Dala by sa použiť mozaika ako listely na poličku?

Pripájam obrázky pre názornosť - chcela by som rozstrihať mozaikovú obkladačku na pásiky a tie použiť ako listely na poličku. Manžel má ale obavy, či to vôbec pôjde, či sa bude dať tá mozaika zbrúsiť, pretože nechceme použiť žiadne lišty, ale v hranách obkladačky zabrusovať. Čo myslíte - dalo by sa to?
Odpovedať
1
2
Ešte detail
Odpovedať
Profilova fotka
urcite sa to da :-) ale majster bude iste nadavat, je to pracne, lebo ta mozaika ma milion malych kuskov... dufam, ze nie je zo skla...
Odpovedať
nie, nie, to nieje ta drobunka mozaika, je to presne ta na prvom obrazku, ma to rozmer jednej obkladacky 25 x 38, cize jeden dielik ma rozmer cca 4 x 7,5 cm, material klasika keramika s glazurou. Zo serie Minimal od Marazzi Espana http://dlazbyobkladyimola.webnode.cz/...
Odpovedať
my si nechali u obkladaček hrany taky seříznout a už to nikdy víc nechci mít, protože se hrany olamují, stačí jemný náraz, skoro nic to nevydrží. ještě bych si to rozmyslela, protože by s tím obkladač měl tolik práce a zanedlouho to budete mít zubaté, jak se ty hrany budou odlamovat. nás od toho obkladač odrazoval, ale s tvrdohlavcemi to měl těžké. tak teď trpíme. ještě to promyslete.
Odpovedať
Dost sme o tom premyslali, ci brusit, alebo davat listy. S listami sa nam to akosi nepaci. A pri tych nikach (polickach) by to vyzeralo hrozne. Obkladac vravel, ze nie kazdy obklad sa da dobre zbrusit. Takze dufam, ze tento by sa mohol dat, nieje najlacnejsi (ale ani z tych drahych). Ak by ste niekto doma mali zvysnu obkladacku od Marazzi seria Minimal, odkupim, aby sme mohli vyskusat ;-)
Odpovedať
roo, podla mna nejde ani tak o vysku a dlzku ako o hrubku obkladu. Obvykle sa zabrusovanie hran robi na grese, kde je hrubka obkladu vacsia (okolo 1 cm). Mozaika ma hrubku asi mensiu a preto by som sa bala tej krehkosti obkladu a ako to bude po case vyzerat. V jednom albume (myslim susy) su urobene niky s mozaikou a su tam listy a vyzera to podla mna velmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
zalezi ake listy pouzijes - tie plastove urcite nie!
Odpovedať
Profilova fotka
zabudla som v tej rychlosti napisat :-) , ze my mame v kupelni pouzite listy kovove - elox.hlinik (nie su v profile oble ako byvaju tie plastove, ale hranate...) vid. obr. z realizacie - obklad este nie je vysparovany... nie je to sice policka, ale parapet okna ;-)
Odpovedať
a tie hlinikove listy sa daju kupit v studiu kde obkad alebo niekde inde? pytam sa jak trubka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tie listy kupovali v stavebninach, kt. maju kupelnove studio... tak ak kup.studio kde budete kupovat obklady takyto doplnovy material nemaju - tak urcite v nejakych stavebninach (ale kde predavaju aj obklady...)
Odpovedať
hej, ako hovori cerler. Urcite hranate hlinikove a nie tie oble.
Odpovedať
My ale praveze zvazujeme nedavat ziadne listy. Zbrusit spodok obkladacky do 45 st. a zasparovat hranu. Tie plastove mi tam teda vobec nepasuju. A hlinik - no neviem, tiez je to sirsie ako obycajna spara a farebne odlisne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
No nieje to krasne bez listy? ;-)
Odpovedať
je to krasne. Ja som tiez zastanca mat to bez list (aj to tak sama mam), ale u tej mozaiky neviem neviem. To mi pripada take haklive. Ale ved ty vies, co chces ;-)
Odpovedať
ja som na tom ako evokg mne tie listy vadia ;-) aj ked ten hlinik v mensej miere a ten som schopna akceptovat casto vidim krasnu kupelnu a ked tam zbadam tu plastovu listu ktora je casto vo vyraznom kontraste k obkladu tak nechapem ale pri tej mozaike radsej by som hladala nahradu predsa len su to male kusky.
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mat tiez bez líšt, lebo si neviem predstavit hlinik k tomu obkladu, co budeme mat.... aj ked rezanie bude drahsie,( asi 150€) , ale karbobruskou nam to odmieta urobit obkladac, ze sa moze stat ze odfrkne z emailu a on to nechce riskobvat, hoci to tiez robieval, ale ze vody luc je vodny luc.. ukazal nam to v jednom dome a bolo to pekne..... hoci tu vela ludi pisalo, ze aj karbobruska OK, gtak sa s nim nebudeme vadit, hlavne nech to je dobre.... mozaika ak je kramicky by sa mala dat zbrusit,ale je to strasna piplacka a neviem teda ako, lebo je to vlastne dost problem tie jednotlive dieliky drzat.... kasli na to a daj tak len obkladacku :)
Odpovedať
prave ma muz zrusil ako ziadost na byt ze aky problem ved aj my mame mozaiku zabusovanu do tych jolly hran :-D aj na pulte aj na okne :-) no uz som ticho :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, mame v koupelne obe varianty s mozaikou od rako - na vane jse brouseny kazdy maly kachlicek (myslim, ze 3x3cm), bez listy a na horni strane obkladu geberitu mame nerezovou listu. lepe to vypada bez listy podle meho, ale jestli se to nejak otlouka, to zatim nevim, do vany se mi jeste kopnout nepovedlo :-D
Odpovedať
A ten vodny luc - co je to za stroj?
Odpovedať
Ahojte :-) kto by mi vedel poradit dobreho obkladaca na kupelne a WC? Najlepsie z Ba a okolia, vdaka .
Odpovedať
Profilova fotka
Taky nejsme fanoušci lišt, takže jedeme na kamenické rohy (jolly rohy atd.). Vypadá to perfektně, i když to zatím ještě nikde nemáme přespárované. Mozaiky se bude seřezávat jen malý kousek, ale dá se to. Jinak toho máme celkem dost - 3x vnější roh, polopříčka u sprcháče, parapety oken. Spousta práce. Náš obkladač na to má pilu s diamantovým kotoučem, který se mu chladí vodou. Případně to pak ještě drobounce dobrousí flexou. Naprosto super.
Odpovedať
Pekne. Hod potom aj foto mozaiky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jeden obkladac tu ma v bazari inzerat a vyzera , ze ma dobrui robotu... je z BA :) ma tam ako uvodnu foto taku modru mozaiku, pohladaj v sekcii sluzieb,alebo prac... uz si nepamatam ako je to rozdelene,..
Odpovedať
Profilova fotka
roo: vodny luc budeme viest rezat aj do NR... je to vodny luc :-D proste voda pod vysoky tlakom , ze az reze :-D nieco take :) stoji tusim 1m 6€, nejako, ak nemate vela vselijakych nik , tak je to v pohode.... ;-) je to najlespie rozrezanie kachlicky, ake existuje na jolly hrany:)
Odpovedať
Katrin21 vdaka...
Odpovedať
Profilova fotka
hugo> pekne mikado, my mame presne takto zbrousenou cerveno-smetanovo-oranzovou kombinaci :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ducik, já vím, taky jsem to pečlivě sledoval :-) Jen fotky reálu mi chybí :-) Přidám ještě něco málo od nás:
Odpovedať
Profilova fotka
fuha, to je riadna divocina,.... ta seda s modrou ok,ale to oranzove.. hm.... proti skusu ziaden disputat,ale ja by som sa z toho asi scvokla... skoda, lebo celkom pekny obklad.... musite byt teraz veeelmi opatrni s doplnkami do kupelne, a vecami na polickach a volit skor uzavrete skrnky, lebo sa obavam, ze to bude posobit ako neporiadok aj ked bude na 100% upratane.. hmm.....
Odpovedať
Profilova fotka
O jaké divočině se tu píše v tom oranžovém provedení?Jsem asi nějak mimo.Oranžové Mikádo zvažuju za linku, takže bych se ráda pokoukla.Tak mě někdo nakopněte správným směrem...
Odpovedať
Profilova fotka
gigi: to si nevsimaj, to som len okomentovala to prve foto.... prilis vela farieb..inak pohoda:)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?