Servisny otvor na vani - Ako dat prec kachlicku

Ako odlepit kachlicku, ktora je na servisnom otvore vane bez poskodenia? Ma to cca 5 rokov a majster povedal, ze iba obrezen kachlicku a dam ju dole. No nepovedal, ze ju nedal na magnet a prilepil ju asi silikonom (mozno akryl). Okolo je vsetko vycistene a viem snou pohnut iba 1-2 mm hore a dole pomocou spachtle. Do stran sa nechce pohnut. Myslel som, ze ju rozhybem a pojde dole, no drzi. Na oboch koncoch som cca 5 cm vedel pretiahnut rybarsky silon/lanko, ale snim tu hmotu nenarusim. Ani ked potiahnem ksebe, tak sa nehne. Je to klasicka kachlicka 60x30cm (nie gres) s 3D vzorom. Nahradnu nemam. Spary su sice cca 3mm, ale 1,5mm brzdove lanko z bicykla neprejde, lebo ma skosene hrany.
Odpovedať
@m1lanko neskúšajte to ničím ako dláto alebo šrobovák! Na odrezanie skúste rybársku šnúru alebo volframove lanko. Môžte skúsiť plastovú vysklievaciu lopatku.
Odpovedať
Ano, vypacovanie dlatom a srobovakom neprichadza do uvahy (mala plocha a prilis tvrde). Vpodstate ani tou plastovou lopatkou to nepojde vypacit, no mozno to skusim. Myslim, ze je to silikon a ten drzi. Skor hladam nieco cim sa to dava dole. Musi na to byt nieco, kedze dvierka sa uz nerobievaju. Nieco co dokazem prestrcit dozadu a narezat stym len silikon. Rybarske lanko je dost tupe. Respektive mam teraz len 1mm hrube a tensie by asi nevydrzalo.
Odpovedať
@m1lanko Obracacka? Povodne bola rovna ja som si prisposobila k panvici
Odpovedať
Ak je to na silikone a sparovacku z vrchnej strany máte odstranenú, tak tam nastriekajte odstranovac silikonu a on gravitačne stečie poza kachličku. Naruší to ten silokon minimálne tak, aby ste ním potom prešli tým rybárskym lankom… https://www.farlesk.sk/c/odstranovac-...
Odpovedať
Profilova fotka
@m1lanko 1mm je dosť na žraloky ....treba skúsiť vlasec 0,25mm alebo splietanú šnúru 0,15mm to bude rezať a v ruke sa to roztrhnúť nedá
Odpovedať
Profilova fotka
Strunu z gitary pouzit
Odpovedať
@m1lanko neporadim sice ale velka vdaka za tuto otazku. Chystam sa prilepit obkladacku (60x60) cez servisny otvor. Skaru mam v plane vyplnit silikonom a rozmyslal som kolko silikonu pouzit na prilepenie. Tak uz viem ze skor menej ako viac. Popripade tie magnety vyskusam. Taka otazka: kvoli comu idete davat dole kachlicku? Tecie z odpadu? Po 5tich rokoch sa mi to zda trochu skoro...
Odpovedať
@eagleowl Zohnal som starsie, ale tenke lanko. Nevydrzalo dlho. Hrana kachlicky ho pretrhla. Dal som teda medzi kachlicku a lanko nastrihany umeleohmotny teglik a vydrzalo dlhsie. Vo vysledku vsak ani nezarezalo pravdepodobne. Nakoniec som zase skusil 1mm lanko. To vydrzalo ovela dlhsie. Skusil som rozne smery. Najlepsie bolo tahat v skare jeden koniec a druhy zostal v povodnej polohe. Hodinu som sa stym mordoval. Nakoniec to bol akryl, ktory som lankom vpodstate odtrhol od ytongu. @epto Na fotke vidis, ze kolko toho je podla mna vela. No 60x60 bude mat vahu, tak asi tolkoto pouzijes, ak sa rozhodnes lepit. Urcite sa mrkni na tie magnety. Ja si to teraz uz spravim, tak aby som sa stym nabuduce nemordoval tolko. Uvazujem o tajnych dvierkach. Sparovacka sa dava prec ovela lahsie ako silikon. Krasne ju vyskrabkach do cista. Kachlicku som daval dole, lebo sa pokazil mechanizmus na otvaranie/zatvaranie odtoku asi po 1 roku pouzivania (Alca A55KM) a zacal som pocut obcas kvapkanie, ktore neviem lokalizovat. Zrejme to ide zo stupacky, ale pokial sa nepozriem, tak nebudem mat klud. Ostatným dakujem za rady. Keby mi to s lankom nevyslo, tak by som ich skusil.
Odpovedať
@epto nelepte ju! Silicon použité len ako vymedzovaci prvok. Nalepte na obmurovku papierovú pásku na pásku dajte silikón a obkladačky zatlačte do úrovne obkladu. Vymedziť na zodpovedajúce škáry a zafixovať na štyroch miestach Paskov(napr.fasadna) obklad opatrne zasilikonovat. Po zaschnutí silikónu dať preč pásky a dokončiť silikon v miestach kde boli pásky. Pri demontáži sa vám nestane to že nebudete môcť odlepiť obklad.
Odpovedať
@profistavbari dakujem za radu, asi to tak urobim.
Odpovedať
@m1lanko dakujem za foto
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?