Prevzatie holobytu v novostavbe

ahojte všetci, zaujímalo by ma ako postupovať pri prevzatí holobytu. o niekoľko mesiacov to čaká aj nás a s takým niečim nemáme žiadne skúsenosti. Jedna sa o holobyt v novostavbe, zatiaľ sme tam boli par krát na obhliadke (popozerať). No keď príde ten deň D, zaujímalo by ma čo všetko by sme mali skontrolovať a na čo si dať pozor. a tiež, aké skúsenosti máte vy, ak ste prevzali byt, či vám vyhoveli v tých nedostatkoch čo ste našli a ako dlho trvá doba na opravu. nie je to lacná záležitosť a tak chcem byť pripravená, keď to všetko odobríme už bude neskoro sa sťažovať na krivé steny... Ďakujem
Odpovedať
1
2
Najdôležitejšia je podľa mňa zmluva. Ak nájdeš nejaké chyby na dome alebo byte, tak to bude len po čase, lebo hneď sa neprejavia. Napr. kúrenie v lete nepoužívaš, omietka ti popraskať môže aj neskôr, ak máš podlahové kúrenie, môže ti aj podlaha popraskať... Preto je dôležité mať dobrú zmluvu!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@katika85, stručne: dôkladne si prever developera, spýtaj sa na predchádzajúce projekty a googli po referenciách a prípadných sťažnostiach na daného developera. Dobré meno a stabilný developer je väčšinou zárukou kvality. Nespoliehaj sa len na to čo ti povedal obchodník, ktorý byt predáva. Ak máš známych, ktorí sa vyznajú v zmluvách, alebo už v minulosti byt / dom kupovali, neváhaj s nimi konzultovať. Prípadne investuj do nezávislého odborníka (napr. na právnika aby sa pozrel na zmluvy). Spýtaj sa developera čo sa stane, ak bude dodávka stavby z objektívnych príčin meškať. Tieto veci by mali byť podchytené aj v zmluvách. A skontroluj si, či sú harmonogramy platieb viazané na konkrétne dátumy alebo na jednotlivé fázy projektu (mali by určite byť na fázy projektu). Keď to zhrnieme, tak dôveruj ale dvakrát preveruj. A snaž sa neriešiť všetko sama, ale vyhľadať odborné konzultácie od nezávislých osôb. Ak budeš na pochybách, tak sa choď pozrieť na predchádzajúce projekty daného developera a popýtaj sa ludí, ktorí v nich bývajú na ich skúsenosti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
My sme si na prevzatie bytu privolali odborneho konzultanta, ten premeral vsade rovinatost podlah a stien, skontroloval ci nie su badatelne nejake vazne poruchy, odchylky od noriem, ale aj upozornil na urcite veci, ktore same o sebe nie su zavadou na reklamaciu, ale mali by sme o nich vediet a podla nich sa zariadit, kedze niektore mozu viac alebo menej obmedzovat uzivatelsky komfort, ergonomiu, alebo vyber zariadovacich prvkov. Par prikladov: vypinac svetla v kupelni umiestneny tak, ze po otvoreni dveri sa nachadza za dverami a teda nie poruke. Nedostatocny priestor v spalni medzi priestorom do ktoreho sa budu otvarat dvere a buducou postelou - toto by ma napriklad vobec nenapadlo, kedze v holobytoch nie su dvere a celkovo mi prazdne miestnosti pripadaju obrovske. Alebo priestor v kupelni urceny na vanu obmedzujuci vyber vane len na 70cm siroke modely.
Odpovedať
miyajima - mohla by si mi prosím prezradiť, koľko finančne stojí privolanie odborného konzultanta pri prevzatí bytu ?
Odpovedať
@miyajima aj ja sa pridavam k predoslemu prispevku a chcela by som Ta poprosit o kontakt lebo aj my budeme preberat buduci rok novostavbu, dakujem vopred :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@enrica11111 @zuzka_bluzka poslala som vam web stranku s cennikom do IP. Cena totiz zavisi od velkosti posudzovaneho bytu. Maju tam aj kontakt - pan Ilcik.
Odpovedať
Ak to nieje lacná záležitosť tak si rovno dajte stavať holodom a nie nejaký holobyt. Neviem síce kde to kupujete ale u nás v MT chcú za 3 izb. byt v novostavbe/rozloha cca. 87m2/ cez 70000€ :-D . Ja by som to nekúpil pretože to je cena premrštená a môžeš mať zato dom pri troške skromnosti. Keď budete náhodou ten byt predávať už ho nepredáš za obstarávaciu cenu to si píš a budeš s toho nešťastná. Zbytočne sa zadĺžite a keď budete chcieť raz stavať tak si to uvedomíš akú chybu ste spravili. Toto rozhodnutie bude vaše celoživotné a bude sa to s vami ťahať pár desaťročí.
Odpovedať
@blackomt damy su z BA. tu rataj za 3 i byt v takej rozlohe v novostavbe skoro raz tolko :-) a aj viac napr aha tuto: http://www.skybox.sk/#!/flat/B507 :-D :-D
Odpovedať
@manilla Choré na hlavu :-S . Ale aj tak by som to nekúpil a radčej toť čo som našiel http://ringo.topky.sk/detail/59c0a517...
Odpovedať
Profilova fotka
@miyajima mohla by som aj ja poprosiť o kontakt?,tiež budem kolaudovať budúci rok a odborník sa zíde 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@drobik poslala som ti link do IP :-)
Odpovedať
miyajima - veľmi pekne ĎAKUJEM :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miyajima mohla by som aj ja poprosiť o kontakt? budem kolaudovať budúci rok a odborník sa zíde :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eselko poslala som ti link do IP. Vela stastia prajem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@miyajima ahoj, mohla by som aj ja poprosiť kontakt? Ďakujem moc ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tamtadam ano, poslala som do IP.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
oživujem tému - nájde sa tu niekto, kto poradí, čo si všímať? nejaké tipy... už som tu čítala že dvere a ich otváranie čo je super nápad ;-) ešte niečo? viem aj o vonkajších parapetách, aby boli v sklone a nedržala tam voda. nejaký iný tip? p.s. jedná sa skôr o TECHNICKÉ VYCHYTÁVKY, lebo rady "pozrite si zmluvu" v čase keď dom idete fyzicky a fakticky preberať sú už pasé a nezaujíma ma čo sa stane keď bude stavba meškať, keď ja si práve idem pre kľúč od domu, čiže už nič nemešká 8-)
Odpovedať
Dobre rano, coskoro aj nas toto caka, prevzatie bytu, prosim poradte naco si davat hlavne pozor. Potrebujem aj nejakeho cloveka pri sebe co sa rozumie ? mam uz docela strach zo vsetkeho .... :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@miyajima mohla by som aj ja poprosit o kontakt na odbornika? Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@telepzuzka poslala som do IP
Odpovedať
Profilova fotka
posli aj mne, dakujem @miyajima
Odpovedať
Profilova fotka
@clean poslala som.
Odpovedať
Profilova fotka
@miyajima nemusis pisat ze si poslala, ved to vidim :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@miyajima Mozem aj ja poprosit kontakt? Vopred vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@katika_ba poslala som :)
Odpovedať
Profilova fotka
@clean to preto aby ostatni videli ze spravy neignorujem ;)
Odpovedať
@miyajima Môžeš poslať aj mne? Ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@miyajima Mozte sem dat nazov/popis o akeho "konzultanta" sa jedna? Stavebny inzinier, stavbyveduci alebo len majster co sa vyzna? Asi dotycny nebude aktualny pre cele Slovensko. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@petko234 podla ich web stranky ide o tím stavebných inžinierov v špecializácii architektúra, statika, konštrukcie, dizajn, stavebné manažérstvo a realizácia stavieb. Poslala som vam link do spravy.
Odpovedať
Vdaka - Odborné stavebno-technické posúdenia nehnuteľností pred ich kúpou / prebratím Znie to dobre no dalej od BA mi tito asi nepomozu :).
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?