Praskajuca šparovka v sprche

Čaute, toto je podlaha v sprche. Voľakedy mi ju robil jeden majster, ktorý mi pod podlahu nedával ani penetráciu, vraj cez kvalitnú špárovku voda neprejde... Asi by som sprchu nemal používať kým sa to neopraví,či? Zrejme nová šparovka, alebo..? Rozmýšľam aj nad tým či nie je vhoidnejšia vanička... hľadám radu hlavne od skúsených ľudi, nie komentátorov,ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ertezet:

Čaute, toto je podlaha v sprche. Voľakedy mi ju r…
@ertezet som sice len "komentator" :D, ale ako znie ta dlazba na poklop?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@ertezet som sice len "komentator" :D, ale ako zn…
@gashtaan si komentator, ale veľmi dobrá otázka...klepem okolo a zvuk je taký ako po celej podlahe...
Odpovedať

@ertezet niečo podobne na toto
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial tam ta penetracia nie je, asi by bolo vhodnejsie, bud urobit novu podlahu, alebo dat teda tu vanicku. V kazdom pripade, ak by si len opravil sparovku, asi by to casom bolo tam kde teraz.
Odpovedať

@gashtaan si komentator, ale veľmi dobrá otázka..…
@ertezet myslel som ci to neznie duto... ak ano, vysvetlovalo by to popraskanie sparovacky a oprava jej samotnej by nebolo dlhodobe riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od eurofuser:

@ertezet niečo podobne na toto
@eurofuser skvostne... skoro by clovek neveril ze to niekto "dokaze"
Odpovedať
Profilova fotka
@ertezet ak pod dlazdicami nie je hydroizolacia, je lepsie nepouzivat. oprava sparovky je pomerne jednoducha, ale nemusi to vzdy dopadnut dobre. nova sparovacia hmota na starej je vacsinou len docasne riesenie, ale predlzi zivotnost aktualnej dlazby. https://ceskykutil.cz/clanek-298389-n...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od richard71:

@eurofuser skvostne... skoro by clovek neveril ze…
@richard71 bežna vec pre EU. pojem - estetika, prazdny zvuk pre nosičov "europskej mentality". spravene to bolo asi za €7/h.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@ertezet ak pod dlazdicami nie je hydroizolacia, …
@mgx bez hydroizolácie ju používame hádam aj 9 rokov...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@ertezet myslel som ci to neznie duto... ak ano, …
@gashtaan nie, neznie to duto
Odpovedať
Profilova fotka
pzrite na temu roztieraciu transparentnú izoláciu
Odpovedať
Profilova fotka
Ked neznie duto tak sparovacku vysparkaj povysavaj a novu zasparkaj 😀
Odpovedať

@ertezet A ja som rýchle rozklikával túto tému, lebo so záujmom som chcel čítať o praskajúcej škárovke v sprche. Aj som si kladol otázku, že čo tam robí škárovka/sparovka (?), ale reku, ľudia sú dnes schopní všetkého. 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Ked neznie duto tak sparovacku vysparkaj povysava…
@wolodymyr presne toto som sa chystal napisat tiez. vsak uplne jednoducha vec. co za veci tam chce kto vymyslat zbytocne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od domin372:

@wolodymyr presne toto som sa chystal napisat tie…
@domin372 skôr možno aj názor na to, že pod obkladom nie je hydroizolácia, prípadne názor na vaničku..?
Odpovedať
Profilova fotka

@domin372 skôr možno aj názor na to, že pod obkla…
@ertezet A chce sa ti to celé prerábať? Ponúkli ti najrýchlejšie a najjednoduchšie riešenie 🙂 Ak to máte takto spravené, ja by som za vaničku nemenila.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja by som to skúsila opraviť, dať novú špárovku, prípadne ju potom niečím pretrieť, čo by zabránilo presakovaniu vody.
Odpovedať
Nebolo by najistejsie to dat kompletne opravit? Aj ked asi naklady budu brutalne 🫣
Odpovedať
pokial ti to takto vydrzalo roky, tak to len oprav ako bolo povodne a mas snad pokoj. ved ak sa to znova pokazi, potom mozes uvazovat nad prerabkou.
Odpovedať
"...vraj cez kvalitnú špárovku voda neprejde... " AI : Klasické cementové hmoty: Miešajú sa s vodou, čím vzniká hmota, ktorá po vytvrdnutí môže do seba absorbovať vodu, ak nie je špeciálne upravená
Odpovedať
Akože tam nieje penetracia a tekuta hydroizolacia ano? alebo ani tá tam nie je? Ja by som to cele vymenila a dala by som novu hydroizolaciu penetrak a dlažbu... A este otazka aka je to kvalitka skarovka co tam mate? aby sme sa jej vyvarovali...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

pzrite na temu roztieraciu transparentnú izoláciu
@jan45 tá rozrotierateľná transparentná izolácia by sa teda natrela po celom obklade aj rohov kde je silikón...ak som to dobre pochopil? Akú to má prilnavosť? Držalo by to na obklade? Čo v prípade poškodenia, stačí opäť pretrieť? Máte s tým skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka

@jan45 tá rozrotierateľná transparentná izolácia …
@ertezet skúsenosti nemám, natiera sa špárovačka. a vyplňa sa vypadnutá hmota, tento pricíp sa používa dlhšie, záleží na vlastnostiach, prilnavosti, schopnosti vytvoriť film a súčasnej penetrácii.
Odpovedať
Rozhodol som sa to odstrániť..akurát to robím, no ako ukončiť odstranenie šparovky keď to potrebujem ukončiť napr. v polovici obkladačky...do stratena asi nie, prilepí sa nová šparovka o starú, nebude sa oddeľovať? V tomto som doslova amatér. Druhá otázka do akej hĺbky, až po betón? Mám to to cca. 0.6 -0.7 mm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?