Poznate PL firmu EXTRADOM?

Zdravim. Chcem sa opytat na tuto firmu.Hladal som ju na nete,resp.aj tu na modrej streche ale nic.Zapacili sa nam tam ceny a celkovo velke mnozstvo domov.Chceme dvoj podlazny dom a tu na SK su ceny dost vysoke.Preto sa rozhodujeme pre Polsko. Jedna sa o tuto firmu: www.extradom.pl Dakujem za kazdu info.
Odpovedať
Mame zaujem o tento dom.Myslite ze by tam mohla byt kompletne cena 170000 ZL?Nejakych 40-45000eur. Popripade neviete o nejakom cloveku z okolia Ziliny,ktory by urobil projekt?Na takyto styl domu.Dakujem. https://www.extradom.pl/projekt-domu-...
Odpovedať
Profilova fotka
@black333 rozmýšľate dobre, ale to nie je dom ale domček. Musíte rešpektovať platné normy a tie zmenia úžitkovú plochu a rozmery. Je to riešené dobre,ale musíte mať plyn alebo elektr. kúrenie, iné izolácie. malá chybička : schodisko 2 x2,4 m nemôže mať plochu 2 m2 Aj ked sme s Poliakmi v Únii,niektoré veci si vysvetľujú ináč.
Odpovedať
@jan45 dakujem za odpoved.Pozerame to z priatelkou a nejak mi to nejde pochopit.No mam pocit,ze narazate vlastne na velkost toho domu?Som myslel ze by to malo stacit.No podme k tym normam.Ako chcete mi povedat ze nakoniec by mohol byt problem so Slovenskym zakonom alebo povolenim?Ako samozrejme myslim to v dobrom.Len som nikdy tieto veci ohlade vystavby nerobil,preto si necham rad poradit.Pozeral som aj slovenske firmy ale ludia,nehnevajte sa na mna.Preco mam dat zarobit Slovakom,ktori nevedia co by pytali.Za bungalov tu pytaju take sumy ze sa mi rozum zastavuje.Preto skusam vedla u poliakov. Este raz dakujem za kazdu radu. :-) Ozaj.Musime sa prisposobit nasemu pozemku,kde este stoji stara drevena chalupa.Tak zhruba v rozmeri starej chalupy chceme novu.No mozno sa bude dat pozemok o nieco zvacsit.Idem pozriet este jeden dom.Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@black333 to že nie je veľký chválim, že je podkrovný druhý raz, ale to sú katalógové projekty spred pár rokov a už platia nové predpisy. Tie zmenia hrúbky stien a tým sa zmení aj cena.Neverím (aj keď pri Poliakoch to možné je) že s dovozom sa to nepredraží. Firmy si nevšímajte, rozhodnite sa, musíte mať projekt a z neho posúdením ponúk vybrať cenu. Príprava môže chvíľu trvať ale v konečnom dôsledku to skráti výstavbu a hlavne ušetrí peniaze.
Odpovedať
@black333 Ku konkrétnemu projektu sa nevyjadrím, ale mám rozmerovo podobný projekt (kuk album) a poviem ti, že materiál na hrubú stavbu mám po rôznych tendroch a kombináciách nacenený na cca 20000€. Je to porfix, najlacnejšia betónová krytina, krov z oravy a najlacnejšie biele trojsklo aké som zohnal. Plus žumpa, studňa a prípojka NN. Najlacnejšiu ponuku na prácu na hrubej stavbe mám na 11000€. Čiže približne 35000€ bez ďalších vecí, ktoré ku tomu patria...rôzne tmely, lepidlá, náradie, a milión ďalších. Mám brata, ktorý pred dvoma rokmi staval dom v poľsku a nasťahoval sa minulý rok. Dom ho stál zľahka cez 100000€. Stavali mu ho miestny živnostníci, žiadna firma. Poliaci sú možno lacnejší, ale zázraky sa jednoducho nedejú.
Odpovedať
@roboza Diky moc. No preto sme chceli nieco taketo,teda v rozmeroch myslim,ze nam to z priatelkou staci.Jednalo sa mi o to,ze tu podnikatelia pytaju za maly bungalov a trojizbovy nieco cez 65000eur.A to ja proste nedam.Nehovorim,ze vsetci Slovaci su taky ale vsetky firmy,ktore su na Slovenskych strankach a ponukaju tieto vystavby bohuzial taky su.Samozrejme viem,ze kvalita nieco stoji ale zase nepotrebujem mat vsetko,zlate.Videl som zopar domcekov z polskych firiem a vyzeraju skvelo.Ak samozrejme zozeniete dobru firmu.Kedze pozemok mame,kde este stoji stara chalupa,viem aspon podla mojich vypoctov ze vykopy,platna a este tam potrebujem oporny mur,bude stat okolo 6-8000 eur,plus minus.Proste sa musim zmestit do rozpoctu.Uvidim. :-)
Odpovedať
@black333 No podľa mňa sa poschodový doma 8x12 ako mám ja alebo si tu postol ty nedá ani svojpomocne postaviť za 45000€. Niektoré veci si sám jednoducho neurobíš. Krov, elektrina, kúrenie, sanita/voda, linka, omietky...pri mojom projekte počítam so 65000€ a všetko bude najlacnejšia dostupná alternatíva. Sú tu viaceré príkladu stavieb svojpomocne, alebo úsporne organizovaných, tak to by mohlo poslúžiť pre utvorenie obrazu: http://www.modrastrecha.sk/blog/ups/a... Alebo obľúbené firmy: http://www.mirano.sk/katalog-projektov/ http://montovany-dom.com/?s=option-li...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?