D5 elektrina + klíma ?

Ahojte. Kupujem byt na štýl 4 bytovka alebo veľký rodinný dom rozdelený na 4 byty. Určite to poznáte. Môj byt ma mať plochu 85m2 čisto byt bez balkónu ktorý sa ma nachádzať na poschodí. Z boku od suseda 50cm stena zo spodu sused a strop je vlastne podkrovie 40cm vata a škridla. Tehla 25cm plus 20cm EPS. Žiaľ všetko na elektrinu aj podlahové kúrenie a uvažujem čo najefektívnejšie a najlacnejšie to všetko nastaviť. Tarifa D5 to mi je jasne ale oplatilo by sa pri miernejši h teplotách ako mame aj teraz v novembri namiesto podlahy kúriť s klímou ? Alebo fotovoltaika ? Naozaj som z toho zúfalí čo by bolo pre mňa najekonomickejšie. Mám predprípravu na multispot klímu obývačka s kuchyňou plus v spálňi. Termostaty v každej izbe. Viete mi poradiť čo by bolo najrozumnejšie + ako kúriť ? Poprípade ak máte tiež čisto elektrinu že koľko platíte ? Bol by som veľmi vďačný za každú odpoveď. Lokalita zapadne Slovensko Nitra.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od enek1:

Ahojte. Kupujem byt na štýl 4 bytovka alebo veľk…
@enek1 najlacnejsie je to nekupit. Typicka developerska rychlokvaška. Potom jedine to kurenie klimou.
Odpovedať
Profilova fotka
@enek1 suhlasim, ze najlepsie vobec nekupovat 1) naklady na EE zistis vynasobenim rocnej spotreby a cenou za elektrinu. Pri pouziti podlahovky prepocitas koeficientom SCOP 1.0, ak domontujes multisplit, minies menej (povedzme 1/3 az 1/2). Rataj s investicnymi nakladmi na multisplit. Rocnu spotrebu zistis z energocertifikatu. 2) na dome budu do roka 4 huciace klimatizacie (minimalne) 3) fotovoltaika ti velmi nepomoze, lebo "tvoja" je len 1/4 strechy, ak ju samozrejme neobsadi sused 4) dohoda s 3ma dalsimi vlastnikmi je vacsinou problematicka, nedohodnete sa ani na udrzbe, nie to na investiciach. Pri bytovke s 40 vlastnikmi je to omnoho lepsie, pretoze idiota skratka prehlasuju.
Odpovedať
Profilova fotka

@enek1 myslím že je zbytočné riešiť či klímu alebo nie. V tej lokalite a na hornom poschodí proste bez nej v lete to nepôjde. Fotovoltaika ti predpokladám neprejde. A spotrebu kúrenia... jednu zimu odskúšaš a zostaneš iba u klímy.
Odpovedať

@enek1 mimo temu, myslis tie s vyhladom na golf.ihrisko?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@enek1 mimo temu, myslis tie s vyhladom na golf.i…
@cukrik25 Áno. Bývate tam ?
Odpovedať
Ja som tiež rozmýšľal 1 rok odskúšať len čisto podlahovkou kúriť a ten ďalší doplnok klímy.
Odpovedať

Ja som tiež rozmýšľal 1 rok odskúšať len čisto po…
@enek1 posielam spravu
Odpovedať

@cukrik25 Áno. Bývate tam ?
@enek1 ak uz mas predpripravu na klimu a peniaze na ruke (nie pozicat), tak si ju daj rovno namontovat a hned mas par 100 evri usetrenych za prvu vykurovaciu sezonu, pricom ich viac ocenis v letnom obdobi. Teraz maju klimatizery menej roboty, v lete sa budes mozno i doprosovat aby prisli :-)
Odpovedať
Nielen roboty majú menej ale majú akciové posezónne zľavy.
Odpovedať
ja by tam nebýval ani keby mi za to platili , počúvať nonstop rachot vonkajších jednotiek , ešte tak bez vonkajších a tam je zas cena inde i s rekuperáciou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?