Keramický lak namiesto obkladačiek

Dobrý deň, máte prosím niekto skúsenosti s keramickým lakom v kúpelni (aj v sprchovým kúte) ktorým je nalakovaná vodeodolná farba namiesto obkladačiek?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ander1990:

Dobrý deň, máte prosím niekto skúsenosti s kerami…
To by aj mňa zaujímalo....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ander1990:

Dobrý deň, máte prosím niekto skúsenosti s kerami…
@ander1990 keramika časom namokne a rozloží sa, musí sa chrániť napr tekutým sklom , prečo nie keramická dlažba?má povrchovú úpravu,ked už keramiku, aj platne na indukčný ohrev alebo bežná sklokeramika na špirálu má ochranu sklo, keramika je vhodná pre vysokú teplotu, akurát musí byť chránená sklom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@ander1990 keramika časom namokne a rozloží sa, m…
@duzu Teraz sa asi opýtam blbosť, ale čo keramická kuchynská pracovná doska? Či v tej sú nejaké prímesy alebo má len nejakú povrchovú úpravu? Prípadne keramické nože? Viem, že keramika sa môže za istých okolností vyštrbiť či prasknúť (trochu mi to pripomína kalenú oceľ; samozrejme rozdiel medzi týmito materiálmi je mi jasný), ale o problémoch s vodou som ešte nepočul. Navyše sa keramikou aj obrába a tam sa tiež chladí vodou (teda emulziou), ale to bude asi iná keramika. Ale je fakt možné, že som sa pýtal teraz kravinu. :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pochabel:

@duzu Teraz sa asi opýtam blbosť, ale čo keramick…
@pochabel to ci je keramika nasiakava lebo nie zavisi predovsetkym z coho je vyrobeny crep, aky il sa pouzil a potom aj z toho ako je ten material zhutneny a na aku teplotu vypaleny. Glazura je v podstate sklo na keramike, preto je glazovana keramika v podstate nenasiakava, ale ak je crep nasiakavy, tak nasiakne vodu (stava sa u nekvalitnych obkladov, ze vidno vlhky crep pod glazurou). A keramicke noze nie su z keramiky, ale pokial sa dobre pamatam, tak su to spekane prasky, mari sa mi, ze zirkon a podobne mineraly. Podobne ako brity zo spekanych karbidov na "vidiovych" vrtakoch alebo obrabacich strojoch. (kedysi davno bol document na Discovery v How its made? o vyrobe keramimickych nozov) https://sk.wikipedia.org/wiki/Keramic...
Odpovedať
Myslim ze to tu trosku uslo od temy... Mam v sprchovom kute benatsky stuk od San Marco (nemylit si s tadelaktom - to je iny material). Vyzera to velmi pekne, aj sa to celkom dobre udrzuje, ale ak by som robil znovu, uz by som to nedal. Jednoducho obklad/kachlicka je standard - a este nevymysleli nic lepsie. Staci, ze niekde nieje dobre pripraveny podklad - staci aj mm stvorcovy a zacne to tam puchnut a treba to opravovat. Pod to je samozrejme potrebne celoplosne hydroizolacia - bez toho nad tym ani netreba uvazovat. Rozmyslal som, ze by som to mozno vymenil za jemnozrnnu exterierovu omietku (silikonovu napr.) ale napokon som to nechal tak ako to je.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?