Nekvalitne dokonceny byt v novostavbe

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, planujem kupit byt v novostvabe, ktory mam rezervovany /bezplatne/, ale po dokladnej kontrole bolo objavenych niekolko estetickych chyb resp byt bol pravdepodobne na rychlo dokoceni a praca odflaknuta. Chcel by som sa spytat, ci mate skusenosti s riesenim nedostatkov este pred kupou bytu s developerom a s akymi, ci aj s podobnymi. Taktiez, ci su niketore chyby bezne a vobec ich teda neriesit resp neriesit ich ak developer odmietne opravu na jeho naklady. Developera som kontaktoval so ziadost o odstranenie. Cakam na odpoved. Zoznam s popisom: 1. zateceny strop nad obyvaciou miestnostou, flaky po dlzke 1.5m. Pravdepodobne vytopene susedom nad bytom. Na foto c.1 to nieje dobre vidiet, ale na zivo je to jasne viditelne. 2. Viditelne spary pri oknach. Vsetkych. Spary neznizuju danu izolaciu, je to velmi odflaknuta praca, ktoru si hned vsimnete.foto 2 a3. 3.diera v plavajucej podlahe na mieste ,kde ju nebude zakryvat nabytok, foto 4 4. Prasknuta zarubna na dverach do spalne, dlzka praskliny 7cm, snazili sa ju zamaskovat silikonom, bez foto 5.zle zasilikovane umyvadlo, viditelne diery, foto 5 6.poskodena vana s odlupnutym lakom, bije to dost do oci, foto 6 7. uvolnena dlazba na balkone: 1ks prakticky iba volne polozena, bez foto 8.odflaknute vymalovanie izieb, hlavne obyvacky, viditelne pruhy pod svetlom, diery, nerovnosti. Foto 7,8 , nieje je to dobre vidiet na fotkach. 9. odvetravanie v kupelni pri otvoreni dveri vytvara silny neziaduci zvuk vytvoreni podtlakom Dakujem
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od jasomtom:

@megdesign Takze aj to, ze strop nad obyvaciou i…
@jasomtom Poniektorí odpovedajúci súkajú z rukáva nezmyselné príspevky, aby boli jednotkou v poradí, ale neporadia. Ja bysom to určite nenechala bez reklamácie - záleží na tom, čo máš v zmluve.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pariam27652:

@jasomtom Poniektorí odpovedajúci súkajú z rukáva…
@pariam27652 Disponujem navrhom kupnej zmluvy, kde je: "Kupujúci je povinný s odbornou starostlivosťou prehliadnuť predmet prevodu pri jeho prevzatí, pričom nároky zo zjavných vád predmetu prevodu je povinný uplatniť písomne u predávajúceho najneskôr do 14dní od podpisu preberacieho protokolu. Po uplynutí tejto lehoty nároky kupujúceho zo zjavných vád predmetu prevodu zanikajú. Ak predmet prevodu nie je spôsobilý na riadne užívanie, kupujúci je oprávnený predmet prevodu neprevziať. " Dostal som aj vyjadrenie emailom, ze chyby budu odstranene...nic viac.
Odpovedať
ked som naposledy (2010) kupoval byt v developerskej novostavbe, tak som si k obhliadke pri preberani zavolal/zaplatil cloveka co sa zivi stavebnym dozorom. Najlepsie investovanych 300E v mojom zivote. Ked ho s 3metrovou vodovahou zbadal borec od developera vystupovat z dodavky, skoro skolaboval. Spisali sme cca 3 strany zavad, chlapik mi potom oznacil co si mam dat spravit (=funkcne veci) a co si mam pytat kompenzaciu (esteticke drobnosti). Dostal som kompenzaciu cca 3tis euro a kopec veci fesaci od developera museli opravit. Napriklad ked je niekde namiesto v rohu namiesto 90stupnoveho uhla o 2 stupne viac alebo menej tak na mieste kde chces robit roll-dor/kuchynsku linku to vadi, inde to je sumafuk. 90% veci by som ako bezny clovek nemal sancu odhalit. P.S. dlazba na balkone je jedna z klucovnych veci, ak je zle spravena tak ti tam bude stat voda a to nechces
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jasomtom:

@pariam27652 Disponujem navrhom kupnej zmluvy, kd…
@jasomtom Zacik to popísal, ako správne preberať predmet kúpy. Mne sa aj 14 dňová lehota v zmluve zdá prikrátka. Ale podľa zákona sú 2-3 roky na uplatnenie reklamácie. Predsa by bolo dobré sa poradiť s odborníkom.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?