po tvojej skusenosti, si uz vzdy pred kupou vypytam odrezok (ulomok) na "otukanie"... Inak riadny dekor do dielne 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@chinatech no po tvojej skusenosti, si uz vzdy pr…
@minoo Osobne po mojej skúsenisti som asi z agresívnej dlažby vyliečený a ak by som ju niekedy po čase mal meniť, tak do dielne už asi len liatu epoxydovú podlahu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@chinatech ja mam v kotolni z obi tu najlacnejsiu…
@minoo lenže to, čo stálo pred piatimi rokmi 8€, stojí teraz 18€. Plynová kríza vystrelila cenu dlažby do vesmíru.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@minoo lenže to, čo stálo pred piatimi rokmi 8€, …
@zicher neviem ci to je ta moja, ale 8,79€/m² nie je nic strasne: https://www.obi.sk/dlazba/cersanit-dl...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@zicher neviem ci to je ta moja, ale 8,79€/m² nie…
@minoo no jo, ale 7mm hrúbka.. To už je predsalen krehké, lebo je to tenké... Keď už, tak 10mm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@minoo no jo, ale 7mm hrúbka.. To už je predsale…
@zicher neskusis, nevies... Ta moja ma tiez 7mm, auto na nej sice neparkujem, ale krehka nebola. Neviem co to je za matros, ale nie je to len cierny dekor, je cela durchom cierna... Kazdopadne je celoplosne nalepena na betone, takze tam uz je jedno ci ma 7 alebo 10...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?