Zvislá priesvitná fólia na terase

Máte niekto dobrú alebo zlú skúsenosť so zakrytím terasy priesvitnou foliou ? Mám terasu zhora krytú strechou, ale stavba je vo veternej oblasti kde dážď a sneh namáha terasu najmä cez jeseň. Našiel som na trhu nejaké priesvitné fólie, ale zaujímala by ma praktická skúsenosť. Ak to niekto máte, ako dlho ? Nepotrhal Vám to vietor ? Potrebujem len zvislú buď fóliu alebo plachtu s čírymi okienkami z fólie - taká z akej sa vyrábajú veľké stany na akcie pod holým nebom alebo čosi podobné. Chcem ju zvisle od stropu po podlahu (2,4m) pozdĺžnej terasy (7m) . Potreboval by som pevný materiál - aby to vydržalo silný nárazový vietor, napr. taký ako bol minulý víkend - 120km/h.
Odpovedať
@stavepeter tiež mám ten problém, ale fóliu by som tam v žiadnom prípade nedal. Idem to riešiť tak, že zostali mi okná z výmeny, tak tie tam napasujem. Teda aspoň jedno na tú prieťahovu stranu, aby to bola ešte terasa. Myslím, že vhodných okien je dosť aj zadarmo.
Odpovedať
Ak je to naozaj vystavene vetru (t.j. Z, SZ, S na podunajskej nizine) tak urcite nevydrzi ziadna folia, resp zlyha upevnenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Nas sused ma takto riesenu terasu uz asi 5 rok a vyzera to stale dobre. Prve roky to cez leto davali dole, teraz to nechavaju az cez leto akurat vyroluju tie okienka. Podla mna je to fajn riesenie za relativne dobre peniaze. Len treba najst firmu, ktora to vie dobre urobit a pozvarat na mieste ak treba.
Odpovedať
sused oproti to ma na balkone. Ked to vydrzi cerstvy az silny vietor severnych smerov, ktory pravidelne pofukuje v kosickej kotline, tak to vydrzi celkom dost
Odpovedať
vsetko zavisi od pozadovanej plochy. Keby prisli take vetry ako boli nedavno a nebudete doma, tak tu plachtu uz nemusite najst ani u susedov :-) Nemusi to byt zle na take predlzenie sezony na terase, ved i v mnohych baroch to maju na terasach po cely rok s plynovym vykurovanim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?