Montovaný dom - montáž satelitu

Profilova fotka
Predošlí majitelia mali príjem TV signálu len terstriálnou anténou. Tú si odmontovali. My sa už štvrtý mesiac rozhodujeme, že ako to budeme riešiť my. Káblovka, ako sme mali na byte v meste, tu na dedine je bez šance. Tak uvažujeme nad satelitom. Ale máme pochybnosti, že ako ho namontovať na montovaný dom. Možno majstri satelitní montovači majú technologiu zmáknutú, ale chceli by sme zopár info, aby sme sme sa nenechali dobehnúť a urobili nejakú kravinu, čo by sme mohli časom oľutovať. Hlavne čo si môžeme dovoliť a čo nie. Ako ste to riešili, alebo videli riešiť, vy??
Odpovedať
ja som to riešil tak,že mi kamionista (v r. 1990) kúpil v DE prijímač,konvertor a polarizátor,tu som si kúpil parabolu,koax,pozváral držiak a namontoval na stenu.Dnes v nových domoch už je vnútorný rozvod koaxiálom do miestností kde sa počíta s TV. Montéri zo Skylinku Vám to namontujú a spojazdnia po dohode s vami.Nemusíte nič nikde zháňať.Rozmýšľam nad tou "kravinou",ale žiadna ma nenapadla..
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik mala som na mysli samotne upevnenie paraboly na montovany dom. Nie už samotný satelitny prijem do TV
Odpovedať
@lifelike ,ja odtialto nevidím Váš dom,či to chcete na strechu alebo na stenu,z čoho máte steny,akú krytinu.To sa musíte dohodnúť z montérom.Dobre keby ste mu už pri objednávaní dopredu vysvetlili podrobnosti,aby vedel,čo si má zo sebou zobrať
Odpovedať
@lifelike ak sa rozhodujes o tak banalnej veci 4 mesiace znamena to ze ziadny satelit asi nepotrebujes :-))) Z tvojej otazky vobec nie je jasne co vlasrne chces.. mas problem ako namontovat satelit? Momtazna firma to zvladne v pohode . dovolit si mozes vsetko na co staci tvoja penazenka.... riesenie je od 1€ az po niekolko stovák €.... s mesacnym poplatkom od 0€ po hocikolko €.... :-))))
Odpovedať
Parabolu daj na rurku v plote ak sa bojis ze sa ti rozpadne dom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke máš pravdu. Televízia nám až tak nechýba. Intenzívne sme o nej neuvažovali :-) Chcela som vedieť napríklad, či tu parabolu môžeme dať upevniť na stenu montovaného domu. Ci sa to tak robí. Vŕtanie do plášťa montovaného domu ma asi viac úskalia ako do murované ho.
Odpovedať
@lifelike tazka otazka takto na dialku, nik nevie co mas v mieste uchytenia podtym a spoliehat sa v tomto na radu z takto daleka je hazard. Najlepsie ti napisal @fugas20 to mas istotu ze nic nepokazis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?