Odpoveď na príspevok od durko64:
Výpočet je úplne jednoduchý. Je úplne jedno z čoh… @durko64 ďakujem za reakciu. Čo si myslíš o kúpe už hotového a zabývaného montovaného domu? Dá sa vôbec nejako zistiť technicky či je naozaj v tak dobrom stave ako sa to ponúka? Čo napríklad, ak v katalógu montovaných domov je cena 250. Je takáto cena aj reálna alebo znova sa to navyšuje dvojnásobne?Odpoveď na príspevok od rapture:
@durko64 ďakujem za reakciu. Čo si myslíš o kúpe … @rapture 250 za montovany dom mi prijde celkom palka 😀Odpoveď na príspevok od aen:
@rapture 250 za montovany dom mi prijde celkom pa… @aen ale to sa bavíme o veľkom 6 izbovom dome, to preto :-) a oproti súčasným cenám nehnuteľností je to naozaj veľmi slušná cena čo tak pozerámOdpoveď na príspevok od rapture:
@aen ale to sa bavíme o veľkom 6 izbovom dome, to… @rapture aka zastavana plocha ?Odpoveď na príspevok od bigjamajko:
Cena za stavbu je taka, ako v katalogu. K tomu pr… @bigjamajko cena nezavisi od cisel v katalogu, ale od toho co je v zmluve.Odpoveď na príspevok od rapture:
@durko64 ďakujem za reakciu. Čo si myslíš o kúpe … @rapture Ja by som do už postaveného drevodomu určite nešiel. Otázka je ako sa aspoň teroreticky vyznáš do procesov výstavby. Ak sa nevyznáš vôbec nevieš posúdiť či to čo vidíš v priebehu výstavby je ok. Na to by mal dať pozor stavebný dozor, ale ten ti firmy ponúknu od nich a sú jedna ruka. Čiže stavebný dozor externý, čo tiež stojí nejaké peniaze(min 2000€ mesiac). Radšej choď do bežného murovaného domu, s tým majú remeselníci a firmy viac skúseností. Na SK je minimum stavebných firiem na kvalitnú stavbu montovaného domu.Odpoveď na príspevok od durko64:
@rapture Ja by som do už postaveného drevodomu ur… @durko64 Ďakujem veľmi pekne za múdru odpoveď. To si cením, lebo naozaj sa do tohto nevyznám a zvažujem kúpu jedného ozaj dobrého murovaného domu. Ďakujem ešte raz!Odpoveď na príspevok od durko64:
@rapture Ja by som do už postaveného drevodomu ur… @durko64 Na Slovensku je niekoľko firiem na montované domy, kde netreba mať obavy z prevedenia stavby. Mimochodom, aj murovaná stavba sa dá urobiť nekvalitne, s chybami, nedostatkami, kde murár robí vodoinštalačné práce a podobne...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@durko64 Na Slovensku je niekoľko firiem na mont… @frantisekca ale to sa zase dá skontrolovať. Pri stavbách, v ktorých sa už býva a sú predávané po rokoch sa toho až tak nebojím, iná vec sú novostavby, kde je to fakt hop alebo trop, ale s týmito montovanými domami nemám istotu pri zabývaných stavbách lebo prečo sa toho ľudia zbavujú, ak si to postavili, je to na dobrom mieste a dom majú radi? Proste mi to zaváňa prúseromOdpoveď na príspevok od rapture:
@durko64 Ďakujem veľmi pekne za múdru odpoveď. To… @rapture Zájdi na Oravu, navštív tam sídlo na montované drevostavby... Ak chceš dom, ktorý ti postaví firma, že ty len zaplatíš a sťahuješ sa, poprípade si dorobíš dvere, podlahy, obklady, tak montovaný drevodom je podľa mňa najlepšia voľba. Nehovoriac, že sa môžeš sťahovať do 6 mesiacov od podpisu zmluvy. Za 6 mesiacov máš projekt, vybavíš SP, základovú dosku, prípojky a aj samotnú stavbu...Odpoveď na príspevok od rapture:
@frantisekca ale to sa zase dá skontrolovať. Pri … @rapture Ľudia sa zbavujú montovaných domov? To si ako k tomu prišiel? Akože v inzercii není nič iné? Urob si deň voľna a zájdi na tú Oravu. Priprav si otázky na ktoré chceš odpovede. A asi najskôr si pozri YTB, kanál Drevostavby s Pavlem Šimkem, aby si mal nejaký prehľad o tej problematike a vedel na čo sa máš pýtať... Lepšiu objektívnu prípravu inde nenájdeš. Aj Šimek chápe a neraz to zdôraznil, že vždy berie ohľad na cenu a od toho má patričné očakávania.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@bigjamajko cena nezavisi od cisel v katalogu, al… @rapidek každá normálna firma ma v zmluve cenu z katalógu. Žiadne "pánko, cenu budeme vedieť až keď to postavíme".Odpoveď na príspevok od bigjamajko:
@rapidek každá normálna firma ma v zmluve cenu z … @bigjamajko Teoreticky áno. Prakticky sa tá suma líši o zmeny v projekte. Ešte je navýšená napríklad o odvoz odpadu, mobilné WC atď. Ale to je vecou dohody, čo zabezpečuje investor. Tak je tomu u solídnej firmy. Aj tu na fóre je xy príspevkov o tom, ako napr. Mirano dodržalo cenu, bez navyšovania.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@bigjamajko Teoreticky áno. Prakticky sa tá suma… @frantisekca mam rovnake skusenosti s menovanou firmou.