Nedodrzany projekt

Chcem sa spytat ci ma zmysel alebo niekto riesil ze stavitel nedodrzal technologicke posupy pri stavbe bytoveho domu a stavebny dozor to odsuhlasil ze je to ako v projekte. Da sa to sudne napadnut napr vymahat skody od stavebneho dozoru ktory podpisal stavebny dennik? Jedna sa o bytovy dom ktory ma 12 rokov, a prislo sa na to ze dom nie je zaizolovany odspodu, vobec, nie je presietkovana fasada…Firma ktora to stavala je uz davno prepisana na bieleho kona. Ale niekto to musel predsa dozorovat aby sa to skolaudovalo tak predpokladam ze za tym stoji konkretna osoba ktora by mala niest nasledky kedze to podpisala? Oplati sa do hoho pustit?
Odpovedať
Profilova fotka
Najskor by som si dal asi vypracovat novy stavebny posudok, respektive mal by si mat nieco oficialneho v rukach, aby si mohol podat staznost na stavebny urad a inspekciu
Odpovedať
@petra7825 Nemá to zmysel. Ak s tým je problém, radšej sa sústreďte na to, ako to odstrániť.
Odpovedať
sudne v dnesnej dobe vyriesis len maloco. touto cestou by som preto vobec nesiel, radsej by som sa sustredil na to, ako to vyriesit inak, napriklad aj tym vyssie spomenutym odstranenim.
Odpovedať
@chrobak7 riesime to tym ze to ideme dat zaizolovat len nas to stoji dost. Len ma hneva ze sa to takto deje a nikto nie je zodpovedny/stihany. Kym clovek vybavy stavebne povolenie, kolaudaciu takz tej z birokracie moze niekoho aj porazit ale pytam sa ze na co to je vlastne dobre ked si kazdy robi co chce. Stoji to peniaze ale vsetko je to iba na papiery. Realita je mimo.
Odpovedať
@petra7825 Keď kúpiš stavbu od cudzej osoby, a ešte k tomu je to stavané na kšeft, tak tam je stále riziko, že nie je dodržaný postup alebo sa šetrí na materiáloch.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 presne tak, človek nevie, čo bude s takýmito stavbami "po niekom", každý chce ušetriť a väčšinou sa to robí takým spôsobom, že volí také materiály, ktoré sú najlacnejšie a potom to dopadá aj takto. každopádne by som podal sťažnosť na úrad a riešil to aj s inšpekciou.
Odpovedať
@sladam6 Aký úrad a akú inšpekciu máš na mysli?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 no ved jasne postavit za co najmenej a predat s co najvyssim ziskom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?