Klady a zápory bývania v drevodome

Ahojte, viem, ze fór o drevostavbach ci drevodomoch je tu dost ale aj tak by som bola rada keby mi viete napisat, samozrejme ti co uz uzivaju takyto domcek, ako sa vam byva(ako dlho uz byvate), mozno napisat konkretne klady a zapory byvania.A takisto mate niekto skusenost s tym, ze sa do takeho typu stavby dostanu(do stien) hlodavce alebo hmyz??? A posledna otazka:) referencie na firmy, skusenosti s konkretnymi firmami( ak sa tu nemozu menovat tak prosim aj do internej posty). Dakujem vopred ;-)
Odpovedať
1
2
..naozaj nikto nic???
Odpovedať
Profilova fotka
@vivien28 Byvam v takom dome od Decembra 2008. Klady: Rychlost vystavby, Pevna cena za dielo, minimalne naklady na vykurovanie zapory: kedze su vnutorne steny oblozene sadrokartonom, nemozes si zavesit tazsie veci typu televizor atd... na stenu len tak mirnix dirnix. Treba sa trafit do konstrukcie. Inac som za tie cca 3 roky nepostrehol ziadny iny zapor. Hlodavce a hmyz zatial ziadne. A to byvame cca150 - 200 metrov od hory. Na hlodavce treba macku. tavala nam to firma ROBY z Povazskej Bystrice
Odpovedať
@zbrdlowski zaujímalo by ma kolko stupnou máte vnutri teraz cez tie horučavy
Odpovedať
@meryber to je podla mna jedina nevyhoda drevostavieb, preto ich treba projektovat s "citom" :-) a pouzivat tieniace prvky. Tiez trosku nesuhlasim ze sa nic neda zavesit, pretoze aj to zavisi od sposobu vystavby, resp. konstrukcie... ale aj tak aj na SDK sa asi daju upevnit tazsie veci (napr. ten televizor), len inym systemom. A my este nebyvame, tak neviem povedat ale budem urcite informovat :-)
Odpovedať
drevostavba sa prehrieva viac ako murovana?
Odpovedať
@kriloter podľa mňa áno, čítala som názor jednej pani tu na MS, že ide kupovať klímu.Aj my ideme stavať montovaný dom s oceľovou konštrukciou.Poznám 3 ľudí z blízkeho okolia všetci sú spokojní.Veľmi nízke náklady na vykurovanie, rýchlosť výstavby, nešpekuľuje sa s cenou materiálu či cenou za prácu.
Odpovedať
nájdi si profil Carolinka stavia v Nitre má montovaný dom nájdeš tam aj kontakty.Naši známi majú od www.pitko.hu
Odpovedať
@meryber @zbrdlowski Pozdravujem Vás :-) Tiež by ma zaujímalo, ako je to vo Vašom dome s vnútornou teplotou v týchto horúčavách. Vďaka Vám som v kontakte s Roby a zatiaľ veľká spokojnosť. Stavať chcem až budúci rok, zatiaľ mám vypracovanú štúdiu, pracuje sa na projekte a stavebnom povolení. Tu na juhu to teraz neskutočne praží, zvažujem kúpiť do domu klímu, treba to premyslieť dopredu. Z firmy mi vraveli, že je to v lete v pohode aj bez klímy. Ako to vidíte Vy? Vopred ďakujem za odpoveď :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my bývame teraz na jesen druhy rok v drevodome.....a s tou vnutornou teplotou je to hluposť.....vôbec nemáme vnutri horko,dokonca porovnatelne cca o 2C menej ako známi v klasike :-p je to všetko o stavbe steny...a hlavne nasmerovaní na svetove strany 8-) a hlodavce a hmyz sú další "hlod" od zarytých zástancov klasiky:-)
Odpovedať
@trend270 neblaznite s klimou, To je zrut energie ako hrom.
Odpovedať
Profilova fotka
@zbrdlowski sused ma montovany dom a na to, ze sa neda len tak vešať myslel vopred a steny v kuchynu a v detskej vystužil, po celej ploche tam dal nejaky silny material nepamatam si teraz nazov, prave preto, aby tam mohol aspon tazsie zaťažene police dat :) Samozrejme kuchyna je extra kapitola.... tam to poistili poriadne, aby im to nespadlo...
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 no je tak ako vravis. JA to mam pofotene, zak vzdy pred nejakym vesanim policiek a podobne kukam do archivu fotiek...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@meryber momentalne mame 22°C. Keby sme nechali otvorene dvere na terasu, tak isto viac
Odpovedať
Profilova fotka
my nemame montovany, ale v tychto horucavach sme mavali 29vnutri..... :-p
Odpovedať
@landm práve som to zavrhla :-) 22 stupňov mi stačí. Aj keby bolo 25, je to v pohode :-)
Odpovedať
koľko Vám trvala výstavba?
Odpovedať
@zbrdlowski až teraz som si pozrela tvoj dom.Je krááásny vkusný niečo také si predstavujem bungalov s lícovkami.okolo 100 m -120m.Do 2 mesiacov chceme začať.Dával si si stavať na kľúč či hrubú stavbu a potom dovávatelia? čo si myslíš o montovaných domoch s oceľovou konštrukiou?najprv sme chceli taký ako máš ty, potom manžel našiel s oceľovými skeletmi a máme dilemu.Mohol by si napísať hrúbku dosky a vrstvy?
Odpovedať
@zbrdlowski dakujem, to je dost zvlastne ked firma trvala na macke vsak tym padom priznavaju, ze sa do tych stien nastahuju respektive mozu nastahovat hlodavce, ci??? :-) Toho jedineho sa bojim.
Odpovedať
@lucinda7 nie je to hlod, je to fakt! Ale ja si myslim, ze to zavisi od firmy, moze byt ze im to spravili zle a z toho dovodu sa im tam nastahovali mysi. No neviem stale sme na vazkach, mna to ale velmi laka pretoze je to fakt rychlo postavene. A uz by sme coskoro byvali :-)
Odpovedať
@eliska13 Ak majú kovo-skeleťáci dobre poriešené tepelné mosty, prečo nie?
Odpovedať
@zbrdlowski tak to je fajn
Odpovedať
Profilova fotka
@vivien28 Nieee. to s tou mackou som trepol len tak... my mame tri, takze sa nam staraju o lov hlodavcov. Byvame 200 metrov od hory a na jesen je ich naozaj vela
Odpovedať
Profilova fotka
@eliska13 vsetko to bolo na kluc. Od zakladovej dosky po hotovy dom. A neviem co myslis tymi vrstvami...?
Odpovedať
Profilova fotka
@zbrdlowski inak, zaujimave, ze mate 22 st v tom dome.. dnes rano som sa pytala suseda v montovanom dome, ze kolko mali v tych horucavach a povedal, ze 28 -29... :-S takze tak ako my v murovanom nezateplenom.. Ale inak mate krasny ten domcek :)
Odpovedať
teplota v dome zavisi od mnohych faktorov, takze sa neda zovseobecnovat, ze v drevenom je teplejsie ako v murovanom a naopak.
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp asi hej..... my mame aj velke presklenne plochy okien a pod.... ale zase previsy strechy nam dostatocne tienia v najvacsom teple, az mi to vadi, kvoli kvetom, lebo nemaju cez den ziadne slnko na okne....ale zase aspon sa dom este viac neprehrieva...
Odpovedať
Profilova fotka
Byvam tri roky, nevidim ziadny zapor zatial, dogmy o montovanych domoch u nas este nejake tie roky potrvaju, kedze slovaci su najkonzervativnejsi narod na svete... teplota vnutri je presne taka, ako v ostatnych domoch, len sa to sprava inak na zaciatku horucav a na konci horucav... pokial ide o zavesenie cohokolvek nie je problem, visia nam skrinky, umyvadlo v kupelni, len na stene a to ma min 30 kg, so skrinkou asi aj 45kg... vsetko sa da naplanovat OK... v murovanych domoch je ovela väcsia pravdepodobnost chybovosti v detailoch...a to nie je malickost... Hlodavce hlupost, treba si vybrat konstrukciu, ktorej steny sa robia bez moznosti ich pristupu...
Odpovedať
presne to som mal na mysli katrin. Je to o natoceni podla svetovych stran, velkosti presklenych ploch, tieneni, systemu vetrania, lokalite na SK pod. Je tam toho strasne vela a na celkovu teplotu v dome to ma velky vyznam. :-)
Odpovedať
@drasnican1 co sa tyka toho vesania, to len tak ako pride, kde chcete si zavesite? Ci nejake specialne uchyty? Ja som povodne chcela visiacu skrinku s umyvadlom, ale akosi sme tam nedali vystuhy, tak bude asi normalne na nozickach skrinka.
Odpovedať
Profilova fotka
@maco na vnutorne steny ano, na obvodove, kde sme vedeli, ze bude kuchyna, tam sa urobila podla toho konstrukcia...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?