Aké je kvalitné náradie pokladačov?

Profilova fotka
Chystáme sa dať pokladať gresovú rektifikovanú dlažbu rozmer 20x120x1cm. Aké by mal mať pokladač kvalitné rezačky, aby nám to perfektne narezal/odrezal bez toho, aby boli odrezané hrany so "zúbkami", prípadne, keď by mali rezať jolly hrany? Zaujíma ma hlavne typ náradia, na ktorý sa ich mám pýtať, aby sme si vybrali kvalitných majstrov. ĎAKUJEM.
Odpovedať
Profilova fotka
No hlavne dost dlhu ak tam vide rez po dlzke... Taketo formaty su casto prehnute po dlzke... Drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@jonkaamisiko myslio pokm ze ta to zaujimat ani nemusi :D kedze by vam to pokazil, tak to ma na krku... cize si je vedomy nejakej zodpovednosti. A jolly sa nerezu ale brusia karbobruskou, takze tak ci tak to nebude cista linia, musi to mat v ruke, drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto alebo vodnym lucom :) este lepsie ako karbobruska :) Kazdopadne, majstra som sa na naradie nepytala, chcela som skor vidiet jeho pracu v inych domoch :) to bolo pre mna meritko rozhodovania kvality, naradie je jeho vec. mna zaujima vysledok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jonkaamisiko http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/a... takto nejako :) http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/a...
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 len vodny luc nema kazdy, a ten je uz trosku rozmernejsi ak by to mali nosit so sebou
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto ved to nema, to si musia ist dat spravit tam, kde to robia, to je jasne.. to sa ani neda mať pri sebe :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 len dalsia vec je, ze daju sa zobrat narezat tie hrany, no na mieste ich musi tak ci tak zrezavat a prisposobovat toh by som sa viac bal asi... ale tak sikovny majster to ma v ruke
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto nie , nemusi.. ked ma hlavu na pravom mieste, tak si to na mieste pomeria, vypocita, prirovna a odnesie odrezať.. u nas bolo tych metrov tolko, ze keby to mali rezať ručne, asi by sa scvikli.. bolo to dokopy vyse 100m ked to ratali.to sa nezda..ale kazdy rok, priecka, niky, okno, geberit, okolo vane..... metre a metre.... Odnasali to 50km do NR odrezať niekam a nic uz potom nemuseli dorezavať, vsetko sedelo ako ma :) ALe fakt, ze si to pisali, pocitali... chodili s papierom a na mm to muselo sedite, pisali si a pocitali :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 u nas rezal na mieste a to bolo tiez zopar metrov, ale zeby to bolo nejake extra casove ani sa mi nezdalo, mal to v ruke 60ku kachlicku mal urezanu hadam za 1,5min viac nie... ale da sa aj tak , ak je moznost odviezt to niekam.. uz len aby mali hlavu na to :D
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto oni povedali narovinu, že keby to bolo par metrov, OK, da sa karbinov, ale toto bolo vazne vela, hovorim vyse 100 urcite a poriadne... sice sme si za to priplacali,ale tak aspon chlapom zostali prsty na mieste, skoda by ich bolo, boli fakt sikovní :)
Odpovedať
Profilova fotka
madein1974 Pokladaci mi povedali, ze hranu po dlzke 120cm budu rezat vodou pilou a tie 20cm dlzky rezackou. katrin21 Bohuzial nemam taku moznost si ist pozriet ich pracu.. andyfoto Jolly hrany by zevraj rezali bruskou. Zaujima ma ich naradie, lebo som sa v minulosti stretla s tym, ze ini pokladaci hovorili, ze su ti najlepsi, ale nakoniec nevedeli dobre odrezat gres, pripadne tam boli zubky a to by som naozaj nechcela! A to mi povedali aj oni, ze to odrezu tak, ze to bude mat 0,5mm zubky co je, ale normalne, lebo sa to aj tak skryje pod sokle. A je normalne, ze mi dali cenu za m2 za pokladku dlazby + zvlast cenu za bm za odrezanie dlzky 120cm?
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 Pokladaci mi povedali, ze hranu po dlzke 120cm budu rezat vodou pilou a tie 20cm dlzky rezackou. @katrin21 Bohuzial nemam taku moznost si ist pozriet ich pracu.. @andyfoto Jolly hrany by zevraj rezali bruskou. Zaujima ma ich naradie, lebo som sa v minulosti stretla s tym, ze ini pokladaci hovorili, ze su ti najlepsi, ale nakoniec nevedeli dobre odrezat gres, pripadne tam boli zubky a to by som naozaj nechcela! A to mi povedali aj oni, ze to odrezu tak, ze to bude mat 0,5mm zubky co je, ale normalne, lebo sa to aj tak skryje pod sokle. A je normalne, ze mi dali cenu za m2 za pokladku dlazby + zvlast cenu za bm za odrezanie dlzky 120cm?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jonkaamisiko tak to musia mat obrovsku rezacku ked zvladne 120... Bude tak 2m dlha...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 Oni povedali, ze to nie je rezacka, ale pila..Mam v tom chaos, ako to teda je :-) A, ked je to pila, je to kvalitne?
Odpovedať
Profilova fotka
@jonkaamisiko reze to na inom principe ako klasicka rezacka, da sa povedat ze to je na pricipe cirkulara, akurat ze to je vodou chladene... Mam taku no odreze len do 60cm a je to obluda obrovska, vazi hadam 50kg...
Odpovedať
Gres, pokladany "bezsparovo" - to by mi na naradi nezalezalo ale potrebovala by som vidiet ichrobotu, lebo teda videla zopar otrasne polozenych kupelni a podlah s medzerami aj polcenti, s vyskovymi rozdielmi....... Moji pokladaci si tiez davali joly hrany rezat mimo a nebolo ich vobec vela, par kusov.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 ok, vdaka za vysvetlenie. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska to mi je jasne, ze "bezskarova" dlazba nezavisi od naradia, ja sa bojim, len tych ozubanych hran. Aj mne tak oblozili kupelnu, rektifikovany gres dali skoro na 0,5cm skaru, skoro ma porazilo, ked som vecer dosla domov a to som im este rano zdoraznovala nech to davaju na 2mm.. :-o
Odpovedať
Profilova fotka
@jonkaamisiko je to normalne, vsetky cenu su pocitane zvlast, klasicke metre 2, jolly hrany, listy, ak je prplava robota tak tiez vsetko napocitaju.. aj u nas to tak bolo
Odpovedať
Profilova fotka
@jonkaamisiko toto iste sa stalo aj mne s gresom.. chcela som 2mm spary a mam tak 5-6, ale to robil iny obkladac , magor stary... preto som uz na kupelnu volala inych a chcela som vidiet ako obkladali inde takym sposobom, ako som chcela ja... preco nemas moznost si pozrieť ich pracu? ved nech poziadaju tych, ktorym robili, aby vam umožnili obhliadku.. aj my sme tak boli.. oni to zariadili..
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 je to komplikovane...ale skusim sa ich na to spytat.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jano230561 to je pekný 48 stupňový rez..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?