Odstranenie radiatora - novostavba byt

Dobry den, chcel som sa spytat par otazok ohladom odstranenia radiatora. Akurat sa pojdeme stahovat do novostavby kde nam dali radiator pod okno kde ma byt kuchynska linka. Je to obyvacka s kuchynou a je tam este jeden radiator takze tento chceme odstranit. Kazdy byt ma uzatvoreny vlastny okruh a kazdy radiator je pripojeny na privod a odvod vody cez "T" takze ked ho odstranim nemal by som odstavit ani okruh pre svoj byt. Na spodku radiatora mame radiatorove srobenie ktorym viem radiator odstavit (privod aj odvod vody) vid foto. Je to mozne spravit aj tak ze odstavim privod aj odvod a potom len pomaly vypustim cely radiator a odmontujem ho a uz viac nebudem musiet nic riesit ? Tiez by som v tom pripade rad dal nejaku zaslepku na tie dve miesta kde ho odmontujem aspon pre istotu. Poznate niekto nieco take ? Viete aj o nejakych problemoch ktore by mohli nastat v mojom pripade keby som radiator takto odstranil ? Vopred dakujem za odpoved :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dalajlama3000:

Dobry den, chcel som sa spytat par otazok ohlado…
@dalajlama3000 Pokryje 1 radiátor tepelnú stratu miestnosti? Všetko ohľadom stavebných súčastí by malo ísť cez správcu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@dalajlama3000 Pokryje 1 radiátor tepelnú stratu …
@blacksr urcite to bude v pohode, byt je poriadne zatepleny a vsetky radiatory tam mame nastavene na 2 z 5 tich a ten jeden stale vypnuty a teplota v byte neklesla pod 20 stupnov aj ked mrzlo... a vzdy tam poriadne vetrame (nebyvame tam este) + tam bezi rekuperacia nonstop. Nemozem to riesit cez spravcu pretoze potrebujem si tam zariadit kuchynu do mesiaca a pol a prve zasadanie vlastnikov bytov bude az niekedy v maji.. byt som si prevzal nedavno aby sme si ho uz mohli zariadovat ale vela dokumentov mi este chyba od uradov. Radiator by bol v opacnom pripade pod linkov a na 99 % stale vypnuty a len by mi to zobralo priestor a kuchyna by sa predrazila.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dalajlama3000:

Dobry den, chcel som sa spytat par otazok ohlado…
@dalajlama3000 presne tak. Zavrieš oba ventily a môžeš vypustiť radiátor, podk krytkou je imbus. Pre istotu by som dal ešte aj záslepky..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@dalajlama3000 presne tak. Zavrieš oba ventily a …
@zicher vedeli by ste mi ukazat ake zaslepky (nejaky link) na toto radiatorove srobenie ? lebo ziadne som nenasiel take na internete, len zaslepky priamo na raditor hore kde byva aj vypustaci ventil. Alebo to musim len proste kupit zaslepku na dany rozmer a neriesit ze ci to je presne na to ?
Odpovedať
Profilova fotka
mozes len tak sam od seba odstranovat radiator? nepotrebujes na to nejake povolenie od niekoho? oznamit to niekomu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dalajlama3000:

@zicher vedeli by ste mi ukazat ake zaslepky (nej…
@dalajlama3000 záslepku, ktorá sedí na ten závit, ktorý zostane trčať z ventilu po odskrutkovaní radiátora. Existujú.. Tam je myslím 3/4 závit, naň sa dá kúpiť záslepka rovnakých rozmerov
Odpovedať
https://kdgarden.sk/instalacny-materi... ale skontroluj si, či je to správny rozmer. Kúpiš všetky rozmery
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od evinina:

mozes len tak sam od seba odstranovat radiator? n…
@evinina pokiaľ na ňom nieje žiaden merač tak môžeš.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@evinina pokiaľ na ňom nieje žiaden merač tak môž…
@evinina ako napisal @toky1 , ziadny merac na nom nieje ten je az na spolocnej chodbe kde mi zacina okruh pre moj byt a na cely moj okruh je jeden merac, teoreticky by nemal nikto na to ani prist ze som sa niecoho chytal, malo by to vyzerat len tak ze som si vypol jeden radiator.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dalajlama3000:

@evinina ako napisal @toky1 , ziadny merac na nom…
@dalajlama3000 Ja som v byte na 4om poschodí demontoval radiátor a nikto to nijako neriešil. Spojil som totiž dve malé izby do jednej väčšej a radiátor v pôvodnej druhej malej izbe som vymenil za nový s vyšším výkonom. Vtedy sme nemali na radiátoroch ešte žiadne merače. Tieto pripojovacie armatúry sú obvykle s uzatváraním a vypúšťaním - čiže tebe ju bude treba uzavrieť (je treba odkrútiť tie dve viečka a pod nimi by mal byť otvory na imbusový kľúč ktorým uzavrieš aj prívod aj spiatočku), vypustiť vodu z radiátora, radiátor odmontovať. Potom pozrieš zhora do armatúry či jej súčasťou pod prievlečnými maticami sú kužele alebo ploché tesnenia čiže ak to chceš pozichrovať tak sa dajú natočiť na ne viečka ktoré kúpiš vo vodárskom obchode -tipujem 3/4 s plochým tesnením. To ti povedia na základe fotky v hocijakom vodárskom obchode. Nemáš za čo :-)
Odpovedať
Dakujem pekne za pomoc vsetkym :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dalajlama3000:

@evinina ako napisal @toky1 , ziadny merac na nom…
@dalajlama3000 aha, tak to ano. mne to prislo ako automatika, ze su tam merace, lebo aj svokrovci tak maju, aj u brata na byte je to tak, tak som to brala, ze je to uz bezne vsade.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?