Poraďte môj návrh

Chcem do 2 rokov začať stavať svoj vlastný dom podľa vlastného návrhu. Čo poviete na niečo takéto, jedná sa mi hlavne o dispozičné riešenie vzhľadom k pozemku a danej zástavbe. Je pár vecí čo by som určite nechcel ako spalňu či obyvačku orientovanú smerom k ulici aj ked je to južná strana. A aby som nezabudol je to jednopodlažný bungalov, pivnica ak tak maximálne podpivničená obyvačka, strecha riešená len ako odkladaci priestor. Stavať dy som chcel svojpomocne určite len z YTONGU len zatiaľ neviem či Lambdu 375 bez zateplenia alebo 250 + 15cm ESP. Bojim sa plesní u nás v LC takmer každý panelák zateplený 3-4 roky má po stenách povrchovú pleseň, môžem pripojiť aj fotky ak by niekto chcel. http://picasaweb.google.sk/home?tab=mq
maš tam zlu webovu adresu... a o projekte by si sa mal aj tak poradiť s nejakým odborníkom, ktorý Ti tam dá pečiatku...
http://picasaweb.google.sk/lh/emailGa...
nem funguje... ale vsak tie fotky presun sem do albumu a bude pokoj ;-)
http://picasaweb.google.sk/lacoryb?fe...
no už by to malo fungovať, ten posledný..
funguje 8-) ja by som kuchynu aj s komorou urcite nedala na juh, radsej na severnu stenu... /a kde kchces v LC stavat?/
Všetko je kompromis, v kuchyni bude väčšie okno kôli slnku nech prenika do bytu a ta komora je len taka aby niečo bolo nemienim tam usklaňovať zemiaky na cely rok. Chcem mať riešený dom tak že bude z neho pohodlne vidieť na obidve hlavné strany domu z tej dennej časti domu čiže na cestu - kto ide a tak... a záhradu. Z obyvačky sa vôjde pod taku menšiu terasu cca 3,5 x 6 m a ta dude na tej kľudnej strane v záhrade kde nebude na mna každý čumieť.
Profilova fotka
mas to celkom v pohode....len ulezenie krbu mi pri kuchyni nesedi...ja by som ho dala radsej do druheho rohu co je medzi obyvackou a kupelkou na severnej strane.
Lacoryb, tiež by som kuchynské okno nedávala na juh alebo JV. Bude tam moc horúco - doobeda sa väčšinou varí a ešte k tomu slnko... Z tohto dôvodu som chcela kuchyňu na severnej strane domu. To východné okno kvôli rannému slnku do ksichtíku ;-) : http://pasivnydom.blog.cz/0904/podorysy .
Profilova fotka
Ja by som urcite spravila vacsiu vstupnu chodbu. My mame priblizne takuto v byte a uz ked sme tam dvaja, je to malo... nehovoriac o tom, ked pride vacsia navsteva... A tiez by som ten satnik spravila inak: Priecku vo vedlajsej izbe by som posunula stredom cez satnik a tak by mi v obidvoch izbach vznikol priestor na vstavanu skrinu... 8-) A vlastne este jedna vec... mozno by som garaz prilepila k domu vedla obyvky, vznikla by aj taka ciastocne uzavreta terasa... :-x
ak by som mohla niečo povedať, tak aj tu izbu zo severa by som presunula, pretože to máme a je dosť chladná...
Ten krbu je fajn napad aj ja som o tom premyslal, lenze skratil by som si tak stenu pre nabytok a TV a sediet chrbtom ku krbu nechcem, dalej som dufal ze ak bude na tomto mieste, bude zaroven hriet aj detsku izbu a bude menej komplikovane potiahnut teplovzdusne ruzvody do dalsich izieb. K tej chodbe, aj ja mam v panelaku podubnu chodbu. Premyslal som to rozmiestnit kadejako, lenze nijak mi to nesedi bud to bude na ukor velkosti izieb alebo sa jednej budem musiet upne vzdat a cele to riest trochu inak a to nechcem. Myslel som ze ju vôbec nedam ale vchadzad z vonku priamo do obyvacky sa mi nejak nezda, mozno len nejaku priecku co oddeli priestor od obyvacky ale zase to dude bez dvier a neviem ci nieje lepsie mat dvojite dvere aj koli prestupu tepla atd.. Na tak malom priestore sa asi neda mat vsetko.. A to o tom projekte je jasne, neviem sice ako to presne chodi ale dufam ze ak nu dam nejaky nacrt ci svoju presnu prectavu a zaroven to dude technicky a cojaviem ako vseliako este mozne ze by mi tam toho vela nepomenil. Este ze mam dost casu a môzem si v klude spekulovat.. :-)
Článok sa načítava...
katarinas - ta priecka stredom satnika je môj dalsi variant B a dalsi C je tam nedat vôbec nic a vznikla by tam taka nejaka male kutica na kotol alebo nieco podobne.. Zatial som to dal tam takto lebo ta izba vedla spalni nebude mat vyuzitie mozno len pre navstevu a tak. Ta garaz tam uz stoji, vlastne aj dom je na tom mieste ale je starucky robeny z nejakeho pieskovca a ten pôjde prec.
Aj my sme si svoju predstavu nakreslili a projektant nam to hodil na papier a pritom mal aj uzitocne pripomienky a otazky, cize konecny projekt by mal byt v poriadku aj z technickej stranky, a zahrna nase predstavy a projektantove skusenosti. Samozrejme hotova stavba ukaze, ci sme nasli najidealnejsie riesenie, ale take aj tak neexistuje, ved clovek sa meni, aj jeho predstavy a potreby sa casom menia, tak sa treba s tym zmierit. =-)
zolimi - a co vas stal projekt aspon cca, vraj su v tom velke rozdieli asi kto si koho najde.
Na taký krásny pozemok si vyber katalog. projekt a maš to najlacnejšie..... K tomu Tvojmu projektu: Určite treba statiku konštrukcií, (namalovať si to možeš možno aj sám ak vieš) múry rob minimalne 30 cm - aby Ti to unieslo stropy a krov - a potom si daj vypočítať hrubku zateplenia aby si dom dostal do energ. kategorie A nezabudni na kuch.digestor a komíny pre vzduchotechniku!!!! my sme 5 krát upravovali projekt - teda nie my ale gazdiná a to nerobíme prvý dom...krb už nechceme ale komin máme ak by zle tiekol plyn! A máme len podlahové kurenie Sprav to 13x10m a statik nech Ti krov navrhne na 200km vietor
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?