Manžel verzus majster

Budeme obkladať kúpeľnu. Som už dlhšie na vážkach, či zadať prácu odborníkovi, alebo nechať na manžela. Manžel už obkladal kadečo. Kúpelnu synovi, podlahy, WC,kabrince na celom dome. Je pedantný, presný, trpezlivý. Coho sa trochu bojím, je velkosť platní, čo sme kúpili. Rezačku máme na 50cm obklad. Ciže by sme museli kupiť novú-na 60cm. Myslíte si, že na rezanie velkých platní GRESU /60x60/ treba fakt skúseneho odborníka? Samozrejme, že nejaké exponované rezy by sme dali na vodný lúč. Ale aj tak mám dilemu a neviem sa rozhodnúť.Rozhodnutie je viacej na mne, lebo sme sa dohodli, že kúpelna a kuchyna je "MOJA". Sú nejaké zásady, grífy, alebo čoho sa vyvarovať pri rezaní a ukladaní tak velkých platní. Viem, že prasknúť sa môže aj jednému aj druhému. Dakujem za rady a skúsenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Na gres 60cm treba velku a kvalitnu rezacku ktora neni lacna... Mate miznost pozicat si ju? Ak manzel vie ako na to, zda sa mi zbytocne plytvat peniaze na dakeho majstra ktoreho prace nemusi naplnit vase ocakavania...
Odpovedať
v niektorych pripadoch si domaci majster sam sebe dokaze spravit lepsie ako zaplateny "odbornik"
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova moj sa teda uz pustil do toho,inak tiez obrovsky pedant, a vysledok??..Ten je teda nad moje ocakavania..Myslim,ze ani majster by to takto na mm presne nepolozil ;-) My mame vsak obklad 25x50,zial s tym naco sa pytas Ti ale neporadim...len som Ta chcela podporit v tom,aby si mu to dovolila x-)
Odpovedať
gres je tvrdý materiál a práca s ním je trocha odlišná ako s obyčajným obkladom, ale často manželova práca je lepšia ako majstrova, lebo jemu viacej záleží na tom, aby to bolo dokonale spravené :)
Odpovedať
jj, nám položili 60*60majstri a museli sme všetku vysekať.... položil manžel a fakt si dal na tom zálezať-rohy dlaždíc v rovine a minimálne špáry.... rezačku treba naozaj veľni dobrú- povedala by som, že profi, nie z baumaxu a pod, lebo tá gres takej hrúbky dobre nenarežie ... lepidlo treba dať na podlahu aj na dlaždicu, inak Vám to odskáče a hlavne kvalitné flexi lepidlo a nezabudnúť na diletačky... :) držím palčeky... ;-)
Odpovedať
@stanislava111 čo sú prosím diletačky? Myslíš dilatáciu pri velkých plochách,alebo špáry 2-3mm?
Odpovedať
@staronova profi naradie sa da pozicat , pokukajte po okoli ci najdete pozicovnu naradia a to, ze kto to polozi je otazka skor na manzela, ako si on na to "trufa " je to , akoby sa manzel rozhodoval ci napecie tortu manzelka alebo objedna z cukrarne :D manzelka sama vie, ci si na nu trufne :) :)
Odpovedať
@katka888 jasne už sme zistili a určite si požičiame....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?