Obklad do sprchy

Zdravim nájde sa tu niekto kto má rovnaký alebo niečo podobné v sprche ??? Skúsenosti s týmto druhom obkladu ako je starostlivosť,údržba? Išli by ste do toho alebo si len narobim roboty ? Čo sa týka silikónov bude problém spraviť pekné rovné línie ? Išla by v tomto dekore jedna celá stena v sprche.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pipo97:

Zdravim nájde sa tu niekto kto má rovnaký alebo n…
@pipo97 prosim ta, povrch toho obkladu asi nie je hladky, ze? su to normalne take drazky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petriinika:

@pipo97 prosim ta, povrch toho obkladu asi nie je…
@petriinika nie povrch je vrubkovany.
Odpovedať

Zdravim nájde sa tu niekto kto má rovnaký alebo n…
@pipo97 budeš si to robiť sam? Už si niečo obkladal? Môžem ti pohľadať foto nejakej realizacie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dan8181:

@pipo97 budeš si to robiť sam? Už si niečo obklad…
@dan8181 nie obkladat to nebudem ja ale kolega,viem že Jolly hrany a silikóny budú babracka na tomto obklade ale predsa len či niekto nemá to doma.Aj udržiavanie takého obkladu čo stojí.. nakoľko každý má odrádza skrz to,že je to vrubkovany obklad a vodný kameň sa tam zazerie a nejde to dole..
Odpovedať

@dan8181 nie obkladat to nebudem ja ale kolega,vi…
@pipo97 ak mas problem s tvrdostou vody, naozaj je najlepsie v miestach styku s vodou kvoli udrzbe pouzit co najhladsi povrch.
Odpovedať
@pipo97 kvôli údržbe v tom nebude problém aj lappato máš s priehlbinkami len treba použiť spravny čistiaci. V práci a doma používam perglanz nastriekaš necháš pôsobiť asi 5-10min a len oplachnes. Max. zotrieš smerom po vlne nie na prieč. Silikóny budú babračka ale stačí dobrá dlhá tmeliaca palička. A hlavne žiadna JAROVA voda alebo SAPONAT. Ako acetatovy urobíš "ľahko" horšie ak by si chcel nejaký oxime tam už treba nejakú zručnosť. No a Jolly hrany to ani neviem čo by som ti doporučil. Asi začať dvomi tabletkami ibalginu. Vodný lúč to je na detailné rozkreslenie a to nedate. Vodna píla a protikus nechať (len tam vstupuje hrúbka kotúča ) Jolly zrezat na hrubo a potom padom zbrusit len musíš ísť na ostry uhol. Alebo nejake0,6-0,8mm kotúče a pevná ruka. Hlavne mať po ruke diamantové pilníky. Samozrejme všade epoxid. Ale skôr by som ti doporučil Quadro listy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dan8181:

@pipo97 kvôli údržbe v tom nebude problém aj lapp…
@dan8181 ďakujem za odpoveď. Keď lišty sa mi práve veľmi neľúbia 🫣 Jolly hrany by išli len okolo okna ako tu na foto
Odpovedať

@dan8181 ďakujem za odpoveď. Keď lišty sa mi práv…
@pipo97 tak urobiť sa to da. Len aby to hrozne nevyzeralo. Ide o to že musíš buď počítať s odpadom a každú kus si rozratať pretože aj pri použití vodnej pili ti hrúbka kotúča posunie vlny. A aby si ich zladili a neposunuli sa ti o 3-4-5mm. A potom jedine epoxidom ich modelovať. Ideál robiť nejaku R5 na konci. Tie ostre hrany sa zle čistia. Klasický epoxid máš dlhší čas zaschnutia ale môžeš si ho naplniť do kartuše potom je to už len modelovanie. Ak ideš prifarbovat sám môžeš do veľkej striekačky naplniť alebo si kúpiť prifarbeny to je akemi len tam musíš mať aplikator. Môžeš použiť aj epoxi akrylat alebo epoxid lepidlo. Môžeš si rohy vyrobiť na stole a potom lepiť - lepší prístup. Máš 15- až 90min. Fixuješ napr kovovými L plech mi plochami a tavnou pištoľou. Aj Tenax je fajn. S prepaskovanim býva problém ideál je použiť tekutú fóliu pri 3d povrchu alebo vylepovat páskou a potom ju zrezat. Len pozor na čas. Klasická epoxid sparovacka je tak 24h len musíš čakať na zacistenie a to môžeš vodou. Ideál celuloz. hubka. PCI je lepiaci a pri Mapei je to len pri Easyne. Kerakol by sa ti lepšie robil len s ťažko zháňa. Ešte Schomburg 3 zložka je super. Akemi, Tenax máš lesklý povrch. Ťažko sa docieluje lappato mat. povrch. Ale vieš mezdivrstvy farebne oddelit.
Odpovedať
@pipo97 ešte doplním listy ti vedia vyrobiť presne podľa povrchu. Len treba počítať s cenou. To by si skrátil podľa vĺn. Nemám lepšiu foto
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?