Odpoveď na príspevok od tomas_1989:
Dobrý deň Ak už sa táto téma niekde na fóre rieš… @tomas_1989 z coho presne mas obavu? Z textu nieje jasne co chces vyriesitOdpoveď na príspevok od tomas_1989:
Dobrý deň Ak už sa táto téma niekde na fóre rieš… @tomas_1989 Tomas napisal si to pekne zrozumitelne a bude ti stacit 3x25A, len nesmies pustit vsetky tie rohoze naraz s klimamy a nedajboze TUV a ruru na pecenie, lebo ti vyhodi istic :-) Z tvojho textu je citit, ze si prijal navrhy firmy za svoje a nic sa nemoze zmenit, alebo???Odpoveď na príspevok od tomas_1989:
Dobrý deň Ak už sa táto téma niekde na fóre rieš…99% ľudí, ktorí zvolili tento spôsob kúrenia, dnes banuje (to 1% si to IMO neprizná alebo vykurujú bungalov s plochou dvoj.garáže). Máš výhodu, že sa pred tebou popálili stovky ľudí, takže máš možnosť lepšej voľby. Tvoj bankový účet sa ti raz za to poďakuje..elektrické podlahové vykurovanie - rohože
Odpoveď na príspevok od rkorba:
@tomas_1989 Tomas napisal si to pekne zrozumiteln… @rkorba ďakujem za odpoveď k téme. Tak teplovodné podlahové vykurovanie tá firma nezrealizuje a ak by sme chceli mysleli by sme možno po vlastnej osi a potom ak náhodou niečo v budúcnosti by bol problém s kúrením firma by samozrejme dala ruky preč že to není v ich kompetenci ergo nebola by na to záruka... Tiež asi radšej by som šiel do teplovodného podlahové vykurovania ale budeme mať aj krb a snáď dáme aj aspoň 20tku polystyrén tak snáď nebudú termostaty často podlahovku zopinat?Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@tomas_1989 z coho presne mas obavu? Z textu niej… @cukrik25 dobrý deň. Len obava moja bola / je v tom ak by náhodou bol vyšší príkon v domácnosti aby nevyhadzovalo hlavný istič... Nevieme aká bude v budúcnosti situácia ale predpoklad je že všetko pôjde len a Len viac do elektrickej energie a požiadavky na systém sa budú len a len zvyšovať...Odpoveď na príspevok od gadefox:
>elektrické podlahové vykurovanie - rohože 99% ľ… @gadefox ďakujem za odpoveď a radu.zial firma ktorá nám bude staviat dom tak teplovodné podlahové kúrenie nezabezpečuje a ak by sme si chceli po vlastnej línií ho predsa len dať asi by nás počiatočné náklady vyšli dosť vysokov? 🤔Odpoveď na príspevok od tomas_1989:
@cukrik25 dobrý deň. Len obava moja bola / je v … @tomas_1989 rozdiel v cene je cca 3€ mesacne na poplatku za istic. Aj to nie vzdy a vsade...Odpoveď na príspevok od tomas_1989:
@cukrik25 dobrý deň. Len obava moja bola / je v … @tomas_1989 projekt riesi aku spotrebu bude mat dom, plus sudobehost el.zariadeni a od toho sa odvija aj potrebna vyska hlavneho istica. dalej treba brat do uvahy ze nie vsade je dostupna kapacita vedenia a napr 32A uz nemusis dostat, toto treba riesit s distribucnou spoločnosťou.Odpoveď na príspevok od tomas_1989:
Dobrý deň Ak už sa táto téma niekde na fóre rieš… @tomas_1989 takze co som napisal bola pravda a ten co plati netusi co ho caka do buducna len plati... Ta firma tam byvat nebude! Ale neboj, takychto zakaznikov je neurekom a firma ich potrebuje aby prezila :-) :-( OSB rychlostavba a pritom keby si si podchytil lokalnu stavebnu firmu mohol by si mat normalny murovany s jedinym normalnym a to teplovodnym podlahovym kúrením, kde vymenis zdroj vykurovania i po 30 rokoch!Odpoveď na príspevok od tomas_1989:
@gadefox ďakujem za odpoveď a radu.zial firma kto… @tomas_1989 Zaujímalo by ma, ako sa vtesnáte do A0 s el. kúrením, bez fotovoltaiky? V každej izbe klíma? Nenapadlo ťa, že premýšľaš nad ističom 32A, keď už je jasné, že cena dotovanej EE končí?Odpoveď na príspevok od tomas_1989:
Dobrý deň Ak už sa táto téma niekde na fóre rieš… @tomas_1989 32AOdpoveď na príspevok od tomas_1989:
@gadefox ďakujem za odpoveď a radu.zial firma kto… @tomas_1989Áno, počiatočné náklady sú vyššie. Lenže prevádzkové náklady naopak nižšie. V ideálnom prípade budeš v RD žiť do smrti. A možno aj tvoje deti.. A hlavne (!) ak je výhrevné médium voda, zdroj tepla môžeš meniť podľa vkusu, potreby, ekonomickej situácií, vývoja cien zdrojov.. V prípade el. rohoží si odkázaný na elektriku a hlavne veľa kWh elektriky (= veľa eur každoročne!!!)asi by nás počiatočné náklady vyšli dosť vysoko
Odpoveď na príspevok od roberto1923:
A ku ističu - máme všetko na elektriku, ale jedno… @roberto1923 to ze ty nemas, neznamena, ze druhy mat nemozu... Elektricka rura 3kW, pracka 2kW susicka, mycka 2kW, kanvica 2kW, 2kW ohrev TUV, klimy, kurenie, indukcia.... a pritom su to povacsinou len narazove spotrebice, tak tu prosim ta nepis bludy o zazracnej nespotrebe... Zena rada robi multitasking a vzdy to zere prachy ;-)Odpoveď na príspevok od gadefox:
V mojej bubline sa myčka zapína, keď sa rodina na… @gadefox to si nevidel moju "v akcii", tá dokáže rozžeraviť drotyOdpoveď na príspevok od rkorba:
@roberto1923 to ze ty nemas, neznamena, ze druhy … @rkorba Všetko okrem kúrenia si trafil. Zabudol si chladničku, mrazničku, fén, vysávačm v lete bazénové čerpadlo i studňové čerpadlo. Úmyselne som písal o nás a našom prípade. To znamená všetko možné i nemožné v domácnosti okrem podlahového elektrického kúrenia.Odpoveď na príspevok od roberto1923:
@rkorba Všetko okrem kúrenia si trafil. Zabudol s… @roberto1923 nechcel som to hrotit, len napisat realne domace skusenosti :-) Nie kazdy ma bazen, EV, nedajboze dielnu s elektrickym naradim... @gadefox tusim nebyvas doma so zenskou. Jej to je jedno, to ze po nej behas a zhasinas po celom dome je len usmevna realita, ale ked vidis na FV ze zhavi 12kW tak uz musim za nou prist a povedat jej nech sa kroti ;-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@roberto1923 nechcel som to hrotit, len napisat r… @rkorba v zime je niekedy aj 3x32A malo. nabijas v NT baterky, auta, pustene TC. uz sa mi stal dva krat blackout. podla meraku som neprekrocil 30-31A a istic aj tak po par hodinach zhodil. asi ho treba vymenitOdpoveď na príspevok od starysomar:
Síce nemám fotovoltiku no mám testerku - minule z… @starysomar no byt a jeho tragicka poddimenzovana elektroinstalacia je uplne ina liga :-) nebyt varenia na plyne a centralneho kurenia a pripravy TUV ,tak by tiez museli mat 3x16 alebo 3x25A a na to nie je sustava pripravena ...Odpoveď na príspevok od rapidek:
@rkorba v zime je niekedy aj 3x32A malo. nabijas … @rapidek nabíjaš baterky stále cez deň to máš i náhradné?Odpoveď na príspevok od duzu:
@rapidek nabíjaš baterky stále cez deň to máš i … @duzu ake nahradne?