...akoby ate riešily vy ,,chod" novostavby ,pri odchode do zahraničia???

...viete mi dať daku rozumnú radu ,ako ponechať novostavbu v prevádzke ,pri vycestovaní do zahraničia?S manželkou a dcérami žijeme mimo SVK,ale chodíme domov cca.2,či 3X do roka na 2tyždne späť.Máme postavenu novostavbu ,teraz tam chceme dat namontovat Tep.čerpadlo,nech sa tam v zime temperuje(...máme tam sice kotol na tuhe palivo,ale nemôžem chcieť od otca,aby tam chodil každy 2.deň zakurovať.)Otázka je?či nechať čerpadlo bežať???,ale čo s rozvodom vody?(..vypusťiť ho vždy,keď budeme odchádzať,a zatvoriť hl.uzáver vody,kôli ...legionelom )?Ako teda nechať ,,frčať" takýto dom,3mesiace bez bývania v ňom??????A ešte jedna otazka ,čo som tu dal pred časom?Ktorã volba je lepšia:IVT Air X90,či NibeAMS10-8+HK200S+SMO40(...poprípade NibeF2040-8+WM320)...neviem sa rozhodnúť...rozdiel v cene cca2000€,či robí tu cenu fakt lenkvalita IVT,čičo???dakujem za rady.
Odpovedať
kym nemrzne môže vsetko spať potom na všetko dozerať voda sa neda vypustiť?
Odpovedať
Ja by som to predal...
Odpovedať
@radusko01 ako pise daralbajda ak mas mat dom na taku chvilu tak to radsej predat lebo to bude chatrat. Ale ak tam nebudes byvat tak tepelne cerpadlo je zbytocne a stacil by lacny elektrokotol a termostat na 10-14 stupnov a v novostavbe by aj tak nemal skoro vobec zopinat a vsetko na ohrev tuv maju antilegionela program a niektore sa aj ucia cize ked sa nebude vyuzivat tak nebude ani ohrev
Odpovedať
@jumt súhlas. Ja som zrekonštruovali taky dom na víkendy, stretnutia... Dal som elektro kotol, cez zimu temperujem na 8-12stupnov. Vyšlo ma to cca 80evri mesiac, leto hádam bude len na svietenie...kotol ma stal s bojerom 800evri, mesačne platím 60evri, uvidím po roku..
Odpovedať
Ja by som tam nastavil klimatizaciu na temperovanie s dohladom cez internet. Alebo ten elektrokotol taktiez s pripojenim termostatom cez net. Zaroven by som tam poslal tatka, nech kazdy aspon pol rok par krat zapne vypne vsetky ventily v dome nech sa nezanesu vratane rozdelovaca podlahovky. Temperovat bohato staci na 10C kedy nic netreba vypustat a naklady na temperovanie budu minimalne. Samozrejme sa bavime o normalne zateplenej novostavbe. O kvalitnom alarme sa zmienovat dufam nemusim ;-)
Odpovedať
@rkorba mam to cez mobil, aj podlahovku, niekedy som vytal aj na 12stupnov......
Odpovedať
Urcite predat, vlastna skusenost.
Odpovedať
@radusko01 Kedže chceš investovať t.č plánujete po návrate zo zahraničia ostať natrvalo v tom dome?(tak to chápem aby sa oplatilo držať dom)
Odpovedať
...Branisk to strelil presne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?