Dvojdom

Dobry den, rozmyslam o kupe dvojdomu, mozete mi poradit vase skusenosti s byvanim v dvojdome, je to ako byt alebo ako dom. Pocul som ze ta spolocna stena a platna robi problemy z hlukom
Odpovedať
Profilova fotka
@kosomak skôr by ma zaujímali susedia...
Odpovedať
Nazdarek, tak to ti teda poviem nieco o tom. zil som v Toronte v krajovej stvrti v dvojdome. Obyvatelia tomu hovorili v preklade: POTRAT ARCHITEKTURY. Podobne ako townhouse(radovy dom) aj semi-detached house(dvojdom) nie su ani dom ani byt. Nemali by to vobec stavat. Je dostojnejsie byvat v byte v novo postavenom bloku ako v tom POTRATE. Zdielas stenu s nejakou fucken rodinou, ktora ta neustale pozoruje a vedia vsetky tvoje zvyky. Okrem toho mozu robit hluk, vsetko je pocut cez PARTY WALL cize spolocnu stenu, ktoru s nimi zdielas. Aj ked sa vyseres na zachode, tak o tom vedia. Zavist a nenevist je spolocna pre taketo usadlosti v Potrtovych domoch a never na to, ci mas dobreho alebo zleho suseda. Jednoducho to nikdy nekup. Bud kupis samostatne stojaci dom alebo byt. Nikdy tie nepodarky architektury. Inac su tu na slovensku skvele ceny za bungalovy, casto lacnejsie ako tie podivne Dvojdomy. Problemom dvojdomov hlavne to, ze maju spolocnu betonovu platnu - cize ak sused bude chodit bosi, nema koberce a hybe ci bucha s cimkolvek, prenasa sa to po celej konstrukciu do kazdej casti aj tvojho domu. Maximalna hodnota tychto nepodarkov moze byt 70000Eur bez dalsej investicie do nich a hodnotu by mohli mat maximalne niekde v centre mesta, kde by si ich mohol prenajat. AK CHCES BYT ZDRAVI A MAT V ZIVOTE USPECH NEKUPUJ ANI DVOJDOM A ANI RADOVY DOM - su to potratu najtvrdsieho zrna.
Odpovedať
@kosomak ...lepsi samostatny dom ako dvojdom, lepsi dvojdom ako radovy dom, lepsi radovy dom ako byt v panelaku...do panelaku by som uz nesla ani za nic. Byvam 8 rokov v radovom dome, susedia OK, je to lepsie ako panelak kde som byvala 10 rokov. Vyrastli nam tu deti, vyhoda zahrada, ticha ulica, maly pohyb ludi, kazdy kazdeho pozna. Nevyhody v radovke a asi aj dvojdomu je menej sukromia ako v samostatnom dome ale ovela viac ako v panelaku. Ak by som mala volit medzi panelak a dvojdom tak dvojdom jednoznacne.
Odpovedať
@topvideo ...susedia sa mozu zmenit ako v panelaku, tak v dvojdome, tak aj v susedstve samostatneho domu...my mame novych susedov 3 roky, druhí susedia tiež uvažujú o sťahovaní do menšieho a my v podstate tiež do tých 3-5 rokov by sme chceli stavať...
Odpovedať
lesnar = nechapem tu nenavisť :D Tykat to napísala presne, troška doplním, samostatný dom (na 20 árovom pozemku) lepší ako samostatný dom (na 4 árovom pozemku), samostnaný dom (na 4 árovom pozemku) lepší ako dvojdom, dvojdom lepší ako radový dom, radovy dom lepsi ako byt vo vila dome, byt vo vila dome lepší ako byt v novostavbe, byt v novostavbe lepší ako byt v paneláku a byt v paneláku lepší ako bývať u rodičov :D :D Ale k téme. Dvojdom nie je "plnohodnotny" dom zo všetkými jeho benefitmi. Zdielaná stena, vidíte si do záhrad, znížené súkromie ... Na druhej strane, určite väčší komfort bývania ako v byte, v dvojdome zdielaš jednu spoločnú stenu, v d byte často zdielaš dve steny + strop + podlahu ... Treba zvážiť konkrétnu ponuku. Pokiaľ je možnosť ísť do samostatne stojacého bungalovu, treba ísť doňho. Ak nie, podľa mňa lepšie ako byt :)
Odpovedať
Vdaka za radu, rozhodol som sa radsej nekupit dvojdom, musi to byt podobne ako v panelaku. Radsej si najdem nejaky samostatny dom.
Odpovedať
@kosomak ahoj, suhlasim s lesnarom (aj ked to mohol napisat slusnejsie :) a tiez suhlasim s lubk0. Mozno budes hladat tazsie a dlhsie, ale jednoznacne by som volil samostatne stojaci dom. Samostatne stojaci dom ma podla mna nasobnu hodnotu co sa tyka aj investicie a neskorsieho predaja. Nebyval som v radovom dome, ani dvojdome ci stvordome, ale budes mat jednoznacne menej problemov byvat v samostatne stojacom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?