Dodatočný otvor do steny drevodomu

Ahojte Vie niekto poradiť / má niekto skúsenosti, ako urobiť bezpečne dieru do boku dreveného záhradného domčka? Je tam vonkajšie drevené obloženie, pod ním OSB dosku, medzi konštrukciami polystyrén, na tom je fólia parozábrana a následne vnútorné drevené obloženie. Potrebujem urobiť otvor na jedno potrubie na odvod vody zo studne. Čo mi montéri hovorili, neodporúčajú robiť už dodatočné zásahy a hlavne nie poškodzovať fóliu lebo sa im stávalo že u pár zákazníkov začala vlhnúť stena. Nechcem ich hodnotiť a ani sa nedá, nikto z nás tam nebol. Otázka laika teda je, dá sa vôbec spraviť otvor na 32 odpadovú rúru tak, aby ostala zachovaná funkčnosť a nič sa nepokazilo? Ak áno, ako to spraviť? Čo mi napadá ako laika, dať dole obloženie zvonka z vnútra, urobiť otvor, dať to všetko naspäť ale žial toto nie je možné, keďže su to drevené obklady ktoré do seba zapadajú a to by som musel zložiť celú stenu z oboch strán. Ak s tým má niekto skúsenosť o to lepšie, lokalita: Trnava Som ochotný za prácu aj zaplatiť (myslím tak, že nečakám že to niekto spraví za 50 Euro + materiál) lebo je to naozaj dôležité. Zároveň vyžadujem aj záruku na prácu - ak by to niekto chcel zbúchať že mu dám za to 200 eur a potom mi nedvihne telefón o 3 roky keď to tam celé bude vlhnúť, ďakujem neprosím.
Odpovedať
Profilova fotka
@pekny v drevenom záhradnom domčeku je parozábrana funkčná ako deravý dáždnik, za x€ kúpte vykružovač na vrtačku a vyvrtajte dieru. Aby ste sa trafili z dvoch strán najskôtr dlhým vrtákom (podľa steny) s priemerom podľa vrtáka vykružovačky predvrtajte otvor durch, potom z dvoch strán otvory pre trubky a po skončení vypeniť nízkorozťažnou penou. Kecy o vlhnutí nechajte montérom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jan45 a čo ak sa jedná dieru priamo cez stenu v montovanom dome a nie záhradnom domčeku? jedná sa o odvod kondenzu z klimatizácie. Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@balerina78 na kondenz stačí trubka 2 cm, utesniť tmelom aj to len na vnútornej strane, zvonku stačí krytka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?