Odovzdanie novostavby-holobytu vlastnikom

Dobry den, coskoro nam bude developer odvzdavat holobyt (novostavba) preto by ma zaujimalo ake doklady a potvrdenia by nam mal dat, na co si dat pozor pri preberani bytu. Taktiez by ma zaujimalo v akom stave maju byt spolocne priestory pri odovzdani...zatial nikde nefunguje osvetlenie (elektrina nie je zapojena), chybaju dvere napr v pivnicnych priestoroch, su tam este nejake nedostatky na ktore sme uz poukazali (zle polozena dlazba, zaspinena malovka), ale zevraj to sa bude riesit az ako reklamcia. Je takyto postup korektny?
Odpovedať
@denuliak ked budete preberat byt zoberte so sebou stavebného inspektora (nie znalca, inspektora, zoznam najde ujo Googel). Sice ked sa prevali, ze je to stavebny inspektor dodavatel sa bude vzpriecat (keby nie, tak nema co zatajovat a v to neverim), ale vy sa nedajte. Stavebny inspektor vam usetri kopu penazi, starosti a budúcich dotahovaciek okolo skrytych vad. Nech vam preberaci protokol aj so zozmamom vad vypise inspektor a bez jeho suhlasu dodavatelovi nepodpisujte nic.
Odpovedať
Profilova fotka
to isto @zita19 je najlepsie, co by mohli spravit. povedzme si tak, developerovi ide o to, aby odovzdal byt a hotovo. vedia upravit podmienky tak, ze si nic nevsimnete a pri reklamacii narazi kosa na kamen
Odpovedať
dakujem za info a co sa tyka tych spolocnych priestorov co som spominala, vie niekto poradit? ........(Taktiez by ma zaujimalo v akom stave maju byt spolocne priestory pri odovzdani...zatial nikde nefunguje osvetlenie (elektrina nie je zapojena), chybaju dvere napr v pivnicnych priestoroch, su tam este nejake nedostatky na ktore sme uz poukazali (zle polozena dlazba, zaspinena malovka), ale zevraj to sa bude riesit az ako reklamcia. Je takyto postup korektny? ).................
Odpovedať
Spolocne priestory obvykle prebera od developera spravca, kedze prvym majitelom bytov je developer, tak vybera spravcu. Cize je potrebne kontrolovat spravcu, aby korektne uviedol do odovzdavacieho protokolu vsetky zavady, aby nasledne boli odstranovane v ramci reklamacie. Ze nie vsetko je idealne je celkom obvykle.
Odpovedať
@denuliak svetlo by malo svieti, bez toho hadam nedostanu kolaudacne rozhodnutie, spinava malovky a odlupnuta dlazba je zalezitostou ako to preberie investor (developer) od dodavatela. On by sa mal postarat aby aj byty prebral vo vynikajúcej kvalite od svojich dodavatelov ale vieme ako to chodi... Developoer potrebuje postavit co najlacnejsie a predat co najdrahsie. Cize s bohorovnym kludom odklepne dodavatelovi aj mizernu robotu (vsak vie kolko mu za tu robotu zaplatila tym padom aj kvalita tomu to zodpoveda) a hned nasledne to s bohorovnym kludom odovzda kupujúcemu a bude sa tvarit, ze je to spickova kvalita, ktora vysoko presahuje zaplatenu cenu a o kazdej zjavnej aj skrytej chybe odmietne s kupujucim komunikovat, nie to aby ich aj odstranil. len tak pre zaujimavost https://bydleni.idnes.cz/prodej-bytu-... https://bydleni.idnes.cz/koupe-bytu-n... https://www.novinky.cz/bydleni/nemoci...
Odpovedať
Zakladna otazka znie - vadi to VAM ako kupujucim ze je dlazba zle polozena a malovka spinava ? Ak nie, tak pohoda.. Mne by to veru vadilo, pokial by som nedostal zlavu v plnej vyske toho, co ma bude stat oprava. Ale to zalezi od toho, ako zle polozena dlazba je... Skoda ze tu nei su fotky :D Zita19 radi dobre, a aj ked to znie prehnane, bohuzial - tak ako sa na Saharu neodporuca chodit bez poriadnej davky balenej vody, tak by som ani ja uz neopdorucal na SLOVENSKU kupovat nic od samozvanych developerov na vlastnu past, lebo laik proste nema najmensiu sancu zistit kde developer setril, ked uz je vsetko zakryte malovkou a aj to spinavou... To vo mne evokuje otazku a pochybnost - staval sa dotycny developer aj ku konstrukcne dolezitym veciam tak, ako ku spinavej malovke ?
Odpovedať
asi by som taký byt ani neprebral. tým že ho preberieš, predsa podpisuješ, že je všetko ok, nie? pomohlo by, ak by si mal predsa len nejaké tie fotky, nech si vieme predstaviť, ako to tam vlastne vyzerá
Odpovedať
@dusantt dlazba a malovka nie su v byte ale v spolocnych priestoroch a stavebnik to chce riesit reklamaciou co je podla.mna blbost kedze oprava by sa mala robit pred prebratim a takisto osvetlenie nefunguje v spolocnych priestoroch neviem ci vobec budu ziadat zse o pripojku alebo to budu chciet nechat a spravcu budovy ....v bytoch si pripojku riesime my.
Odpovedať
@dusantt dlazba a malovka nie su v byte ale v spolocnych priestoroch a stavebnik to chce riesit reklamaciou co je podla.mna blbost kedze oprava by sa mala robit pred prebratim a takisto osvetlenie nefunguje v spolocnych priestoroch neviem ci vobec budu ziadat zse o pripojku alebo to budu chciet nechat a spravcu budovy ....v bytoch si pripojku riesime my.
Odpovedať
Dobrý deň Ak by som mohla poprosiť o radu,neviem si rady s developerom, ktorý nechce napraviť vadu v byte, mám podobný problém, ale s odpadovou trubkou, ktorá trčí von z parkiet a tým pádom sa nedajú dorobiť parkety a je tam obdĺžniková veľká diera. Odvolávajú sa nato , že to bude za kuchynskou linkou a musia dodržiavať normy, že mi môžu dorobiť soklík resp. s vyvýšeným schodíkom by zakryli dieru. Čo je úplne absurdné.....Chcem len vyriešiť problém a mať po celom priestore parkety ako mám prinútiť developera napraviť problém ? Prikladám aj foto myslím si , že toto nie je normálne a v rámci normy:
Odpovedať
@domnakluc Aka je to rura? Pride mi to cele nejake nelogicke. Pokial je to odpad z toho kuchynskeho drezu, tak mi to pride ze ta trubka ide do kopca, co je urcite v rozpore s normou a budu s tym problemy.
Odpovedať
@e1ement Je to odpad z kuchynského drezu , len nevieme ci je moj alebo susedov, tvrdia ze to musí byť vyspadovane a preto to trčí z parkiet a nedaju sa dorobit, je absurdne sa ich pytat koho su to trubky budu tvrdit zrejme tak ako im vyhovuje ako napríklad na trubky trciace uplne zo steny tvrdia , aby dodrzali zvukoizolacne normy avšak sused ich uz nedodrziava,,ten trubky ma v stene co som si sama zistila. Tak mozno to ma súvis.
Odpovedať
Článok sa načítava...
V principe pokial by to bola zelezobetonova stena medzi bytmi tak odpad / voda vedeny pred stenou by som povazoval za ok. Ale neviem si predstavit ze by takto viedol odpad od suseda, to sa mi nevidi. Asi by som trval na tom, aby ukazali projekt podla ktoreho je to spravene
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?