Stavba na kľúč - skúsenosti a odporúčania

ahojte chystam sa posunut do fazy nacenovania stavby RD. staval niekto na kluc a vie mi doporucit stavebnu firmu s ktorou bol spokojny? mam uz 3 tipy, ale rada by som ziskala este nejake kontakty. zobrala vas stavebna firma do hotovych dokoncenych domov? mne zatial ukazali 2 firmy iba hrube stavby a dokoncene stavby iba zvonka. je to normalny postup? nezda sa mi to celkom logicke - ako si mam urobit obraz o kvalite prace z hrubej stavby... dakujem za rady a doporucenia.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ked sa nemaju coho bat tie firmi tak vas mozu kontaktovat s majitelmi a urobyt komplet prehliadku mna osobne to vzdy potesi ked vas niekto pochvali a da najovo ze bol svami spokojny:)
Odpovedať
No o kvalite sa práve dá veľa dozvedieť z hrubej stavby. Dokončené stavby, tak tam vidieť, ako pekne vedia finišovať, ale kvalitu tam nemusí byť vidieť. Myslím si, že každá firma, ktorú oslovíte bude vedieť vyhotoviť aj stavbu na kľúč, akurát možno nie všetko svojpomocne ale subdodávkou. Ja by som sa zameral na variabilitu a schopnosť reagovať na požiadavky. A to nie len súhlasne, ale musia vedieť povedať aj to, čo neurobia. No a keď vám nevedia ukázať stavby zvnútra, tak sa treba upýtať, prečo. Možno si to neželá zákazník. A k poslednému bodu - pekná povrchová vrstva vie veľmi pekne a na pár rokov zakryť zásadné pochybenia v hrubej stavbe. Každopádne želám veľa šťastia a trpezlivosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Nuž, my sme videli iba výsledok, hrubú stavbu nie. Keby sme boli videli hrubú, firmu rezolútne odmietnem. Povrchovými úpravami sa dá všetko zamaskovať a po uplynutí záruky, čo je u nás 36 mesiacov, sa môžeme postaviť na hlavu...
Odpovedať
Profilova fotka
@pernikova_chalupka záruka je 60 mesiacov zo zákona, bez ohľadu, čo je v zmluve.
Odpovedať
problem je, ze neviem, co si mam na tej hrubej stavbe pozerat... preto hladam kontakt na firmy s dobrymi referenciami. ako tak pozeram tu vsetci stavaju zrejme inak - ciastkove subdodavky. u nas nepripada v uvahu - sme laici
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 To fakt? Ďakujem.
Odpovedať
Halóóó! Admin!
Odpovedať
Profilova fotka
@pernikova_chalupka Dokonca zmluva o dielo nemusí byť ani písomná. A na skryté vady je 60 mesačná záručná doba (5 rokov) podľa obchodného aj občianskeho zákonníka. Ak sa skryté vady vyskytnú môžete pôžiadať o ich odstránenie alebo náhradu škody, ak sa nedajú odstrániť.
Odpovedať
Čo sa týka zmluvy, že nemusí byť písomná... Je to na pováženie. Čo nie je napísané nie ani dané a v prípade vád je to slovo proti slovu. Len tak na okraj. Referencie na stavebné firmy sú super vec avšak vieme všetci, že do referencii si firmy dajú zväčša len to, čo je dobré. My sme hľadali firmu a priznám sa, že to boli super chalani ktorí neskrývali ani za nepodarky. Myslím si, že kto robí, robí aj chyby. Nájsť firmu zo 100 % nými referenciami sa asi nedá. A ak áno tak za tým niečo bude. Nie je problém zákazníka ohurovať a zastierať, problém je odstrániť prípadné problémy. Vtedy sa ukáže, že veľká firma so super referenciami má problém opraviť opadnutú omietku a malá sa s tým nepára a opraví to len nech je spokojnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@blue_moon ahoj,ak ešte stále zbieraš kontakty môj manžel má stavebnú firmu,realizuje samozrejme okrem iného aj stavby na klúč.Momentálne okrem iných stavieb realizuje aj náš domčúrik kuk fotoblog zsolt22.V prípade záujmu pošlem kontakt+dalšie referencie.V prípade ak je už rozhodnuté,prajem veľa šťastia ;-)
Odpovedať
este nie je rozhodnute... snazime sa sfinalizovat projekt :) za kontakt budem rada, lebo kazda dobra referencia je vzacna. pls posli do IP. dakujeeem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@suffo Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@palomati Nuž, tá naša nechcela nič riešiť. Len rýchlo postaviť a hybaj preč. Mojim námietkam sa len smiali, keď som sa nedala kričali, vrieskali...
Odpovedať
Je to smutné. Na slovensku je práce relatívne málo a keď do toho vstúpia poniektorý šlendriáni tak je to hotová tragédia. Myslím, že každý problém sa dá vyriešiť len je treba chcieť. Pokiaľ to tak nebude právnici budú mať čo robiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?