KVH hranoly

Ahojte. Viete mi niekto poradiť, aký je rozdiel medzi KVH hranolmi, ktoré su impregnované proti škodcom a plesniam a medzi hranolmi, ktoré sú vysušené pod isté percento? Čo je kvalitatívne lepšie? Chceme si dať postaviť dom a veru vôbec sa nerozumieme do týchto technológii. Sme trochu ohraničení aj financiami, ale samozrejme nechceme to na úkor kvality. Veľmi pekne vám ďakujem za akékoľvek info :-)
Odpovedať
to su dve rozne veci. Aj vysuseny hranol je potrebne osetrit proti plesniam a skodcom.
Odpovedať
@evik296 KVH hranoly- drevo, ktore je specialne susene v peciach. Taketo drevo obsahuje 12-15% vlhkosti. Vzduchosuche rezivo- drevo susene na vzduchu. Taketo drevo obsahuje okolo 30% vlhkosti. Rozdiel je v tom, ze drevo susene na vzduchu ma v sebe viac vlhkosti a teda moze dochadzat k nejakym objemovym zmenam vplyvom teplotnych zmien atd- je objemovo nestale. To moze mat za nasledok vrzganie, praskanie a pripadne tvorbu mensich trhliniek v interieri. KVH hranoly su objemovo stale, zmena teploty ma na ne minimalny ucinok. Pokial je zabudovane do konstrukcie domu nemusi byt dokonca ani nijako osetrene. Pri umiestneni v exterieri je samozrejme dobre ho osetrit.
Odpovedať
Ďakujem veľmi pekne :)
Odpovedať
@evik296 moj osobny nazor je taky,ze KVH-hranoly su jeden bomba ksef pre obchodnikov s drevom nic viac pretoze v Kanade mi stoji 35rocny dom z obycajnych drevenych hranolov vysusenych volne na vzduchu a nema ziadne plesne ani podobne nesvari a nechapem preco ma dat niekto 380,-euro za kubik ked take iste hranoly volne susene splnia tu istu funkciu akurat cena je 200,-euro za kubik jedno ale dodam,ze dom nemam obaleny ziadnymi foliami a podobnymi igelitovymi pytlikmi ako sa to tuna s oblubou stavia.
Odpovedať
@kavar ach zase to tvoje drevo a kanada...
Odpovedať
Profilova fotka
@kavar suche , rovne, narezane hranoly po 200€ ? A to prosim kde pekne ?
Odpovedať
@majkoj napisem ti adresu do posty
Odpovedať
@majkoj dufam ze ti prisla bo ja som pocitacovy genius a tu nemozno reklamu robit
Odpovedať
Profilova fotka
@kavar prisla, ale nemam si to ako overit :), ja co som sa spytoval po okoli, je cena okolo 250 - 280€/m3 a viac. Aj to casto bez papierov.
Odpovedať
@majkoj vsak tam je aj telefon zavolaj ked ne dal som ti kontakt na konkurenciu skoro to iste lacne
Odpovedať
Profilova fotka
@kavar ale ja sa akosi nebudem trepat 200 km po drevo :)
Odpovedať
@majkoj ale aspon vidis ze netrepem do vetra,a nechapem ta u vas je drevodpracujuci zavod abo bol a tu lacnejsie drevo je kdepak asi udelali soudruzi s NDR chybu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kavar no zatial som nic nevidel, ukaz fakturu a potom uvidim :), prave som sa pytal kamarata po com bral susene 25mm dosky , 370€/m3
Odpovedať
@majkoj kto nespekuluje ale nakupuje ma za 200,- kto spekuluje s paperami nech sa paci aj za 400,-
Odpovedať
@kavar normalne nakupovanie s DPH je spekulovanie? ja som myslel, ze skor opak :)
Odpovedať
Profilova fotka
zareagujem na povodnu otázku. KVH hranol je konštrukčné rezivo primárne určené na drevostavby , takže teoreticky možno dom postavit aj z normálneho reziva , ale vsetky rizika objemovej nestálosti a vlchkosti sa prejavia neskor. Asi bude dôvod , prečo všetky firmy používaju KVH na drevostavby / montované /.Niečo o tom viem , pozri si naše albumy .
Odpovedať
Profilova fotka
Aj nam stavaju montovany dom z KVH hranolov. A tiez ma zaujima, ci tieto hranoly treba impregnovat/morit proti skodcom a plesniam. Na stranke vyrobca uvadza "Při použití KVH hranolů lze upustit od chemického ošetření téměř ve všech oblastech. V případě, že je stavba řádně uzavřena jsou houby, plísně a napadení hmyzem vyloučeny." To mi príde zo strany výrobcu trochu alibistické. Čo sa rozumie pod "řádně uzavřenou stavbou"? Druhá otázka. Pokazil by som niečo, ak by som tieto hranoly nechal natriet ochrannym naterom? napr. Krovsanom?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
môžte prosím aj mne napísať kontakt na tu pílu kde máte tu dobrú cenu ? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?