Koľko stojí elektromerná skriňa?

Ahojte, neviete mi poradit, kolko by mohla stat cena elektromernej skrine plus vsetky ostatne vydavky s tym spojene. Ten pan co nam to ide robit hovoril o 15.000-17.000, co sa mi zda trosku vela. Dakujem za info. :-)
nám keď robili elektrické hodiny na plot a potom skrinku so zásuvkami, tak nás to stálo 16 200 Sk. Okres Žilina.
kusok od senca , po znamosti za 13 500 Sk
dakujem zatial za info, takze cena je asi realna. Nemysleli sme si, ze to bude az tolko. :-)
Ja som platil pred dvomi mesiacmi 14 500.- Sk.
Profilova fotka
Takze ja som si to robil sam takze praca 0 SK.Elektromerova skrina dvojtarifna 2500SK,istic 25A 500Sk,kabel + chranicka na stlp cca 1000Sk.Ja som si daval za elektromerovu skrinku aj rozvadzac vodotesny za 1300Sk+prudovy chranic 1200Sk,istic 3F 16A cca 500Sk,istic 1F 16A 150Sk.Takze za material cca 7-8 tis.ostatne je praca.este treba reviznu spravu za 1000Sk
Nam skrinku /so zasuvka na 220aj 380 osadzali elektrane, cena cca 5000 plus namontovanie elektromera 5400.
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Prosim vas neviete kolko stoji meter kabla na elektrinu,co sa vlastne pripaja?Mame 50m od skrine(teda buducej) a chcem zistit kolko bde stat kabel pokial ho dotiahneme dozadu na pozemok.
ahoj mravvcek zavisi od toho aky kabel tam das.....ak tam das med cyky 5x16j tak to stoji meter asi cca 300 ale možeš dať aj 5x10j ten je lacnejši ale na 50m by manzel doporucovall ten prvy :-) ked mas este nejake otazky tak napis :-)
... no cudujem sa ako to pani malzenky ovladaju , to je fakt super ;-) len pozor hrubku zil treba zvolit aj podla odberu prudu atd.
a zvlast pri takej dlzke
Profilova fotka
No a behrreal1 ako zistim aky hruby ma byt kabel???Jak podla odberu,podla toho co vsetko bde na elektrinu v dome?Yvetta dakujem krasne za odpoved a za radu. ;-)
staci si spocitat spotrebice v dome tj odber bud to spocitas v amperoch A, alebo vo watoch W a staci ked tento udaj oznamis v sklade kde kupis kabel , oni Ti urcite na zaklade udajov poradia zalezi hlavne aby si vedela co budes mat v dome a hlavne ci bude kurenie elektricke ale to hadam nebude. Ale zas to az taky problem pri stavbe domu neni. Hlavne pri kabelazi nezabudni na antenny system , sateliny system/ SKYLINK, DVB-T system/, alarm, vratnika s kamerou, internet,/telefon/ v obyvačke domáce kino Plazma ci bude na stene, atd. Aj ked to neplanujes hned kupit , a pri stavbe to niektori povazuju za zbytocne zdrzovanie, hlavne ze budu natiahnute kable, poznam svoju manzelku ako frflala ked som v byte sekal kable na repro z domaceho kina , a potom si nevedela vynachvalit ako to pekne vyzeralo na stene bez kablov, a pri stavbe domu na to budem urcite prihliadat. 8-)
Článok sa načítava...
behrreal1 mojho manzela si dobre pobavil a on je elektrikar :-D ja tomu vobec nerozumiem :-N , ale nema vyznam to tu vypisovat ;-)
inak mravvcek ta cena je z firmy Eden Elmat a sidlia v KE :-) , ale priblizne to asi tak je ta cena :-) je pravda, ze cim dlhsia vzdialenost tym by mal byt hrubsi kabel, ale aj cena tomu zodpoveda, takze zavisi aj kolko za to chces dat :-) a otazka je ci chces klasicky domcek - t.j. kolko poschodi a ci tam chces aj bazen a elektricke kurenie (kt.je mimochodom drahe). :-)
pre yvetta, som slaboprud servisujem elektroniku a niesom elektrikar, /zdravim profesionalov/, poradil som do svojich moznosti neviem co bolo na tom na pobavenie ked niekto poradi a druhy sa na tom pobavi tak mi laici co v danom obore sme neni profesionali radsej vobec neradme ............ to zaniknu vsetky fora , a preco nenapisal radu tvoj manzel - elektrikar ????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)
ale tak teda poradim inak ked neda niekto konkretnu odpoved len mu ide o zosmiesnenie , pre maravcek popytaj sa na tento druh kablu CYKY-J 4Bx16 ;-)
alebo ten patzilovy co bol spomenuty hore a poprosim aj ja o radu preco 5 zilovy som v tomto obore laik a zbieram info na stavbu mojho domceka tak ma usmerni yvetta :-)
Profilova fotka
Behrreal1 no budeme mat bungalov,kurenie bude na plyn plus podlahove teplovodne,a v dome budem mat tv,pc,umyvacku riadu a pracku,mikrovnku a chladnicku,proste zakladne veci,zalezi to aaj kolko budem mat svietidiel(na strope,stojate a tak?).dakujem ti za odpoved,typ kabla mam odpisany :-D
behrreal moj manzel moc nemusi toto forum len som ho poprosila o radu pre mravceka :-) a preto 5 zilovy, lebo rozdelis nulovy a zemiaci vodic a je to lepsie pre zataz :-) manzel mi to vysvetlil, ale moc som tomu nepochopila tak dufam,ze som to dobre napisala :-D mravcek hadam ti to bude robit nejaky elektrikar ci nie???? ja som tu manzela velmi nechcela zapajat, lebo si osobne myslim, ze najlepsie je ak ti to uz niekto kto ti to robi realne aj poradi - ja tomu vobec nerozumiem a keby mi niekto radil takto cez net bola by som z toho este viac debil :-D :-D , ale to je len moje vnimanie mozno to niekomu pomoze :-)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?