Obklady do 20eur

Ahojte, Hľadám obklady do novostavby domu. V cenovej hladine okolo 20 €/m² – na čo by som si mal dať pozor? Aké parametre sú dôležité? Aké sa oplatí kúpiť a aké radšej nie? Máte prípadne tip na konkrétnu značku alebo obchod, kde je dobrý pomer cena/kvalita? Pozeral som Siko, Merkury a Hornbach. Toto som si vybral: https://www.siko.sk/dlazba-fineza-lob... Vopred ďakujem za rady!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lp93:

Ahojte, Hľadám obklady do novostavby domu. V ceno…
@lp93 Tie obchody čo si vypísal sú taký priemer na slovenskom trhu kde nájdeš naozaj všetko, aj dobré a kvalitné ale aj odpad. Na tvojom mieste by som išla v prvom rade do toho Sika a pozrela si obklad na živo pretože tie fotky vôbec nie sú realita. Ďalšia dôležitá vec pri matnom povrchu by som si všímala či je úplne hladký. Osobne by som nechcela matný obklad, ktorý nie je rovnomerný- tažko sa potom umýva, udržiava sa tam viacej špina. Píšeš iba o obklade ale budeš mať v dome aj dlažbu? Ja som si napríklad kúpila jedno balenie kde boli 4 ks na skúšku, doma si ho rozložila a potom som sa rozhodla či to naozaj kúpim, tam uvidíš aj nerovnosti aj skutočný odtieň u seba doma... tých 40 eur či koľko pri tisícoch je nič...a celý život sa pozerať na niečo čo by sa mi až tak nepáčilo... každého osobná voľba. Do lesklého obkladu by som moc nešla- mám ho v kúpelni a môžem ho vydrhnúť aj 5x stále niekde vidieť šmuhy... neľutujem, páči sa mi ale neodporúčam :) Ešte ma napadlo- dlažba by mala byť rektifikovaná, do bežnej domácnosti ti stačí protišmyk R9 a tú čo si si vybral je celkom fajn.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chilim:

@lp93 Tie obchody čo si vypísal sú taký priemer n…
@chilim Ak je Merkury priemer, tak podpriemer je potom čo?
Odpovedať
hlavne pozeraj na krabici kategoriu kvality, nekupuj nic co nie je 1. akost. (ano, niekde bez vycitiek svedomia predaju aj 1.b aj vymet za cenu prvej triedy) Druha vec je, ze niektore obklady uz z vyroby maju velke tolerancie rozmerov aj rovinnosti a to uz pri obkladani tazko zakryjes, ani ked das siroke spary.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@chilim Ak je Merkury priemer, tak podpriemer je …
@kejsix Mercury má niektoré dlažby aj kvalitné- španielske čo sú ozaj rovné aj povrchová úprava je ok ale to už nie je v cenovej relácií 20 eur za meter. Podpriemer- je toho plný internet...tie indické dlažby napríklad- krásne na oko ale tá kvalita, hmm.. Ale nejdem tu žiaden obchod ohovárať ani menovať pretože nemám vyskúšané všetko ani popozerané. Každý nech si kúpi čo sa mu páči, čo mu vyhovuje a čo si môže dovoliť. Pán sa pýtal iba na názor tak som mu povedala ten svoj. Ak máte iný nech sa páči, nato je diskusia aby ste ho vyjadrili :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@chilim Ak je Merkury priemer, tak podpriemer je …
@kejsix no má aj priemer a aj podpriemer pod jednou strechou. Ako po nalepení drži, len pri rezaní sa niekedy štiepy alebo praská. To isté máš aj Siko oni majú označenie niekedy 1trieda ale pracovať s ním sa dá niekde dobre niekedy zle. Oni aj keď sú v 1triede čo je rovinatost a kaliber ale napr. je od výrobcu v zníženej kvalite kvôli rezu pri rektifikovanej t.j. prvé 2-3cm majú skúsený uhol viac ako v strede a pri spoji to vyzerá ako by sa rozširovala špara. Indické tie sú mäkké, dajú sa rezat, pri niečom čo padne na dlažbu sa zvyknú odlupiť. Niektoré vzory sú chemicky farbené a vie sa povrch pri stoličkách vyšuchat. Nasiakavost bol som u zákazníka, ktorý vypustil vodu z práčky (filtra) a dlažba okraje cca 1-3cm mu zmenili odtieň do fialová pri calcutte. Tie akciové a v reťazcoch stoja pre niečo toľko koľko stoja. Ja nehovorím dá sa natrafiť aj prvotriedne obkladu pri takom malom formáte ako chceš 60x60 ja som teraz zohnal zbytkove množstvo 35m2 dlažby do sa prestal vyrábať a mali na sklade 120x120 po 21,5€ z nejakých 95€. Štúdia majú aj zoznámi čo koncia, majú skladom a dopredavaju. Kolega bral dcére v hornbachu 1500x750 za linku a bol v pohode. Ťažšie sa robili Jolly ale dalo sa to.
Odpovedať
ďakujem všetkým za odpovede! Na základe toho, čo ste písali vyššie, som si na stránke Siko vybral toto: https://www.siko.sk/obklad-rako-spect... Naživo vyzerá tiež dobre. (Matný, úplne hladký, rektifikovaný, 1. akosť...) Máte na to niekto nejaký názor? Či sa to neoplatí, alebo prečo by to nemusela byť dobrá voľba? v tom prvom príspevku bol vlastne odkaz na dlažbu, nie na obklad na stenu :D pomýlil som sa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?