Koľko stojí stavba galérie v loftovom byte?

Profilova fotka
Dobry den, kupila som byt s vyskou 3,45 m s tym ze v spalni 15m by som chcela spravit mezonet na spanie vo vyske 2m, tak do 8m/2 a schody dolu. Aj so zabradlim kvoli bezpecnosti. Nestavali ste take niekto? Pripadne niekto kto ma s tym skusenosti kolko to asi stoji? Dakujem
Odpovedať
@peach Ahoj, prosim Ta, dopatrala si sa k nejakym infoskam? A aj to nakoniec budete realizovat? Ak ano je na to speci firma, a navrhoval vam to aj architekt, vyjadroval sa aj statik? Aj my nad niecim podobnym uvazujeme, len zrejme cena bude rozhodujuca, hmm. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Vobec nikto mi nepomohol. Asi ked to bude aktulne zavolam nejake najlepsie firmy priamo na obhlidku a cenu
Odpovedať
@peach @maminecka2 no zas ake rady cakate, nazvat mezonet 15m izbu s tym.ze keby si nechala dole 2m hore to bude max 1,3m a fo je len nudzove lehatko na spanie. Cena zavisi od kvality materialov drevena konstrukcia to mas za radovo par stoviek, ak to che nejako dizajnovo spravit ako celok mas to radovo tisice.
Odpovedať
@sysell Dakujem za nazor, ale teda u nas ide o mezonet ktory ma obyvacko-kuchynu cez dve poschodia a zhora z chodby ma zabradlie (a kukas dolu do priestoru) a my by sme prave chceli este nad cast obyvacky tu galeriu, takze to bude s normalnou vyskou stropu. A teda keby to niekto uz realizoval, pripadne nejaky odbornik keby sa vyjadril- samozrejne orientacne a radovo, tak by ma to potesilo. Napr. "len" nieco drevene s podpornymi tramami vs. normalny betonovy strop- ci toto teda ide vobec netusim, som uplny laik. Ale zrejme si budem musiet pockat na vyjadrenie architekta.
Odpovedať
@peach Tak ak nieco zistis posun info, dakujem pekne.
Odpovedať
mňa by to to tiež zaujímalo, tiež nad tým uvažujeme...
Odpovedať
Profilova fotka
@maminecka2 potom napis aj ty ked sa dozvies info
Odpovedať
@peach Jasne, prave podpisujeme zmluvy na byt a po Novom roku zaciname s architektom, tak uvidime
Odpovedať
@maminecka2 keď budete spokojní s architektom, posuňte nám na neho kontakt :-) tiež uvažujeme nad podobným riešením...
Odpovedať
Profilova fotka
@maminecka2 ahoj, nieco nove?
Odpovedať
@peach Ahoj, momentalne sme si ako-tak ujednotili dispozicne zmeny a zaciname s vizualizaciami, zatial sme v obyvacko-kuchyni. Este detaily, ani stavebne, co sa tyka tej galerie, nevieme. Je viac moznosti ako ju urobit, to budu este riesit so statikom. Takze v podstate nejake info este nemam. Prave tu lamentujem nad podlahou, uvazujeme nad linoleom, este neviem. Musime ist pokukat vzorky, len uz mesiac sme nevytiahli paty z domu, deti mali kiahne, do toho cela rodina chripku, najstarsi od dnes horucku... :-x Nuz ide to pomaly
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@peach @betka2506 Ahojte, tak sa ozyvam ohladne galerie. Uz sme v stadiu realizacie. Navrhli a "rozpocitali" to architekti. Statik sa vyjadril k technickej stranke. Najskor sa urobila ocelova konstrukcia- ukotvila (navrtali sa sroby) sa do zelezobetonu, na to sa vyleje beton (v najblizsich dnoch), zvrchu sa da normalna podlaha (linoleum), zospodu sa okapotuje sadrokartonom, pod to este nejaky nater tej ocele. Zabradlie bude ocelove a spredu sa na tycky nasadia drevene lamely. Budeme to mat nieco vyse 8m2 a cenovo je to celkom dost- cca 3500 ocel, 650 beton a kapotaz- plus DPH. Plus drevene zabradlie. Kedze nam to zvacsi podlahovu plochu bytu rozhodli sme sa do toho ist. Treba si zvazit kolko vas stoji m2 obytnej plochy ci sa vam to oplati. Moj odhad je, ze iba na spanie staci nieco drevene, asi to bude dost lacnejsie. Ak by ste chceli podrobnejsie info kludne piste IP.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?