Ako ste spokojný s bytmi na Sihoti 5 od Byvyserv?

Dobrý chcel by som sa opýtať kto ma skúsenosti s firmou Byvyserv a kto býva na sihoti 5 v Trenčine v nových bytoch že ako ste spokojný s bývaním , prostredím a s kvalitou novopostavenyých bytov na sihoti 5. Dakujem vopred za vaše vyjadrenia a skusenosti.
Odpovedať
S firmou Byvyserv máme tie najhoršie skúsenosti.Už som písala do témy Byvyserv Trenčín, riešime to súdnou cestou.Takže v žiadnom prípade neodporúčam.!!!
Odpovedať
Aj my sme bývali v byte od Byvyservu 7 rokov, /od roku 2002/ výhoda bola, že firma vybavila pôžičku zo štátneho fondu a byty boli lacnejšie ako u iných firiem. Najlepšie si od nich kúpiť holobyt a všetko si nechať urobiť firmám podľa vlastného výberu. Aj my sme tak urobili a boli sme spokojní, susedia, ktorí si všetko nechali urobiť od Byvyservu len nadávali. A okrem iného sme museli na celom baráku meniť po dvoch rokoch celú strechu.
Odpovedať
Bola som osobne v bytovke na Sihoti V, známy je spokojný. Nespokojný je iba s podlahou v byte, kuchynu ihneď po prvom vzhliadnutí odstránil. Inak z jeho strany spokojnosť, tiež veľmi kvitoval (v pozitívnom) ako vybavovali SFRB. Viem že už menili vchodové dvere, čo sa týka strechy nemali problém teraz namontovali dokonca slnečné kolektory. Takže rada a202125 nebrať od nich zariadenie ak si už pre nich rozhodnutý je veľmi dobrá. Bezproblémov ty to umožnia. Ich cena je asi najlepšia, lokalita je asi to najzaujímavejšie na ich ponuke. S manzelom sme tiež riešili dilemu ich povesť a lokalita. Rozhodovali sme sa mdzi liptovskou (monolit) a sihoťou. Liptovská - moc urbanizované, kotoľňa (poznám skúsenosti súčasných obyvateľov). Rozhodli sme sa pre Sihoť a teraz čakáme na deň kolaudácie. Neberieme od nich nič - dokonca ani vchodové dvere. Nebol s tým žiadny problém. Problém na ktorý zrejme narazisla nexuska je ich zmluva, no proste odstupíť je maximálne nevýhodne pre kupujúcecho.
Odpovedať
Celkom zaujimave informacie a užitočne . Ked to tak zhrnem ked od Byvyservu tak jedine holobyt a byt si dokončit sam . Lokalita super. A od monolitu je zase kvalita super ale zase lokalita nič moc kotolna komín dym a kopec ale kvalita super no . No pekná Dylema ale dakujem za infošky.
Odpovedať
to je ta lokalita, kde sa k novym aj k tym vojenskym barakom chodi cez tu jednoprudovku Sibirsku???ak hej, tak pristup tam aj parkovanie je grc :-(
Odpovedať
Sice parkovanie je žalostne vo všeobecnosti v celom Trenčíne ale na sihoti 5 sa dá dokupiť miesto na statie alebo garaž čo sa mi lubi celkom.Alebo neni probelm v okoli na sihoti kupiť garaž aj v tych spoločnych .
Odpovedať
my sme tiež od nich brali holobyt, ale dva mesiace pred dokončením sa cena záhadne vyšplhala ako keby sme brali byt so zariadením. :-p
Odpovedať
@nexuska Tomu verím v jednom mesiaci som si bol už akože vyberat ktory byt sa mi pačil a povedali mi cenu ale nehal som si to ešte prehnat hlavou a potom som prišiel za 4 mesiace a už ten byt stal o milion korun više a nebolo iste že po dokončeny bytu sa cena bytu nenaviši znova. Tak som sa im tam vysmial do oči že robia s cenami ako s kartami milon korun hore dole sami mi nevedeli povedat konečnu cenu bytu tak som račej ani nič nepodnikal lebo sa mi to zdalo akesi zvlaštne a hrozne predražene.
Odpovedať
@pista2 no jasné, tá ich lojálnosť je známa!!! :-) a o kvalite ani nehovorím, popraskané steny, voda v elektrických skriniach atď. ani sa nedivím, keď dokončia byty aj o polroka skôr ako bolo pôvodne plánované.a ako si písal o tých cenách, ako chcú podpisavať zmluvy so zákazníkom ak sú schopní takto navyšovať ceny!To hovorí za všetko! :-p
Odpovedať
Nechcem si hájiť Byvyserv ale byty stavia stavebná firma. A trebárs príklad s výstavby nadštandardných bytov, kde obstarávacia cena je vyššia, očakávate takisto vyššiu kvalitu a nefungovali radiatory a takisto boli nedostatky po kolaudácii. Ale to je o inom. Parkovanie na Sihoti V. - treba sa ist pozriet vecer a urobit si obrázok. Podľa mňa pri nových bytovkách je jedno z najmenej problémových parkovaní (hladanie miesta). Navyše ako píše pista2 môžete si priplatiť garažové státie, alebo parkovacie miesto. Nexuska neviem akú zmluvu ste mali ale treba ju riadne čítať. Jasne je tam vždy uvedené kedy dochádza k zvyšeniu ceny po podpísaní zmluvy. Napr. máme tam klauzulu o priemernej inflácii vypísanej štatistickým úradom. Ak presiahne inflácia 1% sú oprávnený upraviť cenu o tento rozdiel (čo myslím je úplný štandard pri stav. firmách). Keďže inflácia v roku 2010 bola cca 1%, pri kolaudácii v roku 2011 k úprave ceny by nemalo dôjsť. Čo sa týka ceny holobytu a "zariadeného bytu" tu nám bol vysvetlený postup aj s tým cca koľko sa odratáva z konečnej ceny bytu. Sú to naozaj smiešne ceny (napr. kuch. linka 9000sk, sporak 2000sk). S tou cenou co píse pista2, to nechápem, mali akúsi akciu či čo, ale že by ceny stúpla až o milión??? O aký byt si mal vlastne záujem?
Odpovedať
@kerina27 Ahoj bol to 3 izbovy byt 76 m štvorcovych sa mi celkom lubil. stal okolo 2 miliony 200 300 tisic a potom som prišiel o niekolko mesiacov neskuor a cenu mi povedali do 3 milionov ale bolo to sa mi zda 2 abo 3 roky do zadu asi 2 roky sa mi zda ešte pred eurom a ešte ani ta cena nebola konečna potom soms a bal ist dotoho teraz ten byt stojí okolo 2 350 000 tak niak .Inač sihot je super nedam na nu dopustiť. Teraz tam dokončuju poseldny barak v zadu ale nemaju nahodnene ceny na internete asi čakaju na poseldnu chvilu tak uvidim aku cenu nahodia. Dohovie či sa bude stavat v buducnosti ešte dalej smerom k Opatovej . to by som chcel vediet.
Odpovedať
Zmluvu sme mali prestudovanu dobre, nejde mi ani tak o zmluvu, ale o to, ze nam ZADRZIAVAJU nase peniaze dodnes!!!/tak ako som pisala v teme Byvyserv Trencin/.Co je uz ROK od odstupenia od zmluvy!!!Sudne pojednavanie prebehlo pred nedavnom, samozrejme sme vyhrali, tak dufam, ze sa to uz co najskor uzavrie a ze s takymito ludmi uz nebudem mat viac docinenia.Toto spolu s kvalitou ich bytov boli dovody preco som chcela ludi varovat pred touto ,,firmou,,.Poznam dokonca cloveka, ktory si na byt zobral pozicku, splatky poctivo splacal, pred kolaudaciou sa cena zase zahadne zvysila a kedze mu pozicku nenavysili, od zmluvy odstupil.Dufal, ze mu Byvyserv peniaze vrati vcas, ale nestalo sa tak, takze nema byt, nema peniaze ktore do bytu vrazil a pozicku splacat musi. :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
Hej a nebolo by lepšie a istejšie kúpiť byt už po kolaudácii už hotový ? kde už je pevne stanovená cena ktorá by sa už dúfam nemala meniť. Neviem no kupovať byt ešte keď sa stavia a neni postavený kde sami ešte presne nevedia na koľko ten byt výde a až na konci sa dozvedia celkovú hodnotu bytu podla mňa asi lepšie kupovať už hotový postavený skolaudovaný s pevnou cenou a istotu že ta cena už nepojde hore .
Odpovedať
Pista2 za súčasnej situácie s bytmi v TN áno najlepšie riešenie je kupovať skolaudovaný byt. Ale už máš obmedzený výber bytu, park. státia v suteréne, už budeš mať ich ŠTANDARD atď. Navyše ak chceš ŠFRB tak tam je najschodnejšie vybavovať na neskolaudovaný byt. Na ich stránke sú ceny, je tam aj niekoľko voľných bytov 3-izbových http://www.byvyserv.sk/ponuka_bytov/p... . Stavať sa v danej lokalite má ale podľa ľudí čo sa pohybujú v danej oblasti bude smerom na Opatovú realizovať výstavbu len Byvyserv. Ten zatiaľ z veľkého projektu Ideál Sihoť V. dokončuje blok C, v pláne má ešte bloky A, B. Otázka je kedy sa vôbec začne (veľká ponuka bytov v TN). Takto si to predstavujú: http://www.trencin.sk/index.php?s-cv-... http://www.trencin.sk/index.php?s-cv-... Ale teraz je aktuálny projekt na Žilinskej ulici (Sihoť IV.) http://www.capitis.sk/ . Tento prjekt bol pre krízu pozastavený ale zdá sa, že sa to rozbehne. Nexuska sú to reálne príklady, evidentne ťažko od nich dostať už vložené peniaze. Len sa mi natíska otázka, o aké navýšenie išlo? Keď človek musí odstúpiť od zmluvy z dôvodu nedostatku fin. prostriedkov pri kúpe bytu za cca 1,5 mil SK a viac? Byt je veľká a vážna investícia v živote človeka a pri financovaní je viacmenej nutný úver. Tu akosi automaticky predpokladám, že väčšina ľudí to rieši takto. Preto ma zaujíma výška toho navýšenia, keď to rozkýve rozpočet, tak že je človek donútený odstupiť od zmluvy za ich (veľmi nevýhodných) podmienok.
Odpovedať
@kerina27 Díky za info ty brdo ale to somk vobec nevedl že chcu stavat nove byty tam na sihoti 3 ako bol zber sila.
Odpovedať
Profilova fotka
@pista2 od tejto firmy ruky prec... a nekupovat ani holobyt... dovod??? odfusovane tepelne mosty na bytovke ti iba strpcia zivot a odkontrolovat ich pracu vies jedine termokamerov.... byvam v bytovke, obecnej, ktoru stavala prave tato spolocnost a obec sa s nimi sudi.... prave pre odfusovanu strechu, pol roka nam tu tieklo na hlavu.... zle je zateplena budova, o tom, ze v jednom rohu mam 9 stupnov (mam k dispozicii termokameru) a vdruhom 10 a celkovo tie fotky tepelnych mostov tu je des a hroza.... 8-( o takych detailoch ako znicene vchodove dvere - stale nevyreklamovane, zle polozena dlazba a obklady, o tom ani nehovorim.... :-S
Odpovedať
@kaktusik007 No díky moc si ma nepotešila no ale cenné rady . Dík
Odpovedať
Profilova fotka
Ja byvam v byte od Byvyservu na sihote 5 uz 4 roky. Zatial musim zaklopat, co sa tyka jadra a vsetkych izieb - 2, zatial sa vobec nic nekazi, steny su uplne v pohode, vobec ziadne pliesne a v zime je tu super teplucko. Horsie je to s vonkajsim osvetlenim. Lampy su, ibaze nesvietia. Tak tam mame nocnu romantiku :-)))))
Odpovedať
Mam byt na Sihoti V od Byvyservu v tych novych bytovkach uz 5 rokov. Zila som v zahranici ked sa moj byt, vlasnte cela bytovka stavala, mam byt v tej uplne prvej bytovke. I ked som zila v zahranici, vzdy ked som prisla na Slovensko isla som sa pozriet na moj byt. Mala som kontakt nie iba na Byvyserv, ale pana majstra ktory nasu bytovku a teda aj nas byt staval. Vsetko som si teda prezrela, ked bol problem zavolala som mu, spisala som problemy v mojom byte a on to opravil vzdy priebezne. Tj nespoliehajte sa len na firmu Byvyserv, urobte si kontakt priamo na majstra stavby a kontrolujte svoj byt ako sa priebezne stavia. Inak s firmou Byvyserv tiez nemam nic moc skusenosti, priblizne po pol roku stavania nas skontaktovali ze su musime skupit aj parkovacie pozemky, kazdy musel zaplatit 70 000 Sk extra za tieto pozemky v okoli baraku. Je tu asi 54 bytov v nasej bytovke, a parkovacich miest je asi 47, cize 7 bytov nema vlastne parkovacie miesto pred bytovkou ako to bolo slubene, napriek tomu ze vsetky byty museli zaplatit 70 000Sk za jedno parkovacie miesto, inak by nam byt neboli skolaudovali. Dala som toto vsetko na starosti i mojmu pravnikovi, protoze som roky zila a pracovala v zahranici a takyto postup je NO, NO v zahranici asi sa moze stat len na Slovensku a slovenskej firme. MOj pravnik vsak celu vec vzdal velmi skoro, pretoze mi jasne povedal, ak to nezaplatim tak moj byt nebude skolaudovany. Pokial viem tak pozemky v okoli nasich bytoviek nie su stale este vysporiadane, napriek tomu ze moj byt je postaveny uz 4 roky a mam taky dojem ze pozemky v okoli patria este stale zaharkarom, pokial viem este donedavna nepatrili tie pozemky za ktore sme zaplatili za male kusky parkovacieho miesta 70 000Sk stale nie su nase ale patria zahradkarom. Pokial viem Byvyserv to skusil doriesit. Inak ale s kvalitou bytu som spokojna, v zime je tu teplo, zaby kvakaju na dobru noc, je to velmi ticho v noci, ziadne vytrznosti, Mame vybornych ludi v bytovke, na vsetkom sa vzdy dohodneme, odsuhlasime, spravca nam vravel ze spravuje asi 300 bytoviek a my sme v prvej 3-ke ako sa s nami da na vsetkom dohodnut. Cize aj to je dolezite, firme Byvyserv by som dala 60 percent zo 100 koli tymto finanancym veciam, a ich byty sa vzdy navysia v priebehu stavanie, oni si vzdy nieco najdu, ak to nie je parkovacie miesto, bude to inflacia a pod, ked som sa rozhodovala pre nich a to bolo pred 8 rokmi, uz vtedy mi jedne pan povedal, pocitaj minimalne s 100 000Sk navysenim cez byvyserv pocas stavby, a presne tak aj bolo. Inak ale na Armadnej 5 sa byva prefektne, som velmi spokojna a bytovka je zatial dobra, vsetko funguje i strecha.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@nexuska @2358 Dobrý den . Chcel by som sa informovať či nemáte niekto nové informácie ohľadne spolčnosti Byvyserv. Taktiež som roku 2010 kúpil byt na sihoti V. v komplexe "IDEAL" . Niekoľko krát som sa v minulom roku informoval o termíne dostavania bytu no vždy mi bol povedaný iný termín. Posledný termín o ktorom tvrdili že bude konečný bol koniec I. kvartála 2012. Vždy ked idem okolo bytovky pozerám sa či na stavbe neuvidím dáku viditeľnú zmenu vo výstavbe no nič také sa nedeje, jedine čo sa mení je poloha "žeriava" vedla bytovky. Rozhodol som sa teda že sa opäť budem informovať na to v akom stave sa dokončenie bytu nachádza. Na moje velké prekvapenie som zistil že v sídle spoločnosti na Hurbanovej 18 akosi nikto nie je. Preto teda volám na čísla ktoré som na Byvyserv mal ale všetky sú odpojené. Táto situácia ma veľmi znepokojila a utvrdila že sa niečo vážne deje. Prosím teda ak má niekto informácie ohladne Byvyservu ozvite sa.
Odpovedať
Nam takisto natahovali cas s vratenim nasich penazi, tak sme to podstupili pravnikovi a skoncilo to exekuciou.Peniaze mame spat.
Odpovedať
Áno na tom niečo bude tiež sa zaujímam o kúpu nového bytu v Trenčíne a často chodím okolo bloku ideál na sihoti 5 a vôbec nič sa na tom bloku nedeje a už tam stoji akosi dlho bez pohybu.Nezdá sa mi táto firma nejaká dôveryhodná čo počúvam od ľudí kvalitovo a rôznymi navýšeniami a zmenami dostavania neviem tato firma je opradená akýmsi rúškom tajomstiev a bál by som sa s touto firmou vôbec niečo riešiť a už vôbec dávať nejaké peniaze tejto firme. Rozhodoval som sa medzi Byvyservom a Monolitom, ktorý staval na Juhu a ževraj ešte aj bude stavať. Ľudia ktorí tam bývajú v nových bytoch na Liptovskej sú vraj spokojní s kvalitou, s cenou aj s prostredím pri Brezine a vôbec neriešia takéto problémy ako na Sihoti. Ja som sa asi rozhodol pri stavbe 3. bloku na Liptovskej kúpiť byt od tejto firmy.
Odpovedať
dobry den.aj my mame kupeny byt od firmy byvyserv.boli okolo velke tahanice a kedže viac ludi ma byt financovany šfrb tak to prišlo až do toho,že sme museli šfrb poprosit aby nam nezdvyhali percenta nakolko tato firma nedostavala byt v lehote 24 mesiacov.šfrb prišiel na kontrolu ana zaklade toho nam bolo odpustene zdvyhanie percent.trošku sme samzrejme pritlačili aj na pana poljievku ktory firmu byvyserv vedie.na zaklade toho nam urobil dodtka k zmluve ktore sme si sami navrhli a to je:prepisat byt v takom stave akom zatial je do osobneho vlastnictva,začatie vystavby opetovnej v marci 2012,ukončenie stavby 31.07.2012 teda už kolaudacioua dodržanie dohody v akom stave budu byty čiže ty čo mali štandardne vybavenie bytu tak tym sa to musi aj spravit.takže zatial len tolko.a to že sa do firmy byvyserv nemožete ani dovolat to je o.k,lebo si myslim že ta firma by už ani nemala existovat nech dokončia to čo maju a hotovo.pokial mate kupeny byt v ideali sihot v tak sme sa možno aj niekedy stretli n aschodzkach ktore sme si dohadovali my najomnici bytov.pokial ste o tom nevedeli a mate tam kuoeny byt tak dajte vediet a priebežne informacie si možeme podavať cez net .
Odpovedať
Ešte by som dodal že firma Monolit stavala tieto nové byty na Liptovskej z vlastných zdrojov a nepotrebovaly si brat požičky neviem ako firma byvyserv stavala byty na sihoti ale čistá hra to tam určite nieje. A cenovo sa niako nelišia byty od Monolitu a od Byvysrvu čiže jednoznačne som rozhodnuty ak začnu stavat treti blok kupujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Kotolna na Liptovskej sa buduci rok stahuje a ja už som si vybral byt na Liptovskej kupujme a hrozne sa tešímm Firma byvyserv ževraj je už v konkurze ale či je to pravda neviem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?