Záhradný domček ako hosťovský

Ahojte, prosím vás je tu niekto kto má postavený záhradný domček ako hosťovský? Chcela by som sa pár vecí opýtať. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
vsak sa pytaj...
Odpovedať
Profilova fotka
z coho ma byt domcek postaveny? chcete ho stavat svojpomocne? chcete ho dat postavit nejakej firme alebo ho kupit ako hotovy? ale asi sa skor pytaj teda ty 😁
Odpovedať
Je lepšie kúpiť hotový alebo postaviť svojpomocne? Aký materiál je na to najvhodnejší? Ako vyriešiť vodu/odpad, elektriku? Rozvodne máme pred domom na začiatku pozemku, tento domček by som chcela na konci pozemku. Nejde o nový prázdny pozemok, ale už niekoľko rokov používaný, teda už sa na ňom nachádzajú aj iné menšie stavby. Predstavu mám cca takú, že by tam bola menšia obývačka s rozťahovacím gaučom, menšia kúpeľňa s WC a mala izba na manželskú posteľ. Pripadne ešte hore pódium s manželskou posteľou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od motogirl699:

Je lepšie kúpiť hotový alebo postaviť svojpomocne…
@motogirl699 ono je to všetko o tom, či to chceš robiť svojpomocne, alebo dodávateľsky. Na čo si trúfaš. Tým pádom je rozdiel v cene obrovský. Ale na druhej strane si zamakáš a veľa sa naučíš, ak ti má kto poradiť. Možností je veľa. Rovnako aj spôsob využitia. .Bude slúžiť na bývanie iba v lete, alebo celoročne? Od toho závisí skladba domu, spôsob vykurovania, Z môjho pohľadu je prevádzkovanie malého domčeka na konci záhrady nerentabilné. Ja som zainvestoval do podkrovia, kde je celé k dispozícii hosťom. A stálo ma to asi pätinu toho, čo by stál domček. Navyše som ešte aj znížil náklady na vykurovanie. Vonku mám takú malú stavbu, ktorú prevádzkujem ako záhradný domček, letnú kuchyňku, sklad a hygienickú miestnosť. Je tam kompet infraštruktúra, ale slúži skôr v lete na zaváranie a v zime na varenie huspeniny a gulášu, ked nechcem vysmradiť dom. Nemusím ju temperovať- v zime v nej nemrzne, neprodukuje mi zvýšené náklady. Ale hostí si radšej ubytujem doma, než niekde mimo dom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@motogirl699 ono je to všetko o tom, či to chceš …
@zicher mám kamarátov čo stávajú rodinné domy. Preto neviem, či si nechať pomôcť od nich, alebo to radšej riešiť nejakým montovaným. Aj v zime aj v lete k nám chodia návštevy, čiže by bol využívaný "celoročne". Podkrovie sme nechceli prerobiť, nakoľko by sme prišli o veľa úložného priestoru, ktorý potrebujeme a využívame. Ubytovanie hostí v dome nie je vždy výhoda. Nakoľko máme malé dieťa, plánujeme ďalšie a musíme sa režimom prispôsobovať návšteve, nie každému sa chce po akcii ráno o 6 vstávať, keď beha dieťa po dome. Je tam viac veci, pri ktorých si myslím, že je vhodnejšie mať návštevu cez noc ubytovanú mimo nášho domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@motogirl699 prva vec je rozpocet, ktory na to mas. Ak ti pride 2x za rok navsteva na 2 dni, je to sprostost a lacnejsie je zaplatit v dedine podnajom/hotel/motel. Ak sa u teba navstevy striedaju ako na beziacom pase, tak presne vies povedat marec-november kazdy weekend/druhy, alebo rocne kazde 2 tyzdne.... mam 30k a podla toho dalej. Bud hotove (ceny si vies najst), alebo projekt/vykaz/vymer/stavba. Svojpomocne a dodavatelsky je velky rozdiel v cene, uz len to ze sa pytas znamena, ze na svojpomoc na 90% zabudni. To ze uvaris kavu, nie je svojpomoc...Svojpomoc znamena ze si vies vsetko urobit sama a platis len za material. Ked si vies vsetko urobit sama, nepytas sa (vacsinou).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od motogirl699:

@zicher mám kamarátov čo stávajú rodinné domy. Pr…
@motogirl699 kamarati co stavaju domy vam to zadarmo nepostavia maximalne vam poradia v detailoch, prip nejaky vikend ked poprosite co neviete sama napr nejake vacsie tramy vydvihnut alebo vytlacit ... pytate sa otazky na ktore dostanete rozne odpovede ... to vam mame presvedcat ze dajte si postavit "drevodomcek" alebo z tehly ? ked budete mat jasne co kde ako, pytajte sa na detaily co neviete doriesit ... toto vyzera ako, mozem sa opytat ? navrhne mi to niekto ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?