Voda pod Stavbou

Zdravím. Vystaval som chatu kde ke Ilovitá pôda. Mam tam pivnicu v hĺbke 4-5m . Hyroizolácia z vonku je lepenka a stirodur. Majster dal dookola základov maladam a drenáž. (Ako laik som netusil ze do Ilu sa to nerobí) Mal som tam problem s vodou vo vnútri som musel použiť hydroizolačný náter ktorý pomohol. Avšak som ho nestihol spraviť z vonkajšej strany teda vchodu do pivnice pri schodisku a tam mam stale vodu. Aj ked čerpám drží sa. Hlavne ked veľa prší je jej viac. A počasie nie je prajné. Potrebujem zabetonovať túto časť (fotka) aby som mohol aplikovať hydroizolacný náter ako vo vnúrti pivince.. dakujem za radu..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od panzermichael:

Zdravím. Vystaval som chatu kde ke Ilovitá pôda. …
@panzermichael LEpenka a styrodur nie sú hydroizolácie. Tam trebalo spraviť tlakovú hydroizoláciu - nataviť na spodok stavby aj bočné steny zvonku hrubú hydroizolačnú fóliu fatrafol. V podstate spraviť obrátený bazén. Teraz s tým užý nič neurobíš. To už nijako neutesníš. REsp. dalo by sa, ale je to prácne. Tú pivnicu treba v hornej časte narezať, do rezu vložiť tú fóliu a spustiť dole pri stene. Treba dať fóliu aj na podlahu a na fóliu urobiť novú betónovú platňu. Tú fóliu pod novou platňou nataviť na tú fóliu na stenách, aby vznikol bazén a pri fólii vymurovať nové steny.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od panzermichael:

Zdravím. Vystaval som chatu kde ke Ilovitá pôda. …
@panzermichael aby ste si z predošlých rád nehodili mašlu, skúste najskôr jednoduchšie riešenie. Vodu máte povrchovú, pretože ste vykopali jamu a vodu sťahuje. Ak ste na kopci, urobte ryhu po spáde aj desiatky metrov a vodu odveďte, ak ste na rovine, vykopte vedľa pivnice jamu (studňu) dajte čerpadlo a pri dažďoch prečerpávajte. Izolácie nedokážete urobiť ani pri najlepšej snahe.
Odpovedať
Mne pomohlo odvedenie povrchovej vody nad pivnicou. Ryhu v ílovitej pôde som zasypal frakciou tuším 4-8
Odpovedať
Pani ďakujem za rady. V pivnici ale už vodu nemám pretože som urobil zvnútra hydroizolačný Náter niekoľkokrát a musím povedať že fakt pomohol. Jedna sa mi o Časť z pred schodiska Či je nejaký druh betónu ktorý by stvrdol aj vo vode a ja by som to mohol potom natrieť hydroizoláciou na povrchu..
Odpovedať
Profilova fotka
@panzermichael vodotavebny beton (napr. Baumit WU) ti stuhne aj vo vode, ak ti nevyplavi cement. Hydroizolacny nater je v tomto na 2 veci - na <> a na nic :). Ale je kopec inych moznosti. Na strankach MAPEI, SIKA najdes kompletne riesenia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od panzermichael:

Zdravím. Vystaval som chatu kde ke Ilovitá pôda. …
@panzermichael Ak je tam dostatočná vrstva ílu, tak sa ti povrchová voda do podzemnej nedostane. Mal som to tak ja, pivnica 3,5 m hlboko, do úrovne -1,6 m íl, potom relatívne suchá sypká zvetralá hornina. Podzemná voda bola kúsok pod základmi, tak tam mám kontrolnú šachtu. Teraz, keď zaprší (ešte nemám vyriešené odvodnenie okolo domu) tak mám dookola celého domu v podstate priekopu vody a podzemná voda v šachte žiadna nie je. Takže stačí odviesť povrchovú vodu od baráku a je to. Čo sa týka hydroizolácie zvnútra, tým môžete problém ešte viac zhoršiť. Síce v pivnici vlhko nebude, ale tým, že sa to nemôže odvetrať a vysušiť to stenou výjde omnoho vyššie. Videl som aj prípad, kedy urobili hydroizoláciu stien vnútri a vlhkosť sa im začala objavovať vo výške 1,5 m nad terénom, kam už tá hydroizolácia nedosiahla.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@panzermichael Ak je tam dostatočná vrstva ílu, t…
@roman_ steny v pivnici boli suche . Mokre blli iba po prve DTčko.. preto lebo voda sa cez íl nedostala vyššie ale iba po časť kde bol okolo stavby makadam s drenážou...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?