Sadrokartónová priečka bez uchytenia do stropu

Dobrý deň. Prosím Vás, Chystáme sa robiť jednoduchú sadrokartonovú priečku, mám vysoké stropy, ale sadrokartónovú priečku chceme nižšie, než je strop. Prosím Vás, ako zabezpečiť, aby bola sadrokartónová stena pevná ? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martinaorl:

Dobrý deň. Prosím Vás, Chystáme sa robiť jednoduc…
@martinaorl Bolo by riešenie pre takúto stenu, ktorá nie je uchytená o strop použiť nejaké zvislé oceľové tyče (jokle), ktoré by robili stenu stabilnejšiu, namiesto minimálne jedného, dvoch C profilov?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martinaorl:

Dobrý deň. Prosím Vás, Chystáme sa robiť jednoduc…
@martinaorl tak potom bude musieť mať priečka svoj strop a ten bude kotvený o bočnú stenu. Potrebuje nejakú bočnú oporu, inak bude nestabilná a v strede sa bude prehýbať a knísať, samozrejme záleží od dlžky steny. Tie profily sú samonosné iba v prípade, že sú kotvené to stropu. Bude nutná pevná výstuž z jokloviny po celej dlžke steny na vrchnej hrane. Ale nie iba nejaký tenký vinklík, ale poriadny silný U profil, alebo zvarený vinkel z dovch L profilov minimálne 5x5 cm zakotvený po oboch stranách.. A samozrejme záleží od dlžky steny. Čím dlhšia stena, tým širší oceľový profil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@martinaorl tak potom bude musieť mať priečka svo…
@zicher Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?