Preberací protokol.

Prosím, vie niekto poradiť ohľadne preberacieho protokolu, kde firma nedodržala dohodnuté termíny a tvária sa ako mŕtvy chrobák? V decembri bude rok od prebratia domu a stále nedokončené veci. Odvolávajú sa.... však máte kde bývať,tak čakajte. Termin mali do februára a je koniec augusta. Nevieme čo robiť. Ďakujem za skúsenosti, ak niekto riešil podobné.
Odpovedať
@adelaidina A cenu za dielo ste im už zaplatili?
Odpovedať
Súčasťou protokolu bolo zadržanie e za nedorobené veci. Stále nemáme dvere. Je to zapisane v protokole, že sa vyplatí zvyšok keď budú. Čo sa dorobilo sme aj vyplatili. Elektrinu sme si museli dať dorobiť sami. I keď aj to bolo v protokole. Sme zúfalí. Od decembra bez dverí v chodbe, odkiaľ cez zimu ťahalo. Nikoho nič nezaujima. Celá chodba je nedorobená, nemáme lišty, takisto linka nieje dorobena, lebo za ňu sa mali zasuvat dvere. Z celej sumy domu je ešte zadržaných 1000€, no je to protokole.
Odpovedať
@adelaidina Tak si to dajte spraviť inej firme, alebo kúpte a urobte sami a viac im nič neplaťte.
Odpovedať
Dajte urobiť iným a pošlite im faktúru, ak bude vyššia nech doplatia. Väčšie firmy to robia tak. Za držia ti 5% z diela, ak nenastúpis na opravu v termíne zavolajú iných, pošlú faktúru a za počítajú... Môže sa stať že ešte bude firma doplácať... Ale je taka zmluva.
Odpovedať
@chrobak7 len všade by sme na dodanie čakali 6 týždňov a to by medzitym možno nabehli oni to dorobiť. A čo potom s objednávkou? Zaujíma ma, ako je záväzná ta dohoda z protokolu. On nám vyhadzuje na oči, že sme nezaplatili celú sumu, takže čo chceme reklamovať. Ibaže my nechceme reklamovať, my chceme dokončiť dielo podľa preberacieho protokolu. A nijako nevieme ako ich pritlačiť k činnosti.
Odpovedať
@daralbajda ako som písala všade by dodanie trvalo viac ako 6 týždňov.
Odpovedať
@adelaidina to je tak ked sice mate zadrzne ale nemate v zmluve pokutu z omeskania. Cize im je jedno kedy to dokoncia lebo ked to dokoncia tak vy to doplatite v plnej vyske. Treba prestudovat zmluvu poriadne a pripadne z nej odstupit a dorobit si po vlastnom.
Odpovedať
@adelaidina Toto poznám. Tiež, keď mi v r. 2017 dodávali okná, boli tam nejaké reklamácie a meškania v dodávke. Podľa zmluvy mali sankciu za omeškanie, bolo to niekoľko stoviek € zo 7 tisícovej objednávky. Poslednú splátku som vtedy nezaplatil. Riešilo sa to aj cez MS. Dodávateľ tvrdil, že mi nemôže uznať penále z omeškania, lebo faktúry nie sú uhradené. Tak som to všetko uhradil a potom mi zaplatili aj tie penále. Ale ani za toho boha to nechceli započítať navzájom. Ako by to bolo v tvojom prípade - nedá sa povedať. Nepoznáme dodávateľa, či je seriózny.
Odpovedať
@adelaidina Ak v tom nie ste doma zájdite za právnikom zo zmluvou a aj z protokolom. Nech Vám poradí resp. napíše poslednú výzvu z termínom dokončenia diela s tým že ak to do vtedy nezrealizujú riešite to externe a náklady (ak budú vyššie ako zábezpeka) budete vymáhať u nich. Treba na nich tvrdo takéto firmy sa spoliehajú že zákazník rezignuje a dokončí si to sám za svoje.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez si myslim, ze by ste si na formulaciu mali prizvat pravnika, nech vidia, ze to proste nenechavate len tak a mozno ich to nakopne to dokoncit. je to v niektorich pripadoch smola na takychto natrafit a potom clovek nevie, ktorym smerom by sa mal pohnut
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?