Nová
Horúca

Vlhká strešná fólia: Príčina, riešenie a prevencia kondenzácie

Zdravim Vas. Som vlastnikom domu typu okal drevodom. Dnes som objavil v jednom mieste mokru foliu. Mokru izolciu som odstranil a mokro je v casti kde je uchytena krokva o nosni strnovy tram .Tam je kovovy uchyt a hore pod foliu je to mokre. Mozno tam je akurat diera kde je pribyta lata neviem. Moze byt ze v danom mieste sa topil sneh alebo tam proste nieco kondenzuke zdola ? Zhora folie nevidno nic ale tak tam to mohlo vyfukat kedze strecha je dobre odvetrana. Vystriekal som to savom zatial. Urobil 4 nahodne sondy a tam to je suche. Oni mi tu penu zafukli aj nad cast kde su uz vonkajsie podbytky a tam sa to po celej casti dotyka folie . Mam preventivne okolo folie tu izolacnu penu vyrezat prec ? Normalne ma to vystrasilo. Na poslednej fotke je cvaknute vedlajsia krokva . Tam je to rovnake a tak to vyzera aj vo zvysku domu. Nerad by som dopsutil nejaku degradaciu dreva. Vďaka za info.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jsturbo1994:

Zdravim Vas. Som vlastnikom domu typu okal drevo…
@jsturbo1994 Este ma napadlo ze bola snehova kalamita asi mesiac dozadu. Mali sme asi 30 cm snehu na kritine mozno aj tyzden kym to v lavinach spadlo. Moze sa stat ze voda nema pri topeni kde odtekat a tak v danom mieste stekala na foliu a tam si nasla cestu pod foliu niekde okolo klinca a tam sa roztekala dalej po folii zvnutra az do rohovej izolscie ?
Odpovedať
Čo ti napísať na to? Chýb tam môže byť viacero. Vzhľadom na podmienky mala byť páska pod latami. A tá striekaná pena určite nemala byť aj na fólii. Nesprávna voľba fólie. Takže ťa čaká aspoň čiastočný reparát strechy.
Odpovedať
Profilova fotka
chýba popis : krytina, spôsob odvetrania podstrešného priestoru:
Odpovedať
Profilova fotka
Tvoje fotky sú memento (a odstrašujúci príklad) pre ľudí, ktorí sa rozhodnú RD/byt sterilne izolovať, aby im náhodou neunikli dva Joule energie. Ušetria síce pár Eur ročne, ale stratia nervy a tisíce Eur následnými opravami, ktoré vzniknú plesňami, hubami, vlhkosťou.. Moji rodičia zažili éru plastových okien a po celoplošnej výmene kolovali historky, že ľuďom zrazu plesnivejú byty.. Zmenili sa len kulisy - plast nahradil kozmickou technológiou fúkaná izolácia.. Otec sa nepoučil dodnes. Chalupu utesnil ako labák na výrobu Sars-cov-3 a okamžite sa mu do nej nasťahovala drevomorka. Všetko obloženie musel vysekať a spáliť mimo chalupy. Ožarovanie nebolo lacné. Príčina? Absencia prievanu :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

chýba popis : krytina, spôsob odvetrania podstreš…
@jan45 Krytina je terran danubia evo. Nad foliu je vzduchova medzara a latovanie 8 cm cca hrubka. Hore mam otvoreny hreben takze ked dam ruku za foliu normalne citim prievan ako tam prudi vzduch. Aj tak si myslim ze to bolo tym silnym mokrym snehom co bolo pred.mesiacom. Na streche bolo.aj pol metra snehu. Zrazu prislo oteplenie a vsetko to valilo dole. Myslim.si ze aj po folii a akolo latovania. inde som ziadnu mapu ani vlhko nenasiel . Dnes som zapol ventilatorovy obrievac a vystirkal som savom. Kritina vyzera byt ok. Najblizssi daz to pojdem pozriet. Ako vravim krytinu aj ,etpelnei stropu mam 5 r a zarial probelm nebol
Odpovedať
Profilova fotka
preventívne by som natrel zvislý pás škridiel nad krokvou sajrajtom transarentnej izolácie, môže byť prasknutá škridla. A nedávať ohrievač, len ventilátor bez tepla.
Odpovedať

@jan45 Krytina je terran danubia evo. Nad foliu j…
@jsturbo1994 Mal som strechu bez krytiny, lebo prišli lejaky a nedalo sa hádzať škridľu. Avšak pod fóliou všade sucho. Ten výkvet, to tam nemáš mesiac. Máš zničenú fóliu tou penou. Aká je to fólia?
Odpovedať

chýba popis : krytina, spôsob odvetrania podstreš…
@jan45 Este ma napadla jedna moznost ze vzhruba tej casti mame vetracku v kupelni. Ta je prakticky stale otvorena. Ale to by skor kondenzovalo zdola . Neviem ako vravim vystrasilo ma to trocha lebo drevodom a voda nevesti nic dobre.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@jsturbo1994 Mal som strechu bez krytiny, lebo p…
@frantisekca Este raz vravim 5 r bol klud. aboli aj minis 20 teploty. V casti kde je mokra folia a ta plesen pena ani nebola en zatiekla po folii az do peny. Nenapadlo.ma ist vtedy ked bola ta kalamita pozriet na strachu a pod foliu. Ktovie ci tam bol nafukany sneh. Foliu neviem aku amm a ake ma hodnoty. To som nechal.na strecharov.
Odpovedať

preventívne by som natrel zvislý pás škridiel nad…
@jan45 https://www.modrastrecha.sk/blog/jstu... Tu je link na moji.rekonatrukciu strechy plus zateplenie stropu.
Odpovedať

@jan45 https://www.modrastrecha.sk/blog/jsturbo19…
@jsturbo1994 V zakruzkovanej casti je kazda krova uchyne takto. vo vrchnej casti uchytenia ide ta folia a je tam kopcek. Folia kopiruje hak alebo uchyt alebo.neviem ako sa to vola. Pozeral som.nato zhora. Takze ked tecie voda tak moze to byt ako prekazka ten hrbol a tam mohlo presakovat ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?