Odpoveď na príspevok:
Dobrý deň som v zložitej situácii postavili sme v… V najhoršom prípade vám môžu dať stavbu odstrániť, nakoľko ide o nelegálnu stavbu. Čo sa bude diať v skutočnosti nevie nikto dopredu odhadnúť.Odpoveď na príspevok:
Dobrý deň som v zložitej situácii postavili sme v… stavebný úrad nemôže prešetrovať dookola tú ístú námietku. Ak sa raz prešetrí a bude považovaná za nerelevantnú, tak to pri ďalšej - rovnakej námietke nebude brané do úvahy.Odpoveď na príspevok od moratibru:
Čo to je víkendový dom? Aký je účel stavby? Na oh… @moratibru projektantka to označila ako víkendový dom a ten slúži na relaxáciu pre rodinu a známych tak to mám napisane v súhrnnej správeOdpoveď na príspevok od chrobak7:
V najhoršom prípade vám môžu dať stavbu odstrániť… @chrobak7 a ak v priebehu toho ako tam budem bývať podať žiadosť na zmenu účelu bývania čo sa staneOdpoveď na príspevok od roman_x:
Čo váš čaká? Nič dobrého. Najprv si akože nič neb… @roman_x niečo podobne je nás prípad chce prístupovú cestu k svojim pozemkom cez naše pozemky preto to robí poraďte ako s toho von už má to nebaví ničí nám životOdpoveď na príspevok:
Dobrý deň som v zložitej situácii postavili sme v… Ale priznám sa, že som nepochopi z tvojho zadania presne, čo sa doteraz stalo. Raz píšeš: "postavili sme veľký dom bez právoplatného stavebného povolenia". Potom zase napíšeš, že :"...rozhodli sme sa postaviť víkendový dom a garáž ktorú sme ohlásili ako drobnú stavbu do 50m2 ." To ste koľko čiernych stavieb postavili na pozemku? Jeden veľký dom a ešte k tomu víkendový dom s garážou? V akom stave dokončenia sú tie domy? Ten víkednový dom s garážou má naozaj len 50 m2? Veď len garáž musí mať 20 m2. A ten víkednový dom je postavený legálne? Dali vám na to stavebné povolenie? Čoho sa týka tá námetka suseda? Veľmi chaoticky si to napísal.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
Ale priznám sa, že som nepochopi z tvojho zadania… @chrobak7 V roku 2022 sme začali stáčať rodinný dom najprv bola len základová doska povolenie nám vydali len ten posledný deň sused dal námietku kvôli odstupovej vzdialenosti on má dva metre od hranice aj my na jeho strane mám kúpeľnú technickú miestnosť a špajzu on tam má zase dve detské izby z našej strany má ale len dve svetlíky a do ulice má ešte jedno okno v každej detskej izbe v štandardnej veľkosti čiže to stavebný úrad vyhodnotil že svetla v tých izbách majú dosť projektantka preto zvolila takú odstupovu vzdialenosť lebo z opačnej strany si samy robíme prístupovú cestu a mame úzky pozemok dali sme vytvoriť svettechnicky posudok ktorý vyšiel v náš prospech a neskôr si dal urobiť ten posudok aj sused a jeho vyšiel v jeho prospech samozrejme a obec tiež dala urobiť posudok a ten vyšiel ako ten nás posudok stavebný úrad opäť vydal povolenie a sused dal opäť tu istú námietku po 3 rokoch sme sa rozhodli že vytiahneme múry pretože sme mali nakúpený materiál a ten chátral mali sme ho vonku má pozemku tak sme pokračovali v stavaní mame hrubú stavbu so strechou aj s oknami sused podal na nás trestne oznámenie napriek tomu že sme platili pokuty a potom od nás vyžadoval 25 tisíc a že nám nebude robiť prieky v stavebnom konaní nedali sme mu tie peniaze a preto nakoľko nemáme kde bývať kvôli nemu sme sa rozhodli vzadu postaviť ten víkendový dom s garážou cez ohlášky drobnej stavby stavebný úrad nám to povolil mame riadne nakreslené projekty garáž je 50m2 aj ten domček je tiež ohlásený tá pani vie že to chceme obývať je jej nás ľúto že po toľkých rokoch snahy to je tak my spolupracujeme so stavebným úradom ale stavebný úrad je krátky keď stále dáva tu istú námietku aj keď ju vyhodnotili za nepodstatnu teraz mame 3 kolo stavebného konania a opäť to pošlú na kraj .. to všetko je kvôli pozemkom za sebou vlastní parcelu pozemkov a nemá k ním prístupovú cestu chcel aby šiel po tej našej a nevieme ako sa zbaviť toho suseda stále sa len vyhovára že využíva svoje právo ale odtiaľ pokiaľ už nás obmedzujeOdpoveď na príspevok od tamarka_32:
A ked sa pozriete na to z jeho pohladu, tak by st… @tamarka_32 chce 25 tisíc eurOdpoveď na príspevok:
@chrobak7 V roku 2022 sme začali stáčať rodinný d… Mohol si to napísať vo vetách, nie ako jeden zhluk slov. Ťažko sa z toho vysomáriť. Pochopil som ale jedno, že ste začali stavať bez toho, aby ste mali právoplatné stavebné povolenie. Takže nech sused robí čokoľvek, vy porušujete zákon, lebo nemáte stavebné povolenie a stavali ste. Išli ste tvrdohlavo za svojim cieľom miesto toho, aby ste so susedom našli kompromis. Keby ste boli posunuli stavbu, mohli ste to už mať aj skolaudované. Takto sa to bude naťahovať kto vie ako dlho a so susedom už nikdy nebudete mať dobré vzťahy. To, že teraz už chce 25 tisíc je len dôsledok toho, že ste s ním nehľadali riešenie. Teraz už stavbu neposuniete, takže susedovi zostáva len to odškodné.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
Mohol si to napísať vo vetách, nie ako jeden zhlu… @chrobak7 odškodné za čo preboha ? nepísala som ale chceli sme sa dohodnúť chceli aby sme im najprv spoločne spravili plot ktorý nás oddeľuje potom zrazu že iba my a ten plot mal hodnotu len materiál 100000€ eur v tom čase potom o týždeň chcel vecne bremeno nesúhlasili smeOdpoveď na príspevok:
@chrobak7 odškodné za čo preboha ? nepísala som a… Ja neviem, za čo chce to odškodné, to vieš hádam ty. Poznáme len tvoju verziu príbehu, aj to veľmi chaoticky, podľa mňa veľa skutočností si neuviedla. V poslednom príspevku si spomenula nejaké vecné bremeno. Doteraz si o tom nikde nepísala. Takže niečo medzi vami muselo byť. My nevieme čo. A čo je to za plot, kde len materiál stojí 100.000 €????? Možno by bolo zaujímavé vedieť aj názor a podanie druhej strany.Odpoveď na príspevok od roman_x:
@chrobak7 ja som to pochopil tak, že sused chce o… @roman_x Zadávateľ píše hrozne zmätočne. Je to asi komplikovaný spor.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@roman_x Zadávateľ píše hrozne zmätočne. Je to as… @chrobak7 vies co, mozno to ani nie je take komplikovane ako sa zda, lebo informacie, ktore vieme su zmatocne, ako pises. druha strana by sa vyjadrila urcite inak. cize pravda si myslim, ze je niekde inde, ako si mame mysliet.Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
Načo aj týmto anonymom vebec opdpisujete? Keď člo… @paracetamol123 suhlasim, castokrat by som aj poradil, ale uz len z principu ze je to anonymna tema neodpisem.Odpoveď na príspevok od toky1:
Kokos, plot za sto litrov. To má snáď dva kilomet… @toky1 Ked mozu byt dva domy postavene bez povoleni, tak preco nie aj plot za 100 tisic😀 Cele je to akesi divne.