Ako čo najlepšie a najekonomickejšie zvukovo odizolovať stenu?

Radi by sme zvukovo odizolovali izbu susediacu s hlucnymi susedmi ;-( . Aky material by bol najvhodnejsi? Neradi by sme odoberali vela z uz aj tak maleho priestoru tejto (detskej Izby). Vedel by nam to niekto pripadne aj zrealizovat? Dakujem vopred za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hodil som to do vyhladavaca a vyslo mi toto: http://www.vuno.sk/53/zvukova-izolaci... aj tenke, aj dobre izoluju, ani neni drahe.
Odpovedať
Profilova fotka
kedˇsú tenké, nemôžu ndostatočne izolovať. bežná hmotnosť izolačnej priečky musí byť 150kg, ale to rieši len jeden smer, zvuk sa prenáša ostatnými konštrukciami,Aj pri zabudovaní kvalitných materiálov sa nemusí dosiahnuť žiadúci účinok, každá izolácia tlmí iné frekvencie, ani meraním a výpočtom sa nemusí izolácia optimalizovať. Zaizolovať treba stenu susediacu s hlukom a všetky priľahlé plochy, podlahu a strop.Riešim opačný problém, možný prenos k susedom, Môj pokus :priložená izolácia z SDK konštrukcie pružne uloženej po obvode vyplnená EPS a vypenená, hr. 100mm. Ak minerálne dosky, tak tvrdené a pružne spájané, bez voľných spár.
Odpovedať
Profilova fotka
Vysoka pohltivost zabranuje ozvene v miestnosti. Tu treba riesit nepriezvucnost, ktora ma presne opacne vlastnosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?