Rozpočet a reálne náklady pri výstavbe dreveného domu

Tí čo máte postavené montované domy, aký bol rozdiel medzi predpokladanými nákladmi a realizáciou stavby? Ako dlho ste stavali? Je to ozaj tak rýchle ako sa to deklaruje, že za 8 týždňov bývate v novom dome? Na čo si dať pozor? Je pri predaji rozdiel medzi drevostavbou a tehlovou stavbou? Predpokladám, že pri drevodome cena za m2 nie je rovnaká ako pri cene murovaného domu, alebo sa mýlim? Ďakujem za každý postreh.
Odpovedať
Výpočet je úplne jednoduchý. Je úplne jedno z čoho je dom. Povedz si tak pre seba koľko asi predpokladáš že to buď stáť čo je pre teba akceptovateľné. Potom to vynásob dvomi a to bude reálny rozpočet. A ak chceš stavať drevodom treba dať veľký pozor na detaily realizácie, prindrevodome musíš byť o mnoho dôslednejší hlavne z pohľadu vzduchotesnosti konštrukcií, všetkých prechidov atď...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od durko64:

Výpočet je úplne jednoduchý. Je úplne jedno z čoh…
@durko64 ďakujem za reakciu. Čo si myslíš o kúpe už hotového a zabývaného montovaného domu? Dá sa vôbec nejako zistiť technicky či je naozaj v tak dobrom stave ako sa to ponúka? Čo napríklad, ak v katalógu montovaných domov je cena 250. Je takáto cena aj reálna alebo znova sa to navyšuje dvojnásobne?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapture:

@durko64 ďakujem za reakciu. Čo si myslíš o kúpe …
@rapture 250 za montovany dom mi prijde celkom palka 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aen:

@rapture 250 za montovany dom mi prijde celkom pa…
@aen ale to sa bavíme o veľkom 6 izbovom dome, to preto :-) a oproti súčasným cenám nehnuteľností je to naozaj veľmi slušná cena čo tak pozerám
Odpovedať

@aen ale to sa bavíme o veľkom 6 izbovom dome, to…
@rapture aka zastavana plocha ?
Odpovedať
Cena za stavbu je taka, ako v katalogu. K tomu pripocitaj cenu za zakladovu dosku, pripojky, povolenia, sachtu, oplotenie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bigjamajko:

Cena za stavbu je taka, ako v katalogu. K tomu pr…
@bigjamajko cena nezavisi od cisel v katalogu, ale od toho co je v zmluve.
Odpovedať

@durko64 ďakujem za reakciu. Čo si myslíš o kúpe …
@rapture Ja by som do už postaveného drevodomu určite nešiel. Otázka je ako sa aspoň teroreticky vyznáš do procesov výstavby. Ak sa nevyznáš vôbec nevieš posúdiť či to čo vidíš v priebehu výstavby je ok. Na to by mal dať pozor stavebný dozor, ale ten ti firmy ponúknu od nich a sú jedna ruka. Čiže stavebný dozor externý, čo tiež stojí nejaké peniaze(min 2000€ mesiac). Radšej choď do bežného murovaného domu, s tým majú remeselníci a firmy viac skúseností. Na SK je minimum stavebných firiem na kvalitnú stavbu montovaného domu.
Odpovedať

@rapture Ja by som do už postaveného drevodomu ur…
@durko64 Ďakujem veľmi pekne za múdru odpoveď. To si cením, lebo naozaj sa do tohto nevyznám a zvažujem kúpu jedného ozaj dobrého murovaného domu. Ďakujem ešte raz!
Odpovedať

@rapture Ja by som do už postaveného drevodomu ur…
@durko64 Na Slovensku je niekoľko firiem na montované domy, kde netreba mať obavy z prevedenia stavby. Mimochodom, aj murovaná stavba sa dá urobiť nekvalitne, s chybami, nedostatkami, kde murár robí vodoinštalačné práce a podobne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@durko64 Na Slovensku je niekoľko firiem na mont…
@frantisekca ale to sa zase dá skontrolovať. Pri stavbách, v ktorých sa už býva a sú predávané po rokoch sa toho až tak nebojím, iná vec sú novostavby, kde je to fakt hop alebo trop, ale s týmito montovanými domami nemám istotu pri zabývaných stavbách lebo prečo sa toho ľudia zbavujú, ak si to postavili, je to na dobrom mieste a dom majú radi? Proste mi to zaváňa prúserom
Odpovedať

@durko64 Ďakujem veľmi pekne za múdru odpoveď. To…
@rapture Zájdi na Oravu, navštív tam sídlo na montované drevostavby... Ak chceš dom, ktorý ti postaví firma, že ty len zaplatíš a sťahuješ sa, poprípade si dorobíš dvere, podlahy, obklady, tak montovaný drevodom je podľa mňa najlepšia voľba. Nehovoriac, že sa môžeš sťahovať do 6 mesiacov od podpisu zmluvy. Za 6 mesiacov máš projekt, vybavíš SP, základovú dosku, prípojky a aj samotnú stavbu...
Odpovedať

@frantisekca ale to sa zase dá skontrolovať. Pri …
@rapture Ľudia sa zbavujú montovaných domov? To si ako k tomu prišiel? Akože v inzercii není nič iné? Urob si deň voľna a zájdi na tú Oravu. Priprav si otázky na ktoré chceš odpovede. A asi najskôr si pozri YTB, kanál Drevostavby s Pavlem Šimkem, aby si mal nejaký prehľad o tej problematike a vedel na čo sa máš pýtať... Lepšiu objektívnu prípravu inde nenájdeš. Aj Šimek chápe a neraz to zdôraznil, že vždy berie ohľad na cenu a od toho má patričné očakávania.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@bigjamajko cena nezavisi od cisel v katalogu, al…
@rapidek každá normálna firma ma v zmluve cenu z katalógu. Žiadne "pánko, cenu budeme vedieť až keď to postavíme".
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bigjamajko:

@rapidek každá normálna firma ma v zmluve cenu z …
@bigjamajko Teoreticky áno. Prakticky sa tá suma líši o zmeny v projekte. Ešte je navýšená napríklad o odvoz odpadu, mobilné WC atď. Ale to je vecou dohody, čo zabezpečuje investor. Tak je tomu u solídnej firmy. Aj tu na fóre je xy príspevkov o tom, ako napr. Mirano dodržalo cenu, bez navyšovania.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@bigjamajko Teoreticky áno. Prakticky sa tá suma…
@frantisekca mam rovnake skusenosti s menovanou firmou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?