Prívod elektriny / vody ponad podlahové kúrenie - zubná ambulancia

Dobrý deň, plánujeme si zriadiť zubnú ambulanciu na prízemí bytového domu (novostavba) - investor aj hygiena sú s tým OK. Otázočka - neskoro sme zbadali daný projekt a v podlahe je už zabudované podlahové kúrenie a nad ním je asi 5 cm vrstva poteru. Ako tam je možné zriadiť prívod vody / elektriny (je to vôbec možné?) ako klasicky je potrebné do zubárskeho kresla, keď 5 cm pod podlahou je už hento ? :( Lišty by neboli dobré riešenie ...zakopávanie sa.... bolo by to možné dobrým majstrom vysekať ? alebo ? Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkoval da sa to spravit ;).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jarkoval:

Dobrý deň, plánujeme si zriadiť zubnú ambulanci…
@jarkoval Do kresla asi nejaky mega prietok netreba, takze nevidim problem - zabrusit drazku do poteru a potiahnut tenku al-pex rurku na vodu. Elektrina podobne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jarkoval:

Dobrý deň, plánujeme si zriadiť zubnú ambulanci…
@jarkoval ideálne by bolo mať foto uloženia podlahového kúrenia. Ak sa jedná o cementovy poter, ktorý je 50mm nad rúrami podlahového kúrenia tak nie je problém urobiť drážky do poteru. Možno by som použil medenné potrubie priemeru 16mm (radšej zvárané menšie fitingy) ale mohlo by byť aj lisované. Ak nie ste si istý je možné dať si prejsť podlahu skenerom (Makita, hilti). Tie vedia nájsť potrubia do hĺbky cca 180mm a zamerať aj približnú hĺbku s malou odchýlkou. Ak by bolo zapustené plytké je možné preliať miestnosť nivelačnou stierkou. Pri dlažbe by som poprípade použil ditru 25 poprípade pancierovym sieťku pod dlažbu.
Odpovedať
Ako :) ?
Odpovedať
Podla mna to je na knap. Isto je tam 5cm poter? Z toho odratat vysku rurky kurenia, plus otazka prevedenia (rurky urcite nelezia po celej dlzke). Skor by som sa zamyslel, ci naozaj potrebujete chodit komplet dookola toho kresla? Neviem, či by som už keď tak nešiel radšej cestou 2cm dlažby a schovať to do fugy, nez uberať z poteru. Dalej keď sa oslabi, dost pravdepodobne tadiaľ aj praskne. Čo zasa, podľa situácie, môže mať rôzne následky.
Odpovedať
čo teda robiť ? :) :/ ...kúpiť to ? nekúpiť ?...bolo by to veľmi nákladné / v pohode takáto realizácia ? Škoda, že tam nedali radiátory no....
Odpovedať
Nie je to nakladne, akurat trochu piplacka a bude sa prasit...zalezi kolko metrov treba tahat podlahou.. Ale na fore vam to nenacenime. Treba jednat priamo s potencialnym realizatorom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Podla mna to je na knap. Isto je tam 5cm poter? Z…
@kejsix 16mm rurka v pohode, ak by sla dlazba, tak ani nemusi byt uplne skryta. Prasklina bude dilatacia 🙂
Odpovedať
Horšie to bude s odpadom z kresla. My sme s manželkou riešili toto isté v novostavbe, ale naštastie bol priestor podpivničený, tak odpad na vodu z kresla išiel priamo dole. Možno sa to dá vyriešiť aj nejakým čerpadlom kvôli spádu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ivan_1988:

Horšie to bude s odpadom z kresla. My sme s manže…
@ivan_1988 Da sa to riesit precerpavanim aj cez relativne tenku trubku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zefe:

@kejsix 16mm rurka v pohode, ak by sla dlazba, ta…
@zefe To máš pravdu, ale my nevieme, aký je tam povrch.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jarkoval:

Dobrý deň, plánujeme si zriadiť zubnú ambulanci…
@jarkoval @kejsix @zefe Mna skôr napadlo, nebude sa ta voda v rúrke moc ohrievať?
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od ronnan78:

@jarkoval @kejsix @zefe Mna skôr napadlo, nebude …
@ronnan78 Izolacia nevojde, ak tam voda postoji, bude mat teplotu poteru, co by nemal byt problem. Nevyznam sa do toho, ale kreslo vodu asi aj trochu zohrieva, nejde na zuby ladova 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zefe:

@ronnan78 Izolacia nevojde, ak tam voda postoji, …
@zefe Sak ano,ale poter je vyhrievaný. Na to narazal.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@zefe Sak ano,ale poter je vyhrievaný. Na to nara…
@kejsix OK a kolko ma tvoj poter v najtuhsich mrazoch? Lebo moj mozno 26 max. Ked niekto kuri on/off na trenirkovu teplotu, viac ako 30 to aj tak nebude.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zefe:

@kejsix OK a kolko ma tvoj poter v najtuhsich mra…
@zefe Moj nieje podstatny, ale ten "ich". Nevieme, ako sa tam kúri. Všeobecne hygiena požaduje pri studenej pitnej vode kvôli možnému množeniu baktérií v potrubí teplotu max 10°C. Neviem, ako presne je to v tomto pripade, ale možno to treba zohľadniť. Nedivil by som sa tiež podobným požiadavkám, ľudia vyplachujú ústa s otvorenými ranami defakto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?