Podlahový rošt a dlážkovica

Ahojte, potreboval by som radu niekoho kto robil drevený podlahový rošt a dával naň dlážkovicu. V malej drevostavbe mám primárny podlahový drevený rošt, pod nim je suteren bez betonóvej deky, čiže podlahový rošt je zároveň strop suterénu. Primárny rošt má výšku 15cm a medzi hranolmi bude tepelná izolácia. Naň chcem pridať ďalší rošt s výškou 10cm s tepelnou izoláciou a naň dlážkovicu. Mám moňosti: 1. na druhý rošt dať drevený záklop a až naň tenšiu dlážkovicu. 2. bez záklopu so silnejšou dlážkovicou.. V článkoch vidím, že sa to môže robiť oboma spôsobmi, ktorý by ste uprednostnili a prečo ? Aký zhruba rozostup druhého roštu by ste zvolili a pri ako hrubom záklope/dlážkovici ?
Odpovedať
@stavepeter dlážkovicu neodporúčam, lebo bude vŕzgať. Ja som robil podlahu takto, hranoly 60 cm od seba, na to dve 18 mm drevotresky a PVC v dekore dreva: https://www.modrastrecha.sk/blog/jaki...
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino nemôže vrzgat lebo ja idem dávať do spálne a do obývačky :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matko291 ale moze tomu nezabranis .. bude to na sebe oprete a jemny pohyb a hned vrzga. Mne rak vrzgal rost na posteli lebo je polozeny na drevenom hranolceku a kua iba v jednom mieste u zeny nie len u mna pri hlave lebo nejako ine drevo a trie to . Podlepenie paskou problem odstranilo
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr čiže radis na rošt nalepiť pašku? A potom dlazkovicu?
Odpovedať
Profilova fotka
@matko291 neradim ja len ze nezabranis a ako som pisal u mna to bolo malinke miestecko a stacilo 4cm pasky na toto miesto cela cast bola ticho.... to ako by si chcel nevrzgajuce parkety ved to je to retro :-)
Odpovedať
@stavepeter musis dat husty raster rostu cca 40cm a 28mm dlazkovicu
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr v pohodicke, ďakujem ;-)
Odpovedať
@stavepeter budeš to robiť sám alebo objednávať u niekoho? 2x pokládka = 2x cena, medzi rošt a dlažkovicu daj geotextíliu a nič ti vŕzgať nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav dobrý napad z tou textíliou a tá najpevnejsia sa bude aj dobre sponkovat, palec hore @slavoslav ;-)
Odpovedať
@slavoslav Vsetko robim sam, to je zaujimavy napad s tou geotextiliou, to by som mohol vyskusat.
Odpovedať
Nasiel som v jedno clanku od vyrobcu dlazkovic, ze rozostup rostu by mal byt menej ako 25 x hrubka dosiesk/dlazkovice. Napr. pre hrubku 20mm to vychadza max. 50cm rozostup. Niekde ale vidiet mensie rozostupy - ako aj pise majsterdreva 28mm a 40cm.
Odpovedať
ja by som chcel na pôvodnú betónovú podlahu dať fóliu a na ňu rošť 50x50mm s rozostupom 100cm, medzi to polystyrén a druhú vrstvu priečne hranolky 50x50mm s rozostupom 50cm, medzi zas polystyrén a na vrch palubovku. Môže to takto byť? Prípadne aký polystyrén použiť? EPS, XPS?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@spankor Pani, drzte sa prosim temy, otazka bola o rozostupoch rostu a o tom, ci navrch dat zaklop a potom tensiu dlazkovicu alebo rovno na rost hrubsiu dlazkovicu. Zatial su tu tri odpovede: jakino, majsterdreva a prva polovica odpovede od spankor-a. Dakujem !
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?