Ako opraviť drážkovanú stenu?

Ahoj, Aký je postup tmelenia a namalovania pórobetónovej už omietnutej a namaľovanej steny po dodatočnom drážkovaní pre montáž vedenia klimatizácie? Ideálne by som nechcel malovať celú stenu - farbu mám odloženú pôvodnú. Akú hmotu na tmelenie použiť? Steny sú biele. Potom to hladiť hladítkom? Prípadne po stuhnutí hmoty brúsiť? Prípadne, ako sa tento proces nazýva, podľa ktorého by som si mohol vyhľadať postup?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od satoshi:

Ahoj, Aký je postup tmelenia a namalovania pórobe…
@satoshi ako hrubú výplň môžeš použiť čokoľvek, rimano, sadra, kleber, jadrová omietka, čokoľlvek.. Ale vrchná finálna vrstva musí byť taká, akou máš miestnosť omienutú a tiež, ak je iba hladená, tak vyhladirť, ak je brúsená, tak vybrúsiť.. Netuším, čo tam máš. V princípe sadrové omietky sa dajú opraviť bez toho, aby bolo poznať kde bolo opravované. Cementové je takmer nemožné vyhladiť do stratena, tie budú pozorným okom odhalené, že sa tam niečo opravovalo. Následne farba..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@satoshi ako hrubú výplň môžeš použiť čokoľvek, r…
@zicher Súhlasím so všetkým, až na opravu cementových (vápenno-cementových) omietok. Keď je človek zručný, dá si záležať (neponáhľa sa ako platení majstri) a má na opravu rovnaký materiál, akým je omietnutá stena, je to v pohode realizovateľné. @satoshi Najväčší zádrheľ vidím v podmienke nemaľovať celú stenu. Naozaj neviditeľná oprava si priam pýta celopošné zjednotenie farbou.
Odpovedať
Pri jadrovke to máš dobré, tam by som sa nestresoval, isto podstatný je ten vrchný náter aby to bolo na nerozoznanie od toho okolitého. A keď píšeš že nie je podmienkou omaľovať celú stenu tak čo, robotu máš ušetrenú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?