Odkial kupit Tatransky profil v dobrej kvalite?

Ahojte, Potrebujem niektore miesta na dome oblozit tatranskym profilom. Firiem co ho ponukaju je vela, pred mesiacom som oslovila prvu co ma reklamu na googli, slubili ze dodaju do 2 tyzdnov, no ani po mesiaci nic.. tak som objednavku zrusila. Mate, prosim, s nejakou konkretnou firmou dobre skusenosti? Viete mi odporucit? Boli sme mrknut v O.., no kvalita TP vobec nezodpovedala vysokej cene.
Odpovedať
1
2
ani si ich neskusala nejako kontaktovat, ze preco je problem s dodanim, co sa stalo? akurat dnes sme sa s muzom bavili, ze niektore firmy v lete akoby isli len na 50%, ze aj problem s komunikaciou, aj dodanim mnohych veci a podobne a pritom leto je prave obdobie, kedy mnohi potrebujeme kadeco robit na dome a okolo neho.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od obonka:

ani si ich neskusala nejako kontaktovat, ze preco…
@obonka leto = dovolenkové obdobie..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@gadefox ja tomu rozumiem po tejto stranke, len je to casto problem pre nas ako zakaznikov, ked chceme nieco robit, vela veci to dokaze skomplikovat a ked je problem s komunikaciou, tak mna osobne to vie odradit :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od nitakimuri:

Ahojte, Potrebujem niektore miesta na dome oblozi…
@nitakimuri pripojim sa ak mozem, toto by zaujimalo aj mna a hlavne aby to drevo stalo za to, aby bolo kvalitne a aby aj nieco vydrzalo, len my to nechceme ako obklad, ale praveze ako podlahu na terasu, tak tam tiez medzi tym bude asi aj nejaky rozdiel :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od babennik:

@nitakimuri pripojim sa ak mozem, toto by zaujima…
@babennik pokial chces ist do dreva, tak dozaista cerveny smrek, ten patri k najodolnejsim ihlicnanom a co je vyhoda, tak aj bez nejakeho nateru ma zivotnost nejaky 10-15 rokov a s naterom sa ta zivotnost tych dosiek da predlzit, co je parada.
Odpovedať

Ahojte, Potrebujem niektore miesta na dome oblozi…
@nitakimuri Na dome ,znamená do exteriéru? Ak ano,tak veľmi dôležitá je hrúbka obkladu. Do exteriéru,hlavne ak to dávaš na stranu,kde je dom UV silne exponovaný,tak tam by mala byť hrúbka min.24mm. Ak namontuješ hr.18-20mm,tak to slnko doslova upečie,následne popraská a deformuje,často sa vyvlečie z drážky. Optimálne je preto použiť poldrážku alebo ukladať ako škridlu.Perfekne to majú zmaknuté v Škandinávii,kde je 90% domov z dreva.Ano,v slov.podmienkach je ideál smč( červ.smrek).Je síce dosť drahý,ale neoľutuješ.A ak ho ošetríš ešte pred montáźou a potom pravidelne udrźuješ,tak ťa prežije. Do Budapešti som dodával na rekonštr. krovy z smč na staré kúrie staré viac ako 100-200rokov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andynr:

@nitakimuri Na dome ,znamená do exteriéru? Ak an…
@andynr Červený smrek dlho "plače", tmavie a navyše je veľmi náchylný na krútenie. Vzhľadovo pekný, ale ja by som ho na obklady nechcel
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@andynr Červený smrek dlho "plače", tmavie a nav…
@petersd Čo máš z červ.smreku? Ja doma všetko. Ano,plače,a to vadí? A tmavne( oxiduje) preto,že obsahuje veľa živice,čo štrukt.dreva ochraňuje. Keď sa natrie uv odolnou lazurou,tak netmavne. A že sa krúti? Ssmoztejme,každé drevo četstvo napílené sa môže skrútiť,smč nevynímajúc. Závisí preto ako bolo pílené,ako ho uskladníš a ako ho namontuješ. Ostatné je vec vkusu. Ale čo sa kvality týka smč je top slov.drevina,drevo je husté,živičnaté a veľmi odolné. Najlepšie šindle sú práve štiepané z smč.
Odpovedať

@petersd Čo máš z červ.smreku? Ja doma všetko. A…
@andynr Ja za top slovenskú stavebnú drevinu považujem jedľu, za stolársku - duba. Na interierové obklady "škvirček" - biely smrek. Červený smrek sa v mojom regióne použival najmä na "diľe" - podlahy do stajní, a pod svine. Keď prischne, ani kliniec doňho nechce ísť.
Odpovedať

@nitakimuri Na dome ,znamená do exteriéru? Ak an…
@andynr verim, lebo v interieri aj exterieri si otec potrepel na čsmrek a vsetko to bez udrzby existuje uz cez 30 rokov
Odpovedať

@andynr Ja za top slovenskú stavebnú drevinu pova…
@petersd Téma nebola stav.drevina ani interiérova drevina ani stolárska drevina,ale exteriér.obklad. Možno v tvojej lokalite sa smč používal pod svine ,najskôr tak dávno v minulom storoči.. Skús si ho kúpiť teraz. Je to drevina,kt.má jednak nádhernú textúru a sfarbenie,je veľmi odolná do exter.kvôli hustote dreva,je to tzv.tvrdé mäkké drevo( rekonštr.a strešné šindle v pamiatkách sa robia výlučne z smč)drevina smč v top kvalite vhodná aj do interiériéru,tržne veľmi vyhľadávaná aj v EÚ,hlavne AT a HU. Mám s tým bohatú prax a os.skúsenosť. Ty si to kľudne kúp na tvoje " diľe" hoci neviem,čo to v slov.jazyku znamená.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@gadefox .. a to sa rovná komunikácia... nepoviem, že dodám za 2tyzdne, keď viem, že mám kapacity to zvládnuť za 6. Leto lebo dovolenka.. 4 mesiace... pred Vianocami, lebo Vianoce 2 mesiace a pól roka sa na to vyhovárať alebo solídna firma prijme opatrenia, aby sa to nedialo.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od backo15:

@babennik pokial chces ist do dreva, tak dozaista…
@backo15 dakujem ti za radu. nemam s tymto vobec skusenost, preto som aj tu, aby ste mi poradili, co mate na terasach a ako je to aj s udrzbou, aj napriklad s nejakym prehrievanim tej podlahy potom a takymito praktickymi vecami :)
Odpovedať
Profilova fotka

@petersd Čo máš z červ.smreku? Ja doma všetko. A…
@andynr ty mas s cervenym smrekom skusenost, podla toho, co som pochopila, mas to uz nejaku dlhsiu dobu? nelutujes to teda? ma to zmysel do toho ist, aj ked to chceme na terasu? tiez by som rada vedela, ze na co si dat pozor, ze ked budeme vyberat od koho kupit?
Odpovedať

@petersd Téma nebola stav.drevina ani interiérov…
@andynr prosim mozte mi poradit ktory typ /hrubka, sirka/ dosiek z tohto webu https://www.drevo-profil.sk/terasy-fa... by bol najvhodnejsi na dreveny obklad tu pod okna miesto 35rocneho cierneho vysuseneho popraskaneho a skruteneho obkladu? Tieto povodne perodrazky su hrubky 1,5 cm
Odpovedať

@andynr prosim mozte mi poradit ktory typ /hrubka…
@nitakimuri s tymto by ti podla mna mala seriozna firma vediet pomoct, aby si vybrala dobre, aby to aj pekne vyzeralo, aj sedelo :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...

@andynr Červený smrek dlho "plače", tmavie a nav…
záleží od toho kde riastol, najkvalitnejší je s Červenej Skaly ,odtiaľ je i pomenovanie,smrekovca opadáva všetko ihličie na zimu, lebo tam má vhodnú pôdu i klimatické podmienky, vyššia nadmorská výška rastie pomalšie, hustejšie a ťažšie drevo, v exterieri vydrží ak naň neprší roky,
Odpovedať
Ak je drevo na fasáde a naň prší a svieti slnko, tak treba pravidelne obnovovať náter, alebo použiť tzv. parené drevo, ktoré v exteriéri vydrží a rokmi získa sivastú patinu. Máte tam zlý prístup, tak by bolo lepšie investovať do pareného dreva. Skúste osloviť predajcu, ktgorý obklad by odporušil z hľadiska odvodu zrážok, t.j. aby sa do drážok nedostala vodala a nedržala sa tam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Ak je drevo na fasáde a naň prší a svieti slnko, …
@roman_x vdaka, jedna sa len o 6m2, cize firmy do toho tahat nebudem, vymenit si to viem sama, len neviem ci borovicu, smrekovec alebo cerv.smrek. obklad chcem tentoraz snehobiely lebo aj dom cely na bielo malujem, cize farba Osmo.
Odpovedať
Červ. smrek, výborné drevo, ťažké, výborné na ploty, ale dosť tmavne a pôsobí ako stmavnutý obklad na hrade, preto sme obklad vyhádzali z interiéru, prebrúsiť s drážkami to sa moc prácne. Ak svetlý, potom jedine smrek, aj ten ptmavne, ale hlavne pomaly a niež až do takých odtieňov. Buď to nechať tak, aby to chytilo patinu a na zapadajúcom slnku to hralo, alebo potom pravidelne obnovovať náter, určite nie lodný lak, ale svetlé tenkovrstvé lazúry(nie napr. Belinka)
Odpovedať

Červ. smrek, výborné drevo, ťažké, výborné na plo…
@roman_x osmo farbu stolari pouzivaju
Odpovedať

@roman_x vdaka, jedna sa len o 6m2, cize firmy do…
@nitakimuri červený smrek i modrín je starší, ľudový názov smrekovca,ktorý opadáva celý na jeseň ,má malé tvrdé šišky na rozdiel od smreka a na jar má nové ihličie, patrí pod borovice tých je kopa druhov a je to pomerne ľahké drevo ako bežné smreky asi 420 kg/m3 ak si dobre pamätám ešt zo zakl. školy, najlepšia konzervácia hlavne proti škodcom a pukaniu je ako hore popísané parenie a sušenie, a natieranie ekologickým olejom pokiaľ popije
Odpovedať

@roman_x vdaka, jedna sa len o 6m2, cize firmy do…
@nitakimuri :Asi by som si položil otázku, aký zmysel bude mať ten obklad, ak nebude priznaný, ale opticky utopený bielym náterom v bielej fasáde?
Odpovedať

Červ. smrek, výborné drevo, ťažké, výborné na plo…
@roman_x tmavne len to čo má momentálne viac živice,a to všetke ihličnaté, nemá to rovnaké množstvo stále záleží aké počasie prevláda v jednotlivých rokoch a kde rastie či viac v tieni alebo na slnku a kde je aká pôda,lebo rastie i na skalách kde je jej ozaj málo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od informatik:

@nitakimuri :Asi by som si položil otázku, aký zm…
@informatik spočiatku ani nebudeš vedieť čo to je len hustý biely náter, nebude vidieť letokruhy
Odpovedať

@nitakimuri :Asi by som si položil otázku, aký zm…
@informatik skusim takto
Odpovedať

@informatik skusim takto
@nitakimuri : To už by mi zmysel dávalo, mohlo by to byť pekné, len to nie je tatranský profil. :) Osmo ináč aspoň u olejov je medzi top na našom trhu, samozrejme aj cenovo.
Odpovedať

@nitakimuri : To už by mi zmysel dávalo, mohlo by…
@informatik mali sme zlty dom s hnedym drevom, teraz robim biely dom s bielym drevom + primorske bledomodre okenice
Odpovedať

@nitakimuri : To už by mi zmysel dávalo, mohlo by…
@informatik ake laty teda kupit na obklad, prosim? Perodrazky a tatransky aspon nemaju diery a nevojdu tam osy
Odpovedať
@informatik ake laty teda kupit na obklad, prosim? Perodrazky a tatransky aspon nemaju diery a nevojdu tam osy
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?